Σέρτζι Κανός: Το κομμάτι που έλειπε από το... παζλ του Μίτσελ και η δύναμη ψυχής

Νότης Χάλαρης
Σέρτζι Κανός: Το κομμάτι που έλειπε από το... παζλ του Μίτσελ και η δύναμη ψυχής

bet365

Είναι ο εκλεκτός για να λύσει το... μυστήριο γύρω από τη θέση του εξτρέμ; Ο χρόνος θα το επαληθεύσει αλλά οι πρώτες εικόνες του Σέρτζι Κανός στο χορτάρι με τη φανέλα του Ολυμπιακού είναι παραπάνω από θετικές και το Gazzetta εξηγεί

«Te amo Mama». Από τις λίγες φράσεις που δεν γίνεται να μην καταλάβεις τι σημαίνει και σίγουρα, ο Σέρτζι Κανός έδωσε άλλες... διαστάσεις. Ο Ολυμπιακός μπορεί να διέσυρε τον Παναιτωλικό με 6-1 για την 22η αγωνιστική της Superleague, ο Χάμες να έδωσε ρεσιτάλ, ο Ροντινέι και ο Ραμόν να χάρισαν πνοή στα άκρα, όμως ο Ισπανός εξτρέμ κατάφερε να κλέψει την παράσταση.

Η κίνηση να αφιερώσει το τέρμα του στην εκλιπούσα μητέρα του και έφυγε από τη ζωή λίγα 24ωρα πριν το παιχνίδι αποτέλεσε απλά το... κερασάκι σε μία εμφάνιση που γέμισε με αισιοδοξία την ομάδα του Πειραιά. Στο πρόσωπό του άπαντες είδαν έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε στην Ελλάδα για να λύσει τον... γρίφο των εξτρέμ και το Gazzetta εξηγεί.

λαμια

Σε 36 λεπτά στο «Γ. Καραϊσκάκης» έκανε ότι έπρεπε για να ξεσηκώσει τους πάντες

Το παιχνίδι κόντρα στην ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν αυτό που λέμε «κατευθείαν στα βαθιά» για τον Σέρτζι Κανός, ο οποίος με έξι παιχνίδια στα πόδια στο πρώτο μισό της σεζόν στην Αγγλία, κλήθηκε να παίξει σε μία καυτή έδρα και σε ένα ιδιαίτερο παιχνίδι, χωρίς σκορ μέχρι εκείνο το σημείο.

Έπειτα ακολούθησε το παιχνίδι της... μοίρας όπου λίγες ώρες πριν το ντέρμπι με την ΑΕΚ για το Novibet Κύπελλο Ελλάδας, έγινε γνωστό πως η μητέρα έφυγε από τη ζωή, με αποτέλεσμα ο ίδιος να ταξιδεύει αμέσως στην Ισπανία για να σταθεί στην οικογένειά του. Εν τέλει κόντρα στον Παναιτωλικό ήρθε η δεύτερη συμμετοχή του και πάλι ως αλλαγή.

Συνολικά αγωνίστηκε 36 λεπτά, μπαίνοντας στο παιχνίδι ενώ το σκορ ήταν στο 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού και τους Αγρινιώτες να ψάχνουν το τέρμα της ισοφάρισης. Ο Χάμες έκανε πιο απλά τα πράγματα με τη κεφαλιά από το κόρνερ του Φορτούνη στο 61' αλλά ο Παναιτωλικός άγγιξε άμεσα τη μείωσε με τον Ντίαζ.

λαμια

Και τώρα φτάνουμε στον Κανός. Ο Ισπανός εξτρέμ εκμεταλλεύτηκε την έξυπνη πάσα από τον Χάμες μέσα στην περιοχή, πήρε την κόντρα, την έφερε στο δεξί μέσα σε πολύ μικρό χώρο που του άφησαν οι αντίπαλοι αμυντικοί και με ωραίο πλασέ έκανε το 4-1, κλειδώνοντας ουσιαστικά το τρίποντο στους Πειραιώτες.

Ο ίδιος δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο 74', παρότι βρισκόταν κοντά στον Φορτούνη την ώρα της σέντρας, όχι απλά ξαφνικά ήταν στην καρδιά της άμυνας αλλά κυνήγησε μία... χαμένη φάση, με αποτέλεσμα να πάρει το πέναλτι από τον Κοντογιάννη. Κάπως έτσι ήρθε το 5-1 από τον Χάμες και έπειτα το τελικό 6-1 από τον Βαλμπουενά. Όσον αφορά τους αριθμούς, εκτός από το γκολ που πέτυχε στη μοναδική τελική που είχε, μέτρησε 4/4 επιθετικές μονομαχίες, δύο κοψίματα ενώ κέρδισε και δύο φάουλ.

Η δύναμη της ψυχής στην αφιέρωση και η κίνηση του Γκορτσίλα

Όπως είχατε διαβάσει στο Gazzetta, η σχέση του Σέρτζι Κανός με την οικογένειά του ήταν πολύ δυνατή. Υπήρχε τεράστια αγάπη από εκείνον για όλα τα συγγενικά του πρόσωπα αλλά και το αντίθετο, κάτι που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα. Η μητέρα του (όπως και η αδερφή του) είναι τα δύο πιο κοντινά του πρόσωπα, καθώς αμφότερες είχαν αποφασίσει να μείνουν μόνιμα στην Αγγλία όταν πήγε ο Κανός και να μην γυρίσουν στην Ισπανία.

Ακόμα και τώρα που ήρθε στην Ελλάδα, μαζί του μετακόμισε και η αδερφή του ωστόσο η μητέρα τους έμεινε πίσω. Μετά τον θάνατό της, ο Ισπανός εξτρέμ βρέθηκε δίπλα στην οικογένειά του όμως αμέσως πήρε το αεροπλάνο για τη χώρα μας, ώστε να ενταχθεί ξανά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

λαμια

Όχι απλά μπήκε σε ρυθμό προπονήσεων αλλά τέθηκε και σε θέσεις μάχης για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Πόσο δύσκολο είναι, λοιπόν, για έναν αθλητή να παίξει σε μία χώρα που ήρθε για πρώτη φορά, που η κατάσταση δεν ήταν και η πιο ευχάριστη μετά το 3-0 από την ΑΕΚ και με τη σκέψη ότι η μητέρα του δεν είναι πλέον στη ζωή;

Η απάντηση του Κανός ήταν η αφιέρωσή του. Η στιγμή που σηκώνει (και όχι βγάζει...) τη φανέλα για να δείξει το μήνυμα αγάπης προς την εκλιπούσα μητέρα του, με τη φράση «Σ' αγαπώ μαμά». Το μόνο... μελανό σημείο δεν είναι άλλο από την κίτρινη κάρτα που έδειξε το διαιτητής Γκορτσίλας, κάτι που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων προς το πρόσωπό του. Ωστόσο ο Έλληνας ρέφερι φάνηκε να απολογείται στον Ισπανό εξτρέμ για αυτή την απόφαση, χωρίς αυτό βέβαια να αλλάζει το γεγονός ότι πήρε μία τέτοια απόφαση.

παναι

Έχει όλες τις προδιαγραφές για να σπάσει την... κατάρα

Πάμε τώρα στο καθαρά αγωνιστικό, βγάζοντας εκτός τη δύναμη ψυχής που έδειξε. Ο Σέρτζι Κανός έδειξε μέσα σε λίγα λεπτά πόσο έλειπε από τον Ολυμπιακός ένας εξτρέμ που ξέρει να... μπουκάρει, να παίρνει πάνω του προσπάθειες αλλά και να εκτελεί. Ο Κανός κινήθηκε παντού κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Είτε στην άκρη, είτε προς τα μέσα, είτε ως φορ και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την πρώτη μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε, κάνοντας πολύ πιο απλά τα πράγματα για την ομάδα του. Έναν τέτοιο ποδοσφαιριστή για τα... φτερά του έψαχνε ο Ολυμπιακός, ο οποίος μετά την πώληση του Ντάνιελ Ποντένσε είχε αρκετούς μήνες να δει έναν τέτοιο εξτρέμ.

Δεν λέει κανείς με 36 λεπτά συμμετοχής πώς ο Κανός είναι το αστέρι του Ολυμπιακού αλλά σίγουρα, τα πρώτα δείγματα (που σπάνια κάνουν λάθος) είναι άκρως θετικά, παίρνοντας ως σημαντικό παράγοντα και τα υπόλοιπα στοιχεία (μητέρα, προσαρμογή, αγωνιστική κατάσταση).

λαμια

Η ιεραρχία στο μυαλό του Μίτσελ και το κομμάτι του «παζλ» στη μεσοεπιθετική γραμμή

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα αλλά και με τον τρόπο που τα έχει δώσει ο Μίτσελ προς τα έξω, η ιεραρχία των εξτρέμ είναι η εξής. Ο Κανός προορίζεται για βασικός, με τον Γκάρι Ροντρίγκες πίσω του και τον Γιώργο Μασούρα τρίτο ενώ ως τέταρτος εξτρέμ έρχεται ο Μπουτούτσι, ο οποίος δεν έδειξε κάτι θετικό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ.

Βέβαια για τον Ισπανό τεχνικό, το να κουμπώσει ο 26χρονος εξτρέμ στο σύστημα με Μπιέλ και Χάμες στη μεσοεπιθετική γραμμή, ουσιαστικά ολοκληρώνει το παζλ που έχει στο μυαλό του. Από αυτό που θέλει να δείξει στο χορτάρι, η προσθήκη του Κανός, προσφέρει τον εξτρέμ που έλειπε και ήθελε ο Μίτσελ για να δει το επιθετικό ποδόσφαιρο που θέλει να παίξει.

παναι

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα