Η πιο «καρυδάτη» νίκη του Παναθηναϊκού μέχρι την επόμενη!

Η πιο «καρυδάτη» νίκη του Παναθηναϊκού μέχρι την επόμενη!

Νίκος Αθανασίου
Η πιο «καρυδάτη» νίκη του Παναθηναϊκού μέχρι την επόμενη!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το σπουδαίο πέρασμα του Παναθηναϊκού από το «Βικελίδης», τον κορυφαίο Ντάνιελ Μαντσίνι, την «κατάρα» που έσπασε ο Παλάσιος και το restart που έκανε επιτέλους το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το αποψινό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό στο «Βικελίδης» ήταν τελικός. Κανονικός. Εκτός εισαγωγικών. Παιχνίδι ορόσημο για τη συνέχεια της σεζόν. Για βαθμολογικούς, για ψυχολογικούς, για χίλιους λόγους. Σε αυτά τα ματς ξεχωρίζει η καλή ομάδα από την καλή ομάδα που μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα.

Και το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απέδειξε κόντρα στον Άρη πως σε έναν αγώνα που το «τρίποντο» ήταν μονόδρομος, σε έναν αγώνα που οδηγήθηκε στα... σχοινιά από το δεκάλεπτο, πως είχε τη ψυχή, τη καρδιά, τα «καρύδια», την υπομονή, την ψυχραιμία και τον ορθό ποδοσφαιρικό δρόμο να γυρίσει το ματς και να επιστρέψει στην Αθήνα στο +4 από την δεύτερη ΑΕΚ που έχει δύο παιχνίδια λιγότερα και το ντέρμπι της Τούμπας μετά τον Λεβαδειακό.

Σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών οι «πράσινοι» αυτή την φορά είχαν μαζί τους εκείνες τις στιγμές που κρίνουν παιχνίδια όπως το αποψινό. Το «τριφύλλι» έψαχνε μια σπουδαία νίκη για να κάνει restart, έψαχνε ένα αποτέλεσμα πρωτίστως ψυχολογίας και το έκανε στη Θεσσαλονίκη, στο πιο κομβικό σημείο της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός δείχνει πως κλείνει την «μαύρη» παρένθεση του Ιανουαρίου, έδειξε σε μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού πως η ηρεμία, η πίστη, η συγκέντρωση του πρώτου γύρου επιστρέφει και σε συνδυασμό με τις λύσεις που επιτέλους υπάρχουν στο ρόστερ, μπορεί να ατενίζει τη συνέχεια με αισιοδοξία. Ήταν η πιο καρυδάτη νίκη του στη φετινή σεζόν; Ναι ήταν. Φυσικά το «διπλό» στη Τούμπα ήταν μεγάλο, φυσικά και η νίκη επί της ΑΕΚ στη Λεωφόρο. Τότε, όμως, βρισκόμασταν στην αρχή της σεζόν και τα επίπεδα της πίεσης στο εσωτερικό του οργανισμού δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που ζει-απόλυτα φυσιολογικά- το «τριφύλλι».

Το «πρέπει» ήταν τεράστιο και το παιχνίδι ξεκίνησε με ακόμη ένα γκολ που μπαίνει μία φορά στις εκατό. Σε φάση που η ανασταλτική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού και οι τοποθετήσεις ήταν κάκιστες, ο Οντουμπάτζο κάνει ένα σουτ με το κακό του-αριστερό-πόδι που θα κατέληγε στην αγκαλιά του Μπρινιόλι. Η μπάλα βρήκε στο πόδι του Σάρλια, πήρε την τέλεια τροχιά, δοκάρι και μέσα. Στο πρώτο δεκάλεπτο.

Η αντίδραση της ομάδας του Γιοβάνοβιτς ήταν ένα μεγάλο ερωτηματικό. Από το 30' και έπειτα οι «πράσινοι» έδειξαν σφυγμό, έβγαλαν ποδοσφαιρικά κότσια και στο 36' έφεραν το ματς στα ίσια. Από την τέλεια μπαλιά του Ρούμπεν, την απίθανη ατομική ενέργεια του Ιωαννίδη και το πλασέ σε κενή εστία του Μαντσίνι. Το «μισό» γκολ είναι, φυσικά, του Έλληνα στράικερ, ο οποίος έδωσε μια ασίστ από εκείνες που είναι όλα τα λεφτά, που έχουν όλη την ουσία. Μπορείς να δώσεις μια πάσα και ο συμπαίκτης σου να σκοράρει με σουτ από τα τριάντα μέτρα. Ασίστ, θα πουν όλοι.

Οι «κανονικές» ασίστ, βέβαια, είναι πάσες σαν εκείνη του διεθνή φορ. Κίνηση στον χώρο, υπέροχη ντρίμπλα και όπως και με την Λαμία, το μυαλό του να σιγουρέψει το γκολ. «Πάρτο-βάλτο» στον Μαντσίνι, ο οποίος «σφράγισε» με το 1-1 μία εξαιρετική εμφάνιση, καθώς ήταν με διαφορά από τον δεύτερο ο κορυφαίος της ομάδας του. Κάτι που είχε μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστούμε πως ο Μπερνάρντ ήταν κάκιστος, ο Τσέριν εκτός τόπου και χρόνου και θα έπρεπε να έχει βγει από το ημίχρονο και ο Βαγιαννίδης χωρίς ουσία δημιουργικά. Ο Αργεντινός σήκωσε στις πλάτες του το «τριφύλλι» και έβγαλε ηγετικά χαρακτηριστικά.

Από κει και πέρα το δεύτερο ημίχρονο ήταν τόσο ισορροπημένο που η... μπίλια θα μπορούσε να κάτσει οπουδήποτε. Η είσοδος του Παλάσιος έδωσε πράγματα στον Παναθηναϊκό, ο Αργεντινός στη φάση του 82' επιβεβαίωσε πως δεν είναι σε καλό φεγγάρι στο πρόχειρο τελείωμα μετά την σούπερ πάσα του Κουρμπέλη αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα... πήρε το αίμα του πίσω, σε μία φάση που όπως και στο 1-0 του Άρη, μπαίνει μία φορά στις εκατό.

Ο «Τούκου» ήταν εκεί που έπρεπε, έχοντας επωφεληθεί από την κεφαλιά του Σάρλια(δεν «υπήρχαν» αυτά που έκανε στο πρώτο μέρος), η μπάλα βρήκε και στον αντίπαλο και πήρε μία περίεργη τροχιά για να καταλήξει στο πλεκτό. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Οι λεπτομέρειες. Απόψε ήταν υπέρ του Παναθηναϊκού, σε όλο το δεύτερο γύρο υπέρ των αντιπάλων του.

Ο Παλάσιος που έχει σημαδέψει το δοκάρι τόσες φορές, σκόραρε με αυτό τον τρόπο στο «Βικελίδης» αλλά φάση δεν θα υπήρχε, φάση δεν θα υπήρχε αν ο Μπρινιόλι δεν έκανε το τέλειο βολέ για να βγάλει στη κόντρα την ομάδα του. Η δική του γρήγορη αντίδραση ξεκίνησε το 1-0 στη Λαμία, η δική του άμεση κίνηση να παίξει την μπάλα δημιούργησε τις συνθήκες για το γκολ της νίκης.

Ο Αργεντινός εξτρέμ με την χαρακτηριστική κίνηση «τίναξε» την κατάρα από πάνω του και η βελτίωση της ψυχολογίας του τούτη την περίοδο είναι ένα πολύ ευχάριστο νέο. Ποτέ στη καριέρα του δεν είχε τα φοβερά και τρομερά τελειώματα αλλά όταν συνδεόταν με το πλεκτό και ένιωθε καλά, πάντα έκανε το κάτι παραπάνω. Όπως και πέρσι τέτοια εποχή.

Με αυτά και με αυτά ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να βλέπει το όνομά του στη κορυφή, όπως γίνονταν και σε ολόκληρο σχεδόν το πρωτάθλημα. Πράγμα διόλου ευκαταφρόνητο για την κατάσταση που βρισκόταν η ομάδα το προηγούμενο διάστημα. Η «δουλειά» έγινε, τώρα η ομάδα θα έχει μια εβδομάδα να δουλέψει το παιχνίδι με τον Βόλο, ώστε να ολοκληρώσει αυτό το 3Χ3 και να πάει στο Φάληρο για ακόμη ένα βήμα προς τον τίτλο.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα