«Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία»!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
«Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία»!
Ο Γιώργος Τσακίρης θυμάται τα επικά λόγια του Αϊνστάιν με αφορμή όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί για την αναμέτρηση που δεν έγινε στο Περιστέρι και έχει υστερόγραφα...

Το θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται με αφορμή τα όσα συνέβησαν και παρακολούθησε όλος ο πλανήτης στο τραγικό γήπεδο του Περιστερίου και του Ατρομήτου. Της ομάδας κοινώς όπου στέλεχός της φέρει και τον τίτλο αναπληρωτή προέδρου της αποτυχημένης διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος! Φαντάζομαι αντιλαμβάνεται κανείς τι θα γινόταν σήμερα από τα ελεγχόμενα media αν συνέβαινε το ίδιο σε αναμέτρηση για τον θεσμό του Κυπέλλου Novibet όπου συνιστά και ευθύνη της ΕΠΟ η διοργάνωσή της. Όχι ειλικρινά κάντε το εικόνα λίγο και σκεφτείτε τι θα βλέπαμε στα ελεγχόμενα κανάλια και σε όλα τα Μέσα των αφεντάδων που τυγχάνει να έχουν και ποδοσφαιρικές ομάδες!

Τώρα που είναι για το πρωτάθλημα και υπεύθυνη είναι η Superleague του Βαγγέλη Μαρινάκη και της αναπληρώτριας προέδρου της Λίγκας κ. Κοξένογλου, ψάχνουν όλοι (γιατί συμμάχησαν όλοι μεταξύ τους) να ρίξουν ευθύνες στην ΑΕΚ που να θυμίσω εγώ τώρα: ήταν φιλοξενούμενη! Τώρα φανταστείτε αυτό να ίσχυε στο πιο όμορφο (και υπερσύγχρονο) γήπεδο της χώρας, αυτό της Νέας Φιλαδέλφειας, να ήταν αντικανονικά τα δοκάρια κατά 7 και 5 εκατοστά στην αρχή και να έμπαιναν άνθρωποι της Ένωσης για να σκάψουν τη γραμμή μπας και φτάσει στο -2 όπως και έγινε με αποτέλεσμα να γελάνει ο πλανήτης με τα χάλια μας...

Στην Ελλάδα του 2023 και των... χουντικών ΜΜΕ πρέπει να λογοδοτήσει η ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ ομάδα για την ακαταλληλότητα του γηπέδου στο οποίο είναι υποχρεωμένη να παίξει... Πουθενά αλλού αυτά. Φυσικά όλα έχουν ένα σκοπό και στόχο: να σπιλώσουν την ΑΕΚ. Αφού αγωνιστικά δεν μπορούν και σε χρόνο μηδέν έσβησε διαφορά -8 βαθμών και πέρασε πρώτη -όντας πρώτη σε όλες τις σημαντικές (και μη) στατιστικές κατηγορίες- έπρεπε να ψάξουν και να δουλέψουν έξω από το χορτάρι προκειμένου να απαξιώσουν την πρωτιά της και να ψάξουν να της χρεώσουν κάτι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Συντονισμένη επίθεση απ' όλους όμως.

Ας είναι... Συνηθισμένοι είμαστε. Διαχρονικά όλοι τους και μόνοι μας πάμε. Αλλά είναι αξιοσημείωτο ότι δεν αντιλαμβάνονται πότε πρέπει να σταματήσουν και υποστηρίζουν κάτι ασυναρτησίες και βλακείες... Βγήκαν πρωί – πρωί με την αυγούλα να πουν από την ομάδα του Περιστερίου ότι η ΑΕΚ γνώριζε για τα δοκάρια πριν! Αντε βρε... γυπαετοί και γνώριζαν στο στρατόπεδο της Ένωσης αυτό το γεγονός, εσείς για το γήπεδό σας δεν το γνωρίζατε; Αποκλείεται. Άρα; Σκοπίμως δεν το φτιάξατε το πρόβλημα. Διότι έχει γίνει και στο εξωτερικό και διέλυσε το αφήγημα πως μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά.

Τι συμβαίνει στο εξωτερικό και τι γίνεται στο Ελλαδιστάν!

Έγινε στο Europa League σε αγώνα της Τότεναμ πολύ πρόσφατα και με προπονητή τον Μουρίνιο. Εκεί βέβαια έγιναν τα βασικά και τα αυτονόητα: το διέκρινε ο Πορτογάλος προπονητής, φώναξε τον υπεύθυνο διεξαγωγής του αγώνα της UEFA, εκείνος έδωσε εντολή αντικατάστασης της μιας και της άλλης εστίας, εννοείται εντός χρονικού διαστήματος που προβλέπει ο κανονισμός! Όλα έγιναν όπως προβλέπουν οι διαδικασίες, το ματς έγινε, η Τότεναμ το πήρε 1-3 και την επομένη όλοι ασχολούνταν με την αστειότητα της ομάδας από τα Σκόπια και το πρόβλημα στην εστία. Μάλιστα η φωτογραφία που σας παραθέτουμε έκανε το γύρο του κόσμου και όλοι το διασκέδασαν με τη ψυχή τους με επικά σχόλια για τα καμώματα των γηπεδούχων.

Στην Ελλάδα όμως τι έγινε; Το ακριβώς αντίθετο. Η γηπεδούχος είχε 70 λεπτά στη διάθεσή της να λύσει το πρόβλημα και τι έκανε; Μια τρύπα στο νερό: αντί να αντικαταστήσει την εστία έστω από πάνω, ψηλά στις ενώσεις τους όπου τοποθετείται το οριζόντιο δοκάρι, επέλεξαν να σκάψουν προκειμένου να μετρήσει από μέσα ο διαιτητής και να διαπιστώσει ότι το -7 εκατοστά έγινε -3 και -2 (αλλού και -4) προκειμένου να αποφασίσει τη διεξαγωγή του αγώνα! Κοινώς πάλι ακατάλληλο για διεξαγωγή αγώνα το γήπεδο. Και σε ποιον τα χώνουν; Στην ΑΕΚ που είναι η φιλοξενούμενη... Ακόμη και για το γεγονός ότι βγήκε με μέτρο (της αστυνομίας) ο διαιτητής για αυτούς ευθύνεται ο Δικέφαλος. Διότι είναι γνωστό ότι όταν πας να παίξεις εκτός έδρας παίρνεις και τα συστήματα που πιστοποιούν την καταλληλότητα του γηπέδου επειδή δεν έχουν οι άλλοι!!!

Το είχε πει ο Αϊνστάιν και είχε δίκιο: δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία! Επιβεβαιωμένο είναι το δεύτερο, η ανθρώπινη βλακεία είναι άπειρη, το εμπεδώσαμε εκ νέου με όσα διαβάσαμε από χθες (ειδικά) εκεί που δεν αντέχουν την αλήθεια... Ο κανονισμός υποχρέωνε την ΑΕΚ, αν ήθελε να καταθέσει ένσταση, να το κάνει έως την έναρξη του αγώνα. Η Ένωση αυτό ακριβώς έκανε, ένσταση για ακαταλληλότητα του γηπέδου, όχι για να πάρει το ματς, αλλά για να λύσουν το πρόβλημα στις εστίες (που μαζί με την μπάλα, το χορτάρι και τις γραμμές σε ένα γήπεδο είναι τα βασικά που πρέπει να είναι σωστά) και να ξεκινήσει το παιχνίδι σε κανονικές ποδοσφαιρικές συνθήκες!

Απόλυτα σωστή και to the point η επίσημη εξήγηση της ΑΕΚ σχετικά με όσα επεδίωξαν να της χρεώσουν όλα τα υπαλληλάκια – παπαγαλάκια... Εδώ να υπενθυμίσουμε τα βασικά όπως το κάναμε και χθες: δεν αποφάσισε η Ένωση τη μη διεξαγωγή του αγώνα, αλλά ο διαιτητής, μόνος αυτός μπορεί! Αν έλεγε ο Μανούχος να γίνει το ματς και κάντε ένσταση για τη συνθήκη διεξαγωγή του, αυτό θα έκανε, απλά και ξεκάθαρα. Δεν αποφασίζει επίσης η ΑΕΚ αν θα γίνει ξανά το ματς, ή όχι αλλά ο αθλητικός δικαστής και αν αναδείξει νέα ημερομηνία (σε άλλο γήπεδο εφόσον δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα, γενικά πρέπει να βγει ακατάλληλο) διεξαγωγής του προφανώς και η ομάδα θα το παίξει το παιχνίδι... Δεν γίνεται και διαφορετικά βρε ...φωστήρες μου.

spanos

Υγ: Βγήκε ο Σπανός να κουνήσει το δάχτυλο στην ΑΕΚ επειδή το γήπεδο που χρησιμοποιεί η ομάδα του είναι ακατάλληλο στα βασικά πράγματα και δεν ντρέπεται σαν ιδιοκτήτης ποδοσφαιρικού club για το γεγονός. Έχει στέλεχος την αναπληρώτρια πρόεδρο της Λίγκας και δεν της ζήτησε καν την παραίτηση για το γεγονός, καλά κάνει, αλλά μη ρίχνει αλλού τις ευθύνες! Όπως και η διοργανώτρια αρχή: δεν θα αντιδράσει που μέλος της διοίκησης, η ίδια η αναπληρωτής πρόεδρος της Λίγκας, δεν μπορούσε να βρει λύση να δώσει στο γήπεδο της ομάδας που εκπροσωπεί; Για άλλη μια φορά φέτος έγινε ρεζίλι η διοργανώτρια και μάλιστα από ομάδα όπου έχει σοβαρό στέλεχος στον συνεταιρισμό... Είναι δυνατόν να μην έχουν ούτε τα βασικά, άσε όλα τα άλλα, ούτε τα συστήματα μέτρησης απόστασης για την κάθε εστία. Αλλά ξέχασα και γι' αυτό μάλλον ευθύνεται η ΑΕΚ, που βγήκαν με μέτρα και μεζούρες επειδή οι γηπεδούχοι δεν έχουν ούτε τα βασικά, επίσης και για τα φτυάρια και τις αξίνες η Ένωση ευθύνεται που δεν πήγε Περιστέρι με νταλίκα γεμάτη όσα προβλέπεται να είναι σωστά για την διεξαγωγή εκτός έδρας αγώνα!

Υγ2: Έγραφα και κυρίως απαντούσα στο ράδιο όταν έλεγαν για ΑΕΚ και Αϊτόρ, συγκεκριμένα μου έστελναν ότι έχει ήδη κλείσει στην Ένωση, ότι ΔΕΝ υπάρχει ενδιαφέρον καν της ομάδας. Όπως δεν υπήρχε για τον Μαντσίνι... Επέμεναν ότι γι' αυτό δεν ανανεώνει στον Παναθηναϊκό ο άσος τους και απαντούσαν αν δεν υπογράψει με τους πράσινους να ψάξει να βρει ομάδα, η ΑΕΚ δεν ενδιαφέρεται και δεν πρόκειται αυτό να αλλάξει... Τώρα που συμφώνησε ο Αϊτόρ με τον Παναθηναϊκό ελπίζω να το εμπέδωσαν! Δηλαδή πάει πολύ να λέει κανείς ότι έχει ήδη υπογράψει στην ΑΕΚ, να τους λες ότι δεν έχει ασχοληθεί η ομάδα και να επιμένουν. Αυτό γίνεται επειδή γράφονται πράγματα που δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα!

Υγ3: Γράφουν και τα ίδια... Άλλοι λένε για μέτρο, άλλοι για μεζούρα, πράσινοι – ερυθρόλευκοι, τα ίδια ντε... Βρε μην καρφώνεστε... Ααααα σκάει και ουρά (όπως διαχρονικά κάνει) κάποια περίπτωση γραφικού από Θεσσαλονίκη μεριά, τα ίδια επιχειρήματα και δαύτοι, με μεζούρες και καλά, έτσι έχουμε όλο το πακέτο μαζί. Τους ενώσαμε και πάλι όλους ντε... Έτσι ήταν πάντα και έτσι μας αρέσει! Απλά γι' αυτούς η ΑΕΚ είναι μια χαρά όταν της χτυπάνε τη πλάτη φιλικά, να παίζει σε όλες τις συνθήκες, να αποδέχεται όλα τα μη νόμιμα, ακόμη και σε βασικά δεδομένα διεξαγωγής αγώνα. Απλά να θυμίσουμε έως τώρα η ΑΕΚ πήγε πρώτη έχοντας καλύψει το -8 για πλάκα σε διάστημα ενός μήνα!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...