Ατρόμητος - ΑΕΚ: Να τα κάνουμε (πάλι) πενηνταράκια...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ατρόμητος - ΑΕΚ: Να τα κάνουμε (πάλι) πενηνταράκια...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για όσα τρελά είδαμε στο Περιστέρι, όσα απίθανα σκοπίμως υποστηρίζουν οι "εχθροί" και υπενθυμίζει τι συνέβη και τι ισχύει.

Μόνο στην Ελλάδα του 2023 (και όχι του 2022 όπως άστοχα ειπώθηκε από τον κ. Σπανό), σε ματς που ο διαιτητής της αναμέτρησης λαμβάνει την απόφαση σχετικά με το αν τηρούνται οι κανόνες διεξαγωγής του αγώνα, διαβάζεις για ευθύνη φιλοξενούμενης ομάδας σε ξένη έδρα! Ότι δηλαδή, ενώ είναι πρόβλημα οι εστίες του γηπέδου στο οποίο καλείται να αγωνιστεί, εκείνη ευθύνεται για την αναβολή του. Δεν ασχολήθηκε, ΣΚΟΠΙΜΑ φυσικά, κανείς με το γεγονός: γιατί υπάρχει αυτό το πρόβλημα το 2023 στο ελληνικό πρωτάθλημα; Ποιος ευθύνεται και ποιες οι συνέπειες για τον υπεύθυνο της γελοιότητας που είδαμε live;

Η συζήτηση, ωστόσο, που επέβαλλαν σκοπίμως ήταν αν πάει να πάρει η ΑΕΚ το ματς στα χαρτιά για να την κράξουν... Ανάμεσά τους ομάδες που έχουν κάνει τα ΑΙΣΧΗ διαχρονικά, αλλά και άλλες που επειδή δεν κάναμε κάτι εναντίον τους τρεις φορές, μιλάνε και κατηγορούν την Ένωση, χωρίς ωστόσο στην ουσία εκείνη να έχει την παραμικρή ευθύνη! Δεν τέθηκε θέμα και συζήτηση από τον Μανούχο αν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων για να γίνει το παιχνίδι. Απλά αποφασίστηκε από εκείνον η μη διεξαγωγή της αναμέτρησης, επειδή δεν το επέτρεπαν τα λάθη και οι παραλείψεις σε ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο, όπως είναι οι ΕΣΤΙΕΣ.

Να τα κάνουμε ντε πενηνταράκια με αυτούς που έχουμε μπλέξει: δεν ζητήθηκε από την ΑΕΚ να παίξει με υπαιτιότητά της ή να κάνει την ένσταση αλλά να διεξαχθεί κανονικά και το ματς και ας κριθεί μετά στα δικαστήρια! Ο διαιτητής της αναμέτρησης αποφάσισε, δικαιολογημένα όπως επιβεβαιώνεται από παντού (και τον κ. Σπανό), ότι όντως δεν ήταν σωστές και είχαν μεγάλη απόκλιση τα δοκάρια στις δυο (και όχι μια) εστίες! Αποφάσισε, αφού πρώτα έκανε όσα προβλέπουν οι κανονισμοί, να ΜΗΝ κάνει καν σέντρα στον αγώνα.

Μπορούμε να το καταλάβουμε αυτό για αρχή και να πάμε παρακάτω; Από κει και πέρα σε τρίτη μοίρα ήρθε και το ίδιο το γεγονός, επίσης σκόπιμα φυσικά, το ότι δηλαδή δεν έχουν τα βασικά σε γήπεδο της Superleague! Είναι λάθος ΕΝΤΕΛΩΣ με 7 και 5 εκατοστά τα τέρματα και αντί να συζητάμε τώρα, πώς επιτρέπονται αυτά τα πράγματα το 2023, να λέμε αφού το... έσκαψαν τα παιδιά και το φέρανε στο -4, έπρεπε να αποφασίσει ο Μανούχος να γίνει το παιχνίδι!!! Αντί να βλέπουμε να υπάρχουν τα αυτονόητα, σωστά τέρματα ρε παιδιά, τα βασικά δηλαδή, για όνομα, ψάχνουμε την... αούα!

Δεν αποφάσισε και δεν αποφασίζει η ΑΕΚ...

Φτυάρια

Στο ενδεχόμενο να έλεγε, άγνωστο πώς, όταν δεν είναι καν σωστά τα βασικά - τα τέρματα, ο Μανούχος "εγώ σφυρίζω την έναρξη", η ΑΕΚ θα έπαιζε κανονικά το παιχνίδι και θα έκανε ένσταση επί της διαδικασίας! Πάμε παρακάτω... Η υπόθεση αυτόματα, από τη στιγμή που ο διαιτητής δεν το ξεκινάει καν, οδεύει στην αθλητική δικαιοσύνη, η οποία και θα αποφασίσει για τη τελική έκβαση της αναμέτρησης που δεν ξεκίνησε καν. Μήπως δεν θυμάστε τι συνέβη το 2018; Με το ματς στην Τούμπα της ΑΕΚ και το γκολ του Βαρέλα; Ένσταση είχε κάνει ο ΠΑΟΚ και στα δικαστήρια αποφασίστηκε πως θα αντιμετωπίσει την Ένωση.

Θυμάστε ποια ήταν τα δεδομένα πριν φτάσουν τα ξημερώματα Σαββάτου; Στο -5 ο ΠΑΟΚ από την ΑΕΚ και σε άδεια Τούμπα... Τι συνέβη τελικά; Κέρδισε στα δικαστήρια η ομάδα του Σαββίδη και το παιχνίδι διεξήχθη σε γεμάτη Τούμπα και με τη διαφορά στο -3 από τον αντίπαλό της. Αυτό αποφασίστηκε, έτσι έπαιξε η ΑΕΚ τότε, αλλά επίσης σκόπιμα τότε το έθαψαν και για προσφυγή στα δικαστήρια του ΠΑΟΚ μετά (και για το γκολ του Βαρέλα), χρέωναν την Ένωση ότι πήρε κάτι στα χαρτιά! Γεγονός που δεν συνέβη ποτέ και τα δικαστήρια έγιναν από πρόσφυγες μόνο του ΠΑΟΚ.

Δηλαδή, για να τα κάνουμε και εδώ πενηνταράκια, αν ο αθλητικός δικαστής αποφασίσει για τη τύχη του αγώνα στο Περιστέρι (για παράδειγμα), να γίνει σε άλλη ημερομηνία με κανονικές εστίες, η ΑΕΚ προφανέστατα και θα βρίσκεται εκεί, όταν πρέπει! Δεν το αποφάσιζε τότε η Ένωση, ούτε και τώρα φυσικά, γιατί αυτό παρουσιάζουν, ενώ μια χαρά γνωρίζουν όλοι τι ακριβώς συμβαίνει. Επιπρόσθετα προσπερνάμε (πάντα σκόπιμα) ότι γίναμε και πάλι διεθνώς ρεζίλι σε επίπεδο πρωταθλήματος. Μπήκαν με φτυάρια και αξίνες για να σκάψουν τη γραμμή της εστίας μπας και βρούμε τα χαμένα εκατοστά (και όχι χιλιοστά διότι κάποιοι δεν γνωρίζουν και τα βασικά)...

Εικόνα ξεφτίλας και για την διοργανώτρια αρχή... Είναι δυνατόν το 2023 να σκάβουμε τα γήπεδα για να έρθουν στα... ίσα τους τα δοκάρια; Αυτές είναι τακτικές της δεκαετίας του '80, μη τρελαθούμε, γιατί θα ξεχάσουμε και όσα γνωρίζαμε. Εν κατακλείδι, πάει και πολύ να κουνάνε το δάχτυλο στην ΑΕΚ, είτε για κάτι που δεν ευθύνεται (σ.σ.: να υπάρχουν τα βασικά δηλαδή, όπως εστίες), είτε επειδή αποφάσισε ο διαιτητής τη μη διεξαγωγή του αγώνα, είτε για το τι θα αποφασίσει ο αθλητικός δικαστής για το μέλλον του αγώνα, αν θα το πάρει 0-3 άνευ αγώνα, ή κάτι άλλο βάση κρίσης του... Ας ασχοληθούμε με την ουσία του προβλήματος και τον κύριο υπεύθυνο!

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...