Παναθηναϊκός: Το πάρε-δώσε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Παναθηναϊκός: Το πάρε-δώσε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

Σωτήρης Μυκονίου
Παναθηναϊκός: Το πάρε-δώσε της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου

bet365

Ο πολυπόθητος Γενάρης πέρασε για τον Παναθηναϊκό κι έφερε τρεις νέους παίκτες στο «Γ.Καλαφάτης» χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική αποχώρηση.

Αυτή τη φορά δεν υπήρχαν κινήσεις την τελευταία μέρα των μεταγραφών, όπως μας είχαν συνηθίσει οι «πράσινοι» στα προηγούμενα τρία μεταγραφικά παράθυρα, που η ομάδα βρίσκεται υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Ο Σέρβος τεχνικός έδωσε το «οκ» του για τρεις συνολικά μεταγραφές. Μπορεί η ομάδα να μην κινήθηκε όσο γρήγορα θα περίμενε κανείς βάσει και του διαθέσιμου χρόνου που είχε (διακοπή Μουντιάλ), αλλά και του γεγονότος πως γνωρίζε τις ανάγκες της από τον Νοέμβριο κιόλας, που τραυματίστηκε σοβαρά ο Αϊτόρ, ωστόσο έκανε τις απαραίτητες κινήσεις για να ενισχυθεί.

Πρώτος απ' όλους ήρθε ο Τιμοτέους Πούχατς για να πάρει την θέση του παροπλισμένου λόγω προβλήματος υγείας Γκάνεα πίσω από τον Χουάνκαρ. Το «τριφύλλι» τον απέκτησε με την μορφή δανεισμού από την Ουνιόν Βερολίνου. Η συμφωνία των δύο πλευρών περιλαμβάνει και οψιόν αγοράς για το καλοκαίρι.

Έπειτα, την πόρτα του «Καλαφάτης» πέρασε ο Λάζλο Κλέινχεϊσλερ, ο οποίος ήρθε για να δώσει πολύτιμες λύσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Αγωνιζόμενος τόσο στις δύο θέσεις των εξτρέμ όσο και ως επιθετικός μέσος διευκολύνει την ζωή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρέχοντας του μία ευελιξία που αρέσει πολύ στον Σέρβο τεχνικό που προτιμάει οι παίκτες του να μπορούν να εξυπηρετούν παραπάνω από μία θέση.

kleinheisler

Το κόστος της μεταγραφής ήταν ακόμη ένα συν. Το συμβόλαιό του με την Όσιγιεκ ολοκληρωνόταν το ερχόμενο καλοκαίρι κι έτσι ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να πληρώσει μόλις 500 χιλ. ευρώ για να πάρει έναν παίκτη με 44 συμμετοχές στην αρκετά ανταγωνιστική εθνική Ουγγαρίας των τελευταίων ετών.

Το «κερασάκι» στην τούρτα για το «τριφύλλι» ήταν μία μεταγραφή από το εγχώριο πρωτάθλημα. Ένας παίκτης που αποτέλεσε πόλος έλξης τόσο για ομάδες του εξωτερικού όσο και για κάποιους από τους «μεγάλους» στο εσωτερικό (π.χ. Ολυμπιακό). Ο λόγος για τον καλύτερο πιθανότατα παίκτη του Άρη, Ντανιέλ Μαντσίνι για τον οποίο οι «πράσινοι» πλήρωσαν ένα ποσό περίπου στα 2,5 εκατ. ευρώ και τον έκαναν την δεύτερη μεγαλύτερη μεταγραφή τους από ομάδα εντός συνόρων μετά από κείνη του Μιχάλη Κωνσταντίνου από τον Ηρακλή.

Ο 26χρονος Αργεντινός με ιταλικό διαβατήριο αγωνίζεται κατά κύριο λόγο ως δεξιός εξτρέμ, αλλά παίζει και αριστερά για να συγκλίνει και να εκτελεί. Στον Άρη έκανε αρκετά καλές σεζόν και είχε ανοδική πορεία στα νούμερά του σε γκολ και ασίστ από χρονιά σε χρονιά.

Τέλος, το «τριφύλλι» απέκτησε και τον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ, πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Σουηδίας την περσινή σεζόν με την Χάκε, και τον παραχώρησε δανεικό στον Λεβαδειακό μέχρι το τέλος της σεζόν.


Γενικά υπήρχε η σκέψη στο «πράσινο» στρατόπεδο να αποκτηθούν 1-2 ποδοσφαιριστές ακόμα, δηλαδή ένας δημιουργικός μέσος κι ένας κεντρικός αμυντικός, ο τελευταίος όμως μόνο σε περίπτωση που βρισκόταν κάποια αρκετά ποιοτική επιλογή, αλλά δεν προχώρησαν τελικά σε περαιτέρω κινήσεις.

Όσον αφορά τώρα το κομμάτι των αποχωρήσεων, εκεί δεν υπήρξε ιδιαίτερη κίνηση. Δεν έφυγε κανένας παίκτης ούτε του βασικού κορμού, αλλά ούτε και μέλος του ροτέισον της ομάδας, παρά μόνο κάποιοι που είχαν μείνει εκτός του τελευταίου και δεν υπολογιζόντουσαν.

Ο Σωκράτης Διούδης ήταν ο πρώτος που άνοιξε την πόρτα μετά από 5,5 χρόνια που πέρασε στον Παναθηναϊκό, αφού δεν βρισκόταν στα πλάνα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς την φετινή σεζόν. Έλυσε το συμβόλαιό του με το «τριφύλλι», που διατήρησε ένα ποσοστό μεταπώλησης, και πήγε να συνεχίσει την καριέρα του στην πολωνική Ζαγκλέμπιε Λούμπιν.

Ακολούθησαν ακόμη δύο παίκτες την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Πρώτα, ήταν ο 23χρονος τερματοφύλακας Νίκος Χριστογεώργος, παιδί των ακαδημιών του Παναθηναϊκού, που πήγε στον ΟΦΗ για να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής, αφού φέτος είχε αγωνιστεί μόλις σε τρία παιχνίδια με την Β' ομάδα των «πρασίνων».

Έπειτα ήταν η σειρά του Σαβιέρ να αποχωρήσει από το «τριφύλλι», αφού πήγε ως δανεικός στον Λεβαδειακό μέχρι το φινάλε της σεζόν οπότε ουσιαστικά λήγει και το υπάρχουν συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό και μένει ελεύθερος.

dioudis_1

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα