Ολυμπιακός - Αρης 1-0: Με Μασούρα στο κόλπο!

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Ο Ολυμπιακός έδειξε το καλό του πρόσωπο στο 2ο ημίχρονο, βρήκε γκολ νίκης με τον Μασούρα (1-0 τον Άρη) και παραμένει... ζεστός στο κόλπο του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός για πρώτη φορά φέτος στο Πρωτάθλημα έκανε το 4 στα 4, δηλαδή 4 νίκες στη σειρά. Νίκησε με σκορ 1-0 τον Άρη με... χρυσό σκόρερ τον Μασούρα στο ξεκίνημα του β' μέρους στο γήπεδο Καραϊσκάκη και έδειξε πως παραμένει σε καλό αγωνιστικό δρόμο.

Ολυμπιακός - Άρης: Έτσι ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Για ακόμα μία αγωνιστική η 11άδα του Μίτσελ - αυτή τη φορά για το Ολυμπιακός - Άρης - δεν είχε εκπλήξεις.

Η τριάδα των Χάμες - Μπιέλ - Φορτούνη τοποθετήθηκε ξανά πίσω από τον φορ Μπακαμπού για το Ολυμπιακός - Άρης. Η διάταξη των Πειραιωτών για τον Άρη: Πασχαλάκης τέρμα, άμυνα με Ροντινέι, Σωκράτη, Ντόι και Ρέαμπτσιουκ και κέντρο με Εμβιλά και Ινμπόμ Χουάνγκ. Στα δύο άκρα της επίθεσης ο Μπιέλ με τον Φορτούνη και πίσω από τον φορ Μπακαμπού ο Χάμες.

Ο Άλαν Πάρντιου επέλεξε για τον Άρη σχήμα με τρεις κεντρικούς χαφ καθώς ο Πίτερ Ετέμπο ήταν σε ρόλο «κόφτη» έχοντας δίπλα του τους πιο δημιουργικούς Βλάντιμιρ Νταρίντα και Μπριάν Νταμπό. Στα άκρα ήταν οι Ματέο Γκαρσία, Ντάνιελ Μαντσίνι και στην κορυφή της επίθεσης ο Άντρε Γκρέι.

Στην αμυντική τετράδα, όπως αναμενόταν δεν προχώρησε σε αλλαγή σε σύγκριση με αυτή που υπολογίζει ως βασική τοποθετώντας τον Μπράντλεϊ Μαζικού στο αριστερό άκρο, τον Μόουζες Οντουμπάτζο στο αντίστοιχο δεξί με τους Φαμπιάνο -Μπράμπετς στο κέντρο αυτής. Ο Χουλιάν Κουέστα παρέμεινε κάτω από τα δοκάρια.

Αρκετά κακό α' μέρος με δύο ορθώς ακυρωθέντα γκολ

Ολυμπιακός και Άρης στο α' 45λεπτο πήγαν σε μία διαδικασία... αλληλοεξουδετέρωσης. Αγωνιστικής, τακτικής και ό,τι άλλο θέλετε. Σαν εικόνα, όμως, φαινόταν πως ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε με το στιλ που ήθελε για σημαντικό διάστημα.

Στο 7' κίνηση και κάπως επικίνδυνη μπαλιά του Ροντινέι ήταν που μπλόκαρε ο Κουέστα. Στο 26' ο Χάμες είχε ένα φάουλ που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Άρη με τους φιλοξενούμενους να έχουν ένα σουτ του Μαντσίνι έξω στο 27' και μία προσπάθεια του Ματέο Γκαρσία.

Στο 29' ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μπακαμπού για οφσάιντ και στο 40' ένα φάουλ του Χάμες βρήκε τον Σωκράτη με την κεφαλιά να πηγαίνει έξω. Στο 43' ακυρώθηκε ξανά σωστά γκολ του Ντάριντα από κοντά μετά από δύο λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού με Ροντινέι και Ρέαμπτσιουκ. Το α' μέρος έκλεισε με μία αίσθηση πως το ματς πήγαινε με τα... νερά και τον ρυθμό του Άρη.

ΟΛΥ1

Αλλαγή ο Μασούρας και γκολ με το... καλημέρα στο β' μέρος για το 1-0

Στο ημίχρονο ο Μίτσελ αποφάσισε να 'θυσιάσει' τον Φορτούνη για να βάλει έναν καθαρό εξτρέμ στο ματς. Έβαλε τον Μασούρα που στο 46' με κεφαλιά από κοντά μετά από σέντρα του Χάμες έκανε το 1-0 και μετά πήγε στον πάγκο να πανηγυρίσει το γκολ του με Ρέτσο, Τζολάκη και Βρουσάι. Ο Μασούρας είχε σκοράρει και στο 2-1 - την ήττα από τον Άρη εκτός έδρας - του α' γύρου.

Λίγο μετά ο Πασχαλάκης σταμάτησε καίρια και εξαιρετικά τον Ντάριντα από κοντά. Στο 50' ο Μπακαμπού έκανε ένα σουτ που αποκρούστηκε δύσκολα. Στο 55' Γκρέι και Πασχαλάκης συγκρούστηκαν μεταξύ τους σε φάση όπου σηκώθηκε το σημαιάκι του οφσάιντ (ήταν εκτεθειμένος ο Γκρέι) ενώ η μπάλα πήγε στα δίχτυα.

Στο 62' ο Φαμπιάνο είχε μία κεφαλιά από κοντά που μπλόκαρε ο Πασχαλάκης. Ο Άρης επιχείρησε ξανά να μείνει κοντά στην περιοχή του Ολυμπιακού και είχε μία τελική με τον Νταμπό. Στο 71' ο Ινμπόμ Χουάνγκ είχε μία σουτάρα που απέφερε κόρνερ. Στο 73' ο Μπιέλ πέρασε 3 παίκτες είχε ένα σουτ που αποκρούστηκε και στη συνέχεια ο Μασούρας είχε προβολή έξω. Ακολούθως τόσο ο Άρης όσο και ο Ολυμπιακός έψαξαν αυτή την... έξτρα και διαφορετική φάση για να βρουν γκολ. Στις καθυστερήσεις ο Αραμπί είχε τρομερό χαμένο τετ α τετ. Ο Πάλμα στην τελευταία φάση είχε ένα φάουλ ψηλά έξω από καλό σημείο.

MVP: Μασούρας... ασυζητητί. Για το γκολ που έβαλε που αποδείχθηκε το τέρμα το οποίο και έκρινε το ματς του Ολυμπιακού με τον Άρη.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Πασχαλάκης γιατί κράτησε το μηδέν και οι Χάμες - Μπιέλ ως προς το 2ο μέρος. Ως προς την εικόνα τους στο ματς στο β' μέρος. Επίσης οι χαφ του Άρη όσο... άντεχαν.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πάρντιου. Κακό κοουτσάρισμα από τον Άγγλο κυρίως ως προς το 2ο μέρος. Δεν βοήθησε την ομάδα του ανάλογα και μάλλον άργησε και τις αλλαγές του.

Η ΓΚΑΦΑ: Η φάση του 1-0 με τον Μασούρα. Η άμυνα του Άρη εκτέθηκε στη φάση αυτή με τον Έλληνα να παίρνει σωστή θέση για το γκολ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με λάθη στις υποδείξεις φάουλ και το πειθαρχικό σκέλος η διαιτησία (και για τις 2 ομάδες) με παραδείγματα φάσεων όπως την κλωτσιά πάνω στον Ινμπόμ Χουάνγκ που δεν τιμωρήθηκε. Ορθώς ακυρώθηκαν τα γκολ των Ολυμπιακού και Άρη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός πήρε οριακά ένα δύσκολο παιχνίδι στο οποίο ήταν πιο καλός κατά διαστήματα. Ζορίστηκε στο α' μέρος αλλά στην επανάληψη βρήκε το τέρμα που του έδωσε τη νίκη για το 1-0 και για να κάνει για πρώτη φορά φέτος το 4 στα 4!

ΚΟΣΜΟΣ1

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Εμβιλά, Φορτούνης (46' Μασούρας), Χάμες (78' Σαμασέκου), Σωκράτης, Μπιέλ (88' Γκάρι Ροντρίγκες), Ροντινέι, Ινμπόμ Χουάνγκ, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι και Μπακαμπού (70' Αραμπί).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Ντάριντα (73' Μ. Γκαρσία), Ετέμπο, Ματέο Γκαρσία (85' Πάλμα), Νταμπό (79' λ.τρ. Ντουκουρέ), Γκρέι (73' Καμάτσο) και Μαντσίνι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα