ΑΕΚ – Παναιτωλικός 4-1: Αγριεμένη (στο -1) και περιμένει! (vids)

Δημήτρης Βέργος

bet365

Party της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια! Σκόρπισε με 4-1 τον Παναιτωλικό, βρέθηκε στο -1 από την πρώτη θέση και περιμένει απώλεια του Παναθηναϊκού στα Γιάννενα. Αραούχο, Γκαρσία, Πινέδα και Άμραμπατ τα γκολ.

Κυριακή απόγευμα, σε μια παραδοσιακή ποδοσφαιρική ώρα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη, η ΑΕΚ παρουσίασε μια όμορφη ποδοσφαιρική παράσταση και έφτασε το 9/9 στην OPAP Arena, εκεί όπου δεν αφήνει σε κανέναν αντίπαλο το δικαίωμα να την αμφισβητήσει. Αυτή τη φορά απέναντί της ήταν ο Παναιτωλικός, με την ΑΕΚ να επιβάλει τον ρυθμό της και πιάνοντας εξαιρετική απόδοση να φτάνει σε έναν περίπατο με 4-1. Οι Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία χρίστηκαν σκόρερ στο πρώτο μέρος, με τον Πέδρο να μειώνει με πέναλτι, ενώ στο δεύτερο Πινέδα και Άμραμπατ έβαλαν και αυτοί το όνομά τους στη λίστα των σκόρερ και την Ένωση να βάζει περισσότερη πίεση στον Παναθηναϊκό μειώνοντας προσωρινά στον ένα βαθμό από την κορυφή.

ΑΕΚ – Παναιτωλικός: Έτσι ξεκίνησαν Αλμέιδα και Αναστασίου

Ο Ματίας Αλμέιδα ξεκίνησε τελικά τον Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Ο Καμερουνέζος στόπερ έβγαλε την τελευταία προπόνηση και πήρε φανέλα βασικού πλάι στον Βίντα, με τον Αθανασιάδη στην εστία και τους Χατζισαφί και Ρότα αριστερά και δεξιά στην αμυντική τετράδα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής επανήλθε το δίδυμο των Σιμάνσκι και Γιόνσον με τον Πινέδα να πηγαίνει ξανά αριστερά και τον Άμραμπατ δεξιά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης, όπως πάντα, ο Αραούχο έπαιζε ελαφρώς πιο πίσω από τον προωθημένο Λιβάι Γκαρσία. Για τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε με τον Ανέστη στην εστία, τους Χατζηθεοδωρίδη, Μλάντεν, Λάρσον και Αποστολάκη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα, εξάρι τον Μάρτενσον, μπροστά του τους Χουχούμη και Ντίας, στα άκρα τους Ξενιτίδη και Κολοβό και στην κορυφή τον Πέδρο.

Κυρίαρχη η ΑΕΚ με σκόρερ Αραούχο και Λιβάι, μείωσε με Πέδρο ο Παναιτωλικός

Η ΑΕΚ ήταν η απόλυτη κυρίαρχη στο πρώτο μέρος, επιβάλλοντας καθολικά τον ρυθμό της με ωραίο συνδυαστικό ποδόσφαιρο και ανάπτυξη από τα άκρα, από εκεί που ήρθαν οι ευκαιρίες και τα γκολ της. Η πρώτη προειδοποίηση των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 10' από σέντρα του Άμραμπατ και κεφαλιά του Πινέδα από το ύψος της μικρής περιοχής που την έβγαλε εντυπωσιακά ο Ανέστης. Τρία λεπτά αργότερα όμως η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα. Στο 13' ο Χατζισαφί σέντραρε ο Χατζηθεοδωρίδης έδιωξε σε ένα σημείο όπου ο Αραούχο με δυνατό σουτ, όπως η μπάλα κατέβαινε, την κάρφωσε στη γωνία για το 1-0.

Η ΑΕΚ δεν έριχνε ρυθμό, τη στιγμή που ο Αναστασίου υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή με τον Λιάβα να αντικαθιστά τον Αποστολάκη. Η Ένωση είχε κλείσει τον Παναιτωλικό στα καρέ του πιέζοντας για το δεύτερο γκολ, το οποίο ήρθε στο 35' ξανά από τα πλάγια. Ο Χατζισαφί ήταν εκείνος που σέντραρε ξανά από τα αριστερά και ο Λιβάι με τα γνωστά άλματά του πήδηξε ανάμεσα σε Μάρτενσον και Μλάντεν και με κεφαλιά δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Ανέστη για το 2-0.

Ο Παναιτωλικός, ωστόσο, από το πουθενά κατάφερε να μειώσει σε σε 2-1 τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ρότα είχε απλωμένο το χέρι του μέσα στην περιοχή με αποτέλεσμα να σταματήσει αντικανονικά τη σέντρα του Χουχούμη και τα «καναρίνια» να σκοράρουν από την άσπρη βούλα με εύστοχη εκτέλεση του Πέδρο. Οι κιτρινόμαυροι πάντως ήταν εκείνοι που είχαν πάντα το πάνω χέρι και σε δύο περιπτώσεις στο 41' και στο 42' θα μπορούσαν να είχαν βρει και τρίτο τέρμα πριν το ημίχρονο, αλλά το διαγώνιο σουτ του Άμραμπατ έφυγε άουτ και το πλασέ του Πινέδα μέσα από την περιοχή μπλόκαρε ο Ανέστης.

Μπήκε με φόρα και το «καθάρισε» η ΑΕΚ με Πινέδα και Άμραμπατ

Η ΑΕΚ μπήκε με ορμή από τα αποδυτήρια για να πάρει ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων και το πέτυχε σχετικά γρήγορα στο 51' χτυπώντας ξανά από τα άκρα. Αυτή τη φορά ήταν ο Άμραμπατ που σέρβιρε με σέντρα από δεξιά και ο Πινέδα που είχε τρυπώσει μέσα στην περιοχή με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία του Ανέστη για το 3-1.

Το τρίτο γκολ για την ορμητική ΑΕΚ έλυσε ακόμα περισσότερο τα πόδια των παικτών του Αλμέιδα που στο 55' ανέβασαν τον δείκτη του σκορ στο 4-1. Αυτή τη φορά σε ρόλο εκτελεστή ήταν ο Άμραμπατ, ο οποίος μετά την πάσα του Λιβάι Γκαρσία στην αντεπίθεση, λίγο έξω από την περιοχή σημάδεψε με συρτό σουτ τη γωνία του Ανέστη σηκώνοντας ξανά στο πόδι τη Φιλαδέλφεια. Ο Παναιτωλικός προσπάθησε να αντιδράσει στο 62' όταν έφυγε στην αντεπίθεση, ο Πέδρο κλείστηκε και το σουτ του Κολοβού από καλή θέση, κόντραρε πάνω στον Μουκουντί.

Με το σκορ στο 4-1 είχε φτάσει πλέον και η ώρα των αλλαγών με τον Αλμέιδα να προχωράει σε τέσσερις μαζεμένες με τους Μάνταλο, Φαν Βέερτ, Φερνάντες και Τσούμπερ χωρίς να αλλάζει σχηματισμό, ενώ από την άλλη πλευρά ο Αναστασίου έβαλε μεταξύ άλλων και τον Μπουζούκη στο ντεμπούτο του. Οι κιτρινόμαυροι πάντως έψαχναν και άλλα τέρματα, με τον Ανέστη να λέει «όχι» στο 75' στον Ρότα στο πλασέ του τελευταίου μέσα από την περιοχή, ενώ στο 84' ο Τσούμπερ έφτασε μια ανάσα από το πέμπτο τέρμα, αλλά το πλασέ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 91' ο Ανέστης απέκρουσε το πλασέ του Γιόνσον στη γωνία στην τελευταία φάση του ματς και στο 93' είπε «όχι» και στον Φαν Βέερτ από κοντά, στις τελευταίες φάσεις ενός γεμάτου ματς.

MVP: Ο Άμραμπατ έκανε ένα ουσιαστικό παιχνίδι, πήρε πολλές πρωτοβουλίες από το πρώτο μέρος και τελικά στο δεύτερο και έβγαλε ασίστ και σκόραρε.

Στο ύψος τους: Πολλοί παίκτες της ΑΕΚ έπιασαν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Ο Χατζισαφί για παράδειγμα καθώς από δύο σέντρες του ήρθαν τα δύο πρώτα γκολ. Ο Πινέδα ήταν το απόλυτο μηχανάκι στον άξονα, βρίσκοντας και γκολ, ο Λιβάι Γκαρσία επίσης επιβεβαίωσε την ανταπόκρισή του σε ρόλο φορ με το σεντερφορίρσιο γκολ που σημείωσε, ο Αραούχο βρήκε δίχτυα για να μην... χάνει την επαφή ενώ στον άξονα Σιμάνσκι και Γιόνσον ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι.

Αδύναμος κρίκος: Ο Λάρσον στο κέντρο της άμυνας του Παναιτωλικού ήταν ευάλωτος στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ, η οποία θα μπορούσε να είχε φτάσει και σε περισσότερα τέρματα.

Η γκάφα: Δεν μπορεί να απομονωθεί μια συγκεκριμένη φάση καθώς όλη η ανασταλτική λειτουργία του Παναιτωλικού ήταν κάκιστη. Ο Ρότα από πλευράς ΑΕΚ δεν θα έπρεπε να έχει απλωμένο το χέρι στη φάση του πέναλτι.

Το στραγάλι: Ο Βεργέτης σωστά καταλόγισε το πέναλτι στον Παναιτωλικό στο χέρι του Ρότα. Δεν είχε τη δύσκολη φάση στο ματς γενικότερα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η ΑΕΚ όχι μόνο έκανε το ζητούμενο, παίρνοντας τους τρεις βαθμούς της νίκης, αλλά παρουσίασε ένα πανέμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα σηκώνοντας αρκετές φορές στο πόδι τις εξέδρες της OPAP Arena. Με ορμή και αποφασιστικότητα, η Ένωση παίζοντας συνδυαστικό ποδόσφαιρο έφτασε εύκολα στη νίκη απέναντι σε έναν Παναιτωλικό που δεν είναι καλά αυτό το διάστημα. Η Ένωση χτύπησε από τα άκρα καθώς τα τρία από τα τέσσερα τέρματα ήρθαν από σέντρες από τα πλάγια, κάτι που μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό όπλο σε ματς που μπορεί να βρίσκει κλειστές άμυνες. Οι κιτρινόμαυροι, με πολυφωνία στο σκοράρισμα καθώς Αραούχο, Λιβάι, Πινέδα και Άμραμπατ βρήκαν δίχτυα, συνεχίζουν έτσι την πίεση στον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό έχοντας το απόλυτο των νικών (9/9) στη Νέα Φιλαδέλφεια σε πρωτάθλημα και Novibet Κύπελλο Ελλάδας.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Μουκουντί, Βίντα, Ρότα, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα (72' Τσούμπερ), Άμραμπατ (72' Φερνάντες), Αραούχο (72' Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία (72' Φαν Βέερτ)

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης (19' Λιάβας), Λάρσον, Μλάντεν, Χατζηθεοδωρίδης (73' Μόρσεϊ), Μάρτενσον, Χουχούμης, Ντίας (73' Μπουζούκης), Ξενιτίδης (64' Σενγκέλια), Κολοβός (64' Μαλής), Πέδρο

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα