ΑΕΚ: Ο περιορισμός των απουσιών στα άκρα θα λύσει τα χέρια του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Ο περιορισμός των απουσιών στα άκρα θα λύσει τα χέρια του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο περιορισμός των απουσιών στα άκρα θα λύσει τα χέρια του Αλμέιδα

bet365

Τα προβλήματα των απουσιών στην ΑΕΚ εστιάζονται κυρίως στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής, αλλά σύντομα ο Ματίας Αλμέιδα ελπίζει να δει τα χέρια του να λύνονται με τις επικείμενες επιστροφές.

Η ΑΕΚ, όπως στο προχθεσινό ματς του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet με την Κηφισιά, έτσι και στο πρώτο παιχνίδι για τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος την ερχόμενη Τετάρτη (21/12) κόντρα στη Λαμία στην OPAP Arena, καλείται να διαχειριστεί τα αρκετά προβλήματα απουσιών που έχουν προκύψει.

Το μεγάλο ζήτημα που αντιμετωπίζει ο Ματίας Αλμέιδα είναι οι απόντες στα άκρα της μεσοεπιθετικής του γραμμής καθώς ουσιαστικά όλες του οι επιλογές είναι εκτός. Γκατσίνοβιτς και Τσούμπερ από την αριστερή πλευρά, Ελίασον και Άμραμπατ από τη δεξιά, είναι όλοι τους νοκ-άουτ, ενώ ο Αργεντινός τεχνικός δεν μπορεί να υπολογίζει ακόμα ούτε στον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από την 1η Ιανουαρίου.

Για να βρει λύση στο ζήτημα της... λειψανδρίας στις πτέρυγες στο παιχνίδι με την Κηφισιά, ο Αλμέιδα, παρότι δεν ήθελε κατά βάθος να μεταφέρει τον Λιβάι Γκαρσία από την κορυφή της επίθεσης, εντούτοις αναγκάστηκε να επιλέξει τη συγκεκριμένη λύση για τη δεξιά πλευρά. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο αγωνίστηκε στη θέση που έπαιζε μέχρι πέρυσι πριν καθιερωθεί ως φορ (και ανταποκρίθηκε σκοράροντας και ένα όμορφο γκολ), ενώ για την αριστερή πλευρά επιλέχθηκε ο Μάνταλος.

Για άλλο ένα ματς, αυτό που ακολουθεί κόντρα στη Λαμία, το πιο πιθανό σενάριο είναι οι παραπάνω να αποτελέσουν ξανά τις επιλογές για τα άκρα, με τον στόχο όμως να παραμένει ο ίδιος για τη συνέχεια. Να έχουν περιοριστεί δηλαδή οι απουσίες στις δύο πλευρές μέχρι την έξοδο της Ένωσης στον Βόλο (28/12) από τη μεθεπόμενη αγωνιστική. Κάτι που δεδομένα θα λύσει και τα χέρια του Αλμέιδα.

ΑΕΚ προθέρμανση

Στην ΑΕΚ ευελπιστούν ακόμα και σε τρεις επιστροφές. Ο Γκατσίνοβιτς πλέον αισθάνεται καλύτερα και ετοιμάζεται για την επανεμφάνισή του (θα μπορούσε ενδεχομένως ακόμα και να προλάβαινε και τη Λαμία), ενώ από τις προηγούμενες εβδομάδες τόσο για τον Τσούμπερ, όσο και για τον Άμραμπατ η εκτίμηση παρέμενε να είναι ξανά διαθέσιμοι πριν το τέλος του 2022. Άλλωστε ο Μαροκινός μεσοεπιθετικός με δηλώσεις του το περασμένο Σάββατο στο Gazzetta είχε τονίσει με βεβαιότητα ότι θα ήταν απόλυτα έτοιμος σε δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και αν δεν προλάβουν και οι τρεις το παιχνίδι με τον Βόλο, με τη διαθεσιμότητα πλέον και του Πάολο Φερνάντες αρχής γενομένης από το ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννενα, ο Αλμέιδα σε αντίθεση με την τωρινή κατάσταση, θα βλέπει τα άκρα του υπερπλήρη για τις υποχρεώσεις που περιμένουν την ΑΕΚ τον Ιανουάριο. Συν τοις άλλοις μέσα στις επόμενες μέρες υπάρχει και η επικείμενη επιστροφή του Βίντα από την Εθνική Κροατίας για την άμυνα έπειτα από την ολοκλήρωση του Μουντιάλ.

Ουσιαστικά, αν δεν προκύψει κάποιος άλλος τραυματισμός, οι απουσίες σε αυτήν την περίπτωση θα έχουν περιοριστεί μόλις στις δύο από τις αρχές του Γενάρη. Δηλαδή σε αυτές των Ελίασον και Μοχαμάντι. Και ο Αλμέιδα θα έχει την απαραίτητη ευελιξία κινήσεων σε έναν κρίσιμο μήνα, κατά τον οποίο η ΑΕΚ θα προσπαθήσει να μαζέψει τη διαφορά από την κορυφή.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα