Πρόγραμμα (μήνα) που... βοηθάει να μαζέψει τη διαφορά!

Πρόγραμμα (μήνα) που... βοηθάει να μαζέψει τη διαφορά!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Πρόγραμμα (μήνα) που... βοηθάει να μαζέψει τη διαφορά!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για το πρόγραμμα πρωταθλήματος ως τα τέλη Γενάρη το οποίο «ευνοεί» για να έρθουν ΑΕΚ και ΠΑΟ πιο... κοντά, ενώ έχει υστερόγραφα...

Είμαστε στην αναμονή της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΑΕΚ (και όχι μόνο αλλά σε τούτο το χώρο για την Ένωση μας απασχολεί) ενώ αναμένουμε και το φιλικό -κεκλεισμένων των θυρών- στα Σπάτα με τον ΟΦΗ το οποίο αποτελεί και το τελευταίο της μίνι προετοιμασίας της ομάδας με αφορμή τη διακοπή για το Μουντιάλ. Δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιας αναμονής για τους Ενωσίτες σε αγωνιστικό επίπεδο (διότι με το θέμα του γηπέδου έχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ υπομονής και αναμονής) και επιθυμίας να δουν ξανά τη στρογγυλή θεά να τσουλάει στο χορτάρι από τα αγόρια με την κιτρινόμαυρη φορεσιά...

Για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο βέβαια έπαιξε καθοριστικό ρόλο το νέο γήπεδο, τον πλέον σημαντικό, αλλά ταυτόχρονα και στο ίδιο επίπεδο, η εικόνα της ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα. Αυτό το ποδόσφαιρο που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο και ανυπομονείς να το δεις ξανά και ξανά να σε γεμίσει... Ειδικά όταν η τελευταία γεύση που σου 'χει μείνει είναι αυτή στο Φάληρο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό όπου ο Δικέφαλος σε αγωνιστικό επίπεδο ήταν -το λιγότερο- πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και συγκυριακά δεν έφυγε με εμφατικό διπλό από το Φάληρο!

Εννοείται πως το ζήτημα είναι (και το «θέλω» του οπαδού και το δικό μας) να 'χει αποτέλεσμα στο τέλος της σεζόν αυτό το έργο που μας παρουσιάζει ο Αργεντινός τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές του. Να φτάσουν και να διεκδικήσουν έως το τέλος τους τίτλους και γιατί όχι να τους κατακτήσουν κιόλας. Ο Αλμέιδα στις δηλώσεις του με την ολοκλήρωση της δουλειάς των «κιτρινόμαυρων» στην Ολλανδία αναφέρθηκε σε 30 ματς που έχει η ομάδα μπροστά της και αυτό διότι υπολογίζει ότι θα φτάσει στο Κύπελλο έως τον τελικό ανεξάρτητα με το ποιος θα είναι ο αντίπαλος στα ημιτελικά της διοργάνωσης (Ολυμπιακός, ή Άρης αν φτάσουν και οι δυο όπως αναμένεται στους «8»).

Υπάρχουν 30 ματς, λοιπόν, σύμφωνα με τον Αλμέιδα για την ΑΕΚ και δυο τίτλοι για να διεκδικήσει και να κατακτήσει αν τα καταφέρει. Για τον λόγο αυτό άλλωστε αξίωσε και προσθήκες, προκειμένου να ανταποκρίθεί η ομάδα στις υψηλές αξιώσεις και προσδοκίες, αλλά και για να γίνει ακόμη πιο δυνατή στο σήμερα και το αύριο! Ρίχνοντας μια πρώτη ματιά και στο πρόγραμμα υπάρχει και η λογική εκτίμηση ότι ο πρώτος χρόνος του νέου έτους μπορεί να φέρει την Ένωση μάζεμα της διαφοράς από την κορυφή και να εκμεταλλευτεί το καλύτερο πρόγραμμα που θα 'χει γενικά έως τα πλέι οφ συγκριτικά (τουλάχιστον) με τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Αρκεί να περάσει νικηφόρα από τις δυο εξόδους στην επαρχία: Βόλο και Ιωάννινα με τις τοπικές ομάδες.


Πρόγραμμα για να μαζέψει τη διαφορά...

aek_panathinaikos

Να υπενθυμίσω σε αυτό το σημείο ότι έως τις 29 Ιανουαρίου οι «κιτρινόμαυροι» έμαθαν (και οι υπόλοιποι) το πρόγραμμα του πρωταθλήματος όπου στις 21 Δεκεμβρίου αρχίζει ξανά για την ΑΕΚ με αντίπαλο την Λαμία στης Φιλαδέλφειας τα μέρη στις 17:00 και μια εβδομάδα αργότερα, πάλι μεσοβδόμαδα ελέω Χριστουγέννων, θα ταξιδέψει στον Βόλο (28/12) για να αντιμετωπίσει όπως προαναφέραμε τη τοπική ομάδα σε μια πρώτη σημαντική και δύσκολη έξοδο, ένα ματς στο οποίο οφείλει να πάρει το διπλό και να προχωρήσει η ομάδα.

Έπειτα με τη νέα χρονιά η ομάδα του Αλμέιδα θα παίξει στις 3 του Γενάρη με τον ΠΑΣ στα Ιωάννινα (20:00) για να μετρήσει έπειτα αναμετρήσεις στο γήπεδό της, αφού για πρωτάθλημα και Κύπελλο θα παίζει σερί εντός έδρας. Για το πρωτάθλημα στο οποίο έχουμε εστιάσει σε τούτο το άρθρο, μετά το ματς με τον ΠΑΣ, έρχεται το σημαντικό παιχνίδι – ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στην Νέα Φιλαδέλφεια (Κυριακή 8 Ιανουαρίου, 17η αγωνιστική, στις 19:30) όπου θα 'χει τη δυνατότητα εφόσον έχει πάρει τα προηγούμενα παιχνίδια, να αρχίσει να μαζεύει τη διαφορά από τους «πράσινους», αν δεν έχει προηγηθεί γκέλα και για τους πρωτοπόρους.

Μια εβδομάδα αργότερα (15/01) η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναιτωλικό στην πόλη της, πάντα στης Φιλαδέλφειας τα μέρη (δεν σε κουράζει να το γράφεις ξανά και ξανά ρε παιδί μου), για παίξει στις 21 του Γενάρη στην Νίκαια με τον Ιωνικό και να κλείσει τον πρώτο μήνα του νέου έτους εντός ξανά, στο γήπεδό της, με αντίπαλο τον Άρη στις 29 Ιανουαρίου και ώρα 19:30. Μέσα σε αυτό το διάστημα οι ομάδες θα έχουν και τις υποχρεώσεις τους για το Κύπελλο με την Ένωση αφού απέκλεισε τον ΠΑΣ στην πρώτη φάση, να 'χει καλύτερο -επιτέλους μετά χρόνια- δρόμο και πιο βατό με αντιπάλους την Κηφισιά για αρχή και έπειτα το νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός Απόλλωνας Πόντου.

Προκύπτει από τα παραπάνω και αν δούμε τις αντίστοιχες υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού ότι δύναται να μαζέψει από το πρώτο κιόλας μήνα του νέου έτους τη διαφορά η ΑΕΚ ακόμη και αν κερδίζουν σερί οι δυο τους, ή φέρνουν τα ίδια αποτελέσματα: φυσικά από το εντός έδρας ντέρμπι με τους πράσινους και εφόσον τους κερδίσει η ομάδα. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς έχει πάντα τον πρώτο λόγο και διαφορά ασφαλείας αλλά και σημαντικά δύσκολο πρόγραμμα όλο το δεύτερο γύρο με αρκετές εκτός έδρας αναμετρήσεις και σημαντικές. Τα αντίστοιχα επτά ματς (δίχως αυτά του Κυπέλλου) για τους πράσινους έχουν πέντε εκτός έδρας αναμετρήσεις (με Ιωνικό, Λεβαδειακό, ΠΑΣ, ΑΕΚ και Αστέρα) και μόλις δυο εντός (κόντρα σε ΟΦΗ και ΠΑΟΚ)...

Σίγουρα ένας καλός μήνας από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τα τέλη Ιανουαρίου για να ξεκινήσει να μαζεύει τη διαφορά η ΑΕΚ, όχι ότι σώνει και ντε θα τα χάσει όλα ο Παναθηναϊκός, αλλά έτσι πρέπει να σκέφτεται και να λειτουργήσει η Ένωση!

reggio_emilia_aek

Υγ: Όσα έγιναν στο κλειστό των Λιοσίων είναι πράγματα που μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε οργάνωση από την ΚΑΕ ΑΕΚ. Δεν υπήρχε και ευθύνη έχει εξ ολοκλήρου η ίδια, η διοίκησή της και οι διαχρονικά αποτυχημένες επιλογές σε στελέχη που τους έχει εκεί να κάνουν το απόλυτο τίποτα, αυτά για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα δεν δικαιολογούν τα επεισόδια τα οποία ΚΑΚΙΣΤΑ έκαναν οι οπαδοί της Ένωσης. Προφανώς και καταδικάζεται με κάθε τρόπο η όποια μορφή, πόσο μάλλον η συγκεκριμένη, βίας, είναι απαράδεκτο! Αλλά η ΚΑΕ ας μαζευτεί και μην κουνάει δάχτυλο σε άλλους. Γνώση είχαν, όπως και ενημέρωση για το τι είχε συμβεί στην Ιταλία στο ματς με ντου και μαχαίρια από τους οπαδούς της ιταλικής ομάδας. Ακόμη όμως και να μην είχαν εφόσον έχουν γνώση ότι θα 'ρθουν να φιλοξενηθούν οπαδοί άλλης ομάδας και οργανωμένα, όχι γυναικόπαιδα, θα έπρεπε να έχουν εξασφαλίσει τη σωστή φύλαξη με αστυνομικές δυνάμεις στη θύρα αφού έτσι προβλέπεται. Τα έκαναν μαντάρα και αν ψάχνουν ευθύνες να κοιτάξουν πρώτα ανάμεσά τους γιατί εκείνοι είναι υπεύθυνοι να είναι ασφαλείς οι αντίπαλοι οπαδοί και όχι οι οπαδοί της εκάστοτε ομάδας! Τόσες ανακοινώσεις για να πουν το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...