Άρης: Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι ένας star με χαρακτήρα… αντι-star

Άρης: Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι ένας star με χαρακτήρα… αντι-star

Άρης: Ο Βλάντιμιρ Νταρίντα είναι ένας star με χαρακτήρα… αντι-star

bet365

Ο Άρης απέκτησε τον Βλάντιμιρ Νταρίντα και το Gazzetta γράφει για τον άλλοτε ηγέτη της εθνικής Τσεχίας ο οποίος στα 16 του άκουσε τους γιατρούς να του λένε ότι θα πρέπει να ξεχάσει το ποδόσφαιρο!

Το σενάριο του promo video ενόψει της συμμετοχής της Τσεχίας στην τελική φάση του Euro 2016 ήταν λιτό αλλά και πασπαλισμένο από την έντονη λάμψη του παρελθόντος. Μια χούφτα πιτσιρικάδων μπήκαν στο πετσί του ρόλου εν αντιθέσει με τον έναν εκ των δύο πρωταγωνιστών ο οποίος εμφανίστηκε τρακαρισμένος και λίγο έλειψε να του πέσουν οι σακούλες (με τα ψώνια) από τα χέρια. Αυτός ήταν ο Βλάντιμιρ Νταρίντα ο οποίος καθώς συνάντησε τον ζωντανό θρύλο του τσέχικου ποδοσφαίρου, Αντονίν Πανένκα, μετά δυσκολίας αποδέσμευσε 2-3 λέξεις από το στόμα του. Πιο εύκολα… απόθεσε τις σακούλες σχηματίζοντας τα δύο δοκάρια της εστίας για να ακολουθήσει η επανάληψη μιας ιστορικής εκτέλεσης από τον άνθρωπο που την εμπνεύστηκε. Τον Αντονίν Πανένκα.

Εκείνη την εποχή ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν ήταν ο star της Τσεχίας και δεν θα μπορούσε να ήταν παρουσία του εκπληκτικού Τόμας Ροσίτσκι. Δεν ήταν όμως και στο… κατόπι του, όπως συνέβη δηλαδή το 2012. Τον Μάη αυτού του έτους, ο Νταρίντα εμφανίστηκε στο αθλητικό κέντρο προετοιμασίας των Τσέχων σαν άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Τέσσερις μήνες νωρίτερα είχε επωφεληθεί της μεταγραφής του Πετρ Γίρατσεκ από τη Βικτόρα Πλζεν στη Βόλφσμπουργκ και από παγκίτης «προβιβάστηκε» σε βασικός μέσος. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του οδήγησαν τον τότε ομοσπονδιακό τεχνικό Μιχάλ Μπίλεκ στην απόφαση να τον καλέσει στην εθνική ομάδα ενόψει του Euro 2012.

Αρκετοί αναρωτήθηκαν για την παρουσία του. «Όταν ήρθε, δεν ξέραμε ποιος ήταν. Ωστόσο, δεν χρειάστηκε χρόνο για να μας συστηθεί», παραδέχθηκε χρόνια μετά ο άλλοτε σπουδαίος σταρ τον Τσέχων, Μίλαν Μπάρος. Ο Νταρίντα προσκλήθηκε στην εθνική Τσεχίας λόγω των προβλημάτων φυσικής κατάστασης που αντιμετώπιζε ο Ροσίτσκι καθώς εκτιμήθηκε ότι είχε την ικανότητα για να καλύψει τον συμπαίκτη του. Στην παρθενική συμμετοχή του απέναντι στο Ισραήλ αγωνίστηκε 25 λεπτά κι έδωσε μια ασίστ. Στο Euro 2012 αγωνίστηκε 61 λεπτά στον αγώνα της προημιτελικής φάσης απέναντι στην Πορτογαλία όπου η ομάδα του ηττήθηκε και αποκλείστηκε. Μεσολάβησαν τρία χρόνια έως ότου βρει το πρώτο του γκολ σε αγώνα απέναντι στη Λετονία και ακολούθησε ένα εντυπωσιακό κόντρα στους Γερμανούς.

Πολλοί μίλησαν για θαύμα

Επιστρέφοντας στο promo video, παραμονές του Euro 2016 ο Βλάντιμιρ Νταρίντα δεν ήταν πλέον ο άσημος ποδοσφαιριστής αλλά από τους ηγέτης της Τσεχίας. «Είναι τόσο λιτός στη ζωή του και στο ντύσιμό του… αν τον δεις στον δρόμο θα νομίσεις ότι είναι ένας από τους πολλούς φοιτητές που σπουδάζουν στην Πράγα», είχε γράψει η Guardian εκείνο το διάστημα. Αυτό αντιλήφθηκαν και οι Γερμανοί. Το 2013 έκλεισε η μεταγραφή του στη Φράιμπουργκ και σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του, αυτός πήγαινε στο αθλητικό κέντρο του συλλόγου μ’ ένα σκούτερ. Δύο χρόνια μετά, όταν πήγε στη Χέρτα Βερολίνου, ο πατέρας του το «φόρτωσε» σ’ ένα φορτηγό και επέβαλε στον γιο του να μετακινείται με αυτοκίνητο κυρίως για λόγους ασφαλείας.

Η αλήθεια είναι ότι ο Νταρίντα πέρασε πολλά, σε σημείο να μη φοβηθεί τη μετακίνηση με το μηχανάκι στους παγωμένους δρόμους του Βερολίνου. Σε ηλικία 16 ετών άκουσε τους γιατρούς να του λένε ότι θα πρέπει να ξεχάσει τον αθλητισμό αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στην ανάπτυξή του. Αρκετά μικροκαμωμένος, έβλεπε τα άλλα παιδιά να αναπτύσσονται σε αντίθεση με τον ίδιο, γεγονός το οποίο επηρέασε σημαντικά τη φυσική κατάστασή του. Δηλαδή, το «μηχανάκι» της Bundesliga, ο άνθρωπος που εξελίχθηκε σε κάτοχος των τριών κορυφαίων επιδόσεων (σε τρεξίματα σ’ ένα αγώνα) στην ιστορία του γερμανικού Πρωταθλήματος, είχε πρόβλημα (και) στα τρεξίματα.

Εκεί η αλλαγή των διατροφικών συνηθειών άλλαξε τη ζωή του. Εκ τότε δεν κατανάλωσε τροφή με γλουτένη γι’ αυτόν τον λόγο είπε σε μια συνέντευξή του ότι μόλις σταματήσει την καριέρα του… «θα φάω μια ολόκληρη κανονική πίτσα». Το τέλος θα αργήσει καθώς νιώθει ότι έχει ποδοσφαιρικά χρόνια μπροστά του, ειδικά από τη στιγμή που αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συντριπτική αλλαγή με την έλευσή του στον Άρη έπειτα από 9.5 χρόνια στην Bundesliga. Κατά τους Τσέχους, ένα πράγμα είναι βέβαιο για τον Νταρίντα. Έχει αποφασίσει να περάσει τους τελευταίους μήνες της ποδοσφαιρικής καριέρας στην Χράντετς Κράλοβε, ομάδα η οποία εδρεύει στην ομώνυμη γραφική πόλη της Τσεχίας. Εκεί έχει αποφασίσει να ζήσει μετά το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του, γι’ αυτό εξάλλου χτίζει το σπίτι στο οποίο θα εγκατασταθεί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα