Μπεντινέλι στο Gazzetta: «Aυτός είναι o κολλητός μου, ο Ροντινέι»

Μπεντινέλι στο Gazzetta: «Aυτός είναι o κολλητός μου, ο Ροντινέι»

bet365

Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Απόλλωνα Σμύρνης και του Ατρόμητου, Τόμας Μπεντινέλι, μίλησε στο Gazzetta για τις στιγμές που έζησε στην Ελλάδα, την πρόκληση της Ν. Κορέας που ανοίγεται μπροστά του, την Τσαπεκοένσε και φυσικά τον κολλητό του Ροντινέι, το νέο μπακ του Ολυμπιακού.

Ο Τόμας Μπεντινέλι έπαιξε στην Ελλάδα σε πάνω από 100 ματς φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα Σμύρνης (82 ματς, 20 γκολ, 5 ασίστ) και του Ατρόμητου (20 ματς).

Το καλοκαίρι που μας πέρασε επέστρεψε στην Βραζιλία υπογράφοντας στην Τσαπεκοένσε. Μετά το πρώτο μισό της σεζόν, ετοιμάζεται για... νέες πολιτείες. Συγκεκριμένα τη Νότια Κορέα, όντας έτοιμος να υλοποιήσει ενα από τα όνειρά του παίζοντας στην Ασία.

Λίγο πριν γυρίσει σελίδα στην καριέρα του, μίλησε στο Gazzetta για την Ελλάδα που έχει αγαπήσει, το freddo espresso και την Τσαπεκοένσε στην οποία ένιωθε να έχει μέσα του μια... επιπλέον δύναμη, η οποία τον έκανε να παίζει και για τα παιδιά που σκοτώθηκαν στην αεροπορική τραγωδία (28/11/2016).

Επίσης, μίλησε και για τον άλλοτε συγκάτοικό του Ροντινέι, ο οποίος αναμένεται να φορέσει τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Πώς ήταν η εμπειρία στην Τσαπεκοένσε;

«Η εμπειρία του να παίζω στην Τσαπεκοένσε ήταν πολύ καλή. Πρόκειται για έναν πολύ καλά οργανωμένο σύλλογο, με τεράστιους οπαδούς και εξαιρετικές εγκαταστάσεις».

Είναι ο σύλλογος που έγινε γνωστός στον κόσμο για το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα. Παίζοντας εκεί, νιώθεις κάπως... ιδιαίτερα;

«Όλα εκεί θυμίζουν μέχρι και σήμερα τα παιδιά που χάθηκαν στο φρικτό αυτό δυστύχημα. Είναι είδωλα εκεί. Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι τα συναισθήματα που νιώθεις όταν βάζεις το πόδι σου στον αγωνιστικό χώρο. Για μένα ήταν πολύ συγκινητικό το να παίζω εκεί, γιατί είχα φίλο εκεί στο συμβάν και νομίζω ότι εξαιτίας αυτών των παιδιών, είχα περισσότερη δύναμη ώστε να παλέψω για την ομάδα».

Σου λείπει η Ελλάδα; Κι αν ναι, τι είναι αυτό;

«Φυσικά και μου λείπει. Μου λείπουν οι φίλοι που έκανα στη χώρα σας, το φαγητό κι ο freddo espresso».

Είχες προτάσεις για να επιστρέψεις;

«Υπήρχαν κάποιες συζητήσεις αλλά τίποτα το επίσημο. Νομίζω δεν υπάρχει λόγος να αναφερθούμε στις ομάδες».

Και τώρα θα συνεχίσεις Νότια Κορέα την καριέρα σου. Πώς και πήρες την απόφαση να πας εκεί;

«Πάντα ονειρευόμουν να παίξω στην Ασία. Αποφάσισα να παίξω και πάλι στην Βραζιλία, έχοντας αυτόν το στόχο στο μυαλό μου. Φυσικά, είναι πολύ σημαντικό και το οικονομικό σκέλος».

Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;

«Αγαπώ την Ελλάδα, έκανα καλούς φίλους εκεί, οπότε η απάντηση για μένα είναι εύκολη: Εννοείται ότι θα ήθελα κάποια στιγμή να παίξω ποδόσφαιρο στην Ελλάδα».

Ποια είναι η πιο έντονη ανάμνηση που έχεις παίζοντας ποδόσφαιρο στην Ελλάδα;

«Με τον Απόλλωνα, όταν αποφάσισα να παίξω στη Β' κατηγορία και επιστρέψαμε στη Super League. Εγινα αρχηγός της ομάδας κι αυτό σήμαινε πολλά για εμένα».

Εχω δει ότι είσαι και φίλος του Ροντινέι. Σε πήρε τηλέφωνο να σε ρωτήσει για την Ελλάδα;

«Δεν μιλήσαμε, αλλά θα τον καλέσω για να του δώσω μερικές συμβουλές σχετικά με την Ελλάδα, την Αθήνα και το πρωτάθλημα. Όμως, πηγαίνει σε έναν μεγάλο σύλλογο και είμαι βέβαιος ότι θα έχει όση βοήθεια χρειαστεί».

Μπορείς να μας πεις ποια είναι τα καλά και ποια τα αδύνατα σημεία του;

«Είναι πολύ καλός στο επιθετικό κομμάτι, έχει πολλή ποιότητα και είναι πολύ δυνατός. Η αδυναμία του, υποθέτω είναι το γεγονός ότι δεν διακρίνεται στο αμυντικό κομμάτι».

Τι τύπος είναι;

«Παίξαμε μαζί, γίναμε καλοί φίλοι, μοιραζόμασταν το ίδιο διαμέρισμα. Είναι ένας πολύ διασκεδαστικός τύπος, είναι πάντα χαρούμενος και αξίζει να είναι στο σημείο που είναι σήμερα. Εχει δουλέψει πολύ σκληρά και δεν έχει περάσει και λίγα στη ζωή του. Μπράβο του για όσα έχει πετύχει».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα