Ακαδημίες: Παλικάρια από Λειβαδιά και από Αγρίνιο

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Παλικάρια από Λειβαδιά και από Αγρίνιο

bet365

«Βόμβες» στο πρωτάθλημα Super League Κ17 με εκπληκτικές εκτός έδρας νίκες από τον Λεβαδειακό και τον Παναιτωλικό επί των δύο «Δικέφαλων»

Το ενδιαφέρον του Σαββατοκύριακου στις διοργανώσεις υποδομών της Super League συγκέντρωσε το πρωτάθλημα Κ17. Εκεί έγιναν οι μεγαλύτερες εκπλήξεις με δύο ομάδες της επαρχίας να κλέβουν την παράσταση.
Το Σάββατο στο Γαλάτσι ο Λεβαδειακός έκανε ξανά «ζημιά» στην ΑΕΚ, την οποία είχε αποκλείσει και από τα μπαράζ της Α΄ φάσης. Οι Βοιωτοί του Νίκου Γκουλή πέρασαν με το θριαμβευτικό 4-2 και με εμφάνιση σπουδαίας ομάδας. Είναι λογικό να φουσκώνει από υπερηφάνεια ο προπονητής τους, ο οποίος τους είπε στο ημίχρονο (με το σκορ στο 2-1 υπέρ της ΑΕΚ): «Γιατί αγχώνεστε; Εγώ είμαι υπεύθυνος για το αποτέλεσμα, εσείς για να παίξετε τη μπάλα που μαθαίνουμε στις προπονήσεις». Η προτροπή του εισακούστηκε και έγινε η μεγάλη ανατροπή με πρωταγωνιστές το «δεκάρι» της ομάδας (Θεοδώρου) και τον σέντερ φορ (Τζεμπελίκος). Τέτοιους παίκτες δεν διαθέτει η Κ17 της ΑΕΚ, η οποία για ακόμα μία φορά παρουσίασε στο γήπεδο τις παθογένειες που την βασανίζουν από την αρχή της σεζόν. Κάποιες «περίεργες» επιλογές στο αρχικό σχήμα και η εμφανής έλλειψη φυσικής κατάστασης, είχαν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση στο β΄ ημίχρονο.

Μία ημέρα αργότερα (Κυριακή) ο Παναιτωλικός έκανε το «μπαμ» περνώντας από τη Σουρωτή με νίκη 3-1 επί του ΠΑΟΚ. Το Gazzetta είχε ήδη γράψει από τον Οκτώβριο ότι η ομάδα αυτή παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον για το σύγχρονο και δημιουργικό ποδόσφαιρο που παίζει. Αναμέναμε τα αποτελέσματα και μεγαλύτερη απόδειξη από μία εκτός έδρας νίκη επί της κορυφαίας ομάδας της κατηγορίας (η οποία έχει ήδη διασφαλίσει το συμμετοχή στο Final Four) δεν υπάρχει. Ήταν η πρώτη νίκη στα χρονικά του Παναιτωλικού επί του ΠΑΟΚ σε επίπεδο Κ17.
Κι όμως, γίνεται ακόμα καλύτερο αν αναλογιστούμε ότι ο Παναιτωλικός αγωνίστηκε με τρεις «μικρούς» (2007) στο αρχικό σχήμα, τους Δρακόπουλο, Παυλίδη, Τσιριμώκο και άλλους τρεις ως αλλαγή, τους Πιστικό, Ρόμπολα, Πρωτόγερο. Επίσης, ο σκόρερ δύο τερμάτων Βασίλης Κακιώνης δεν έχει κλείσει ακόμα τα 16 αφού είναι γεννημένος Δεκέμβριο του 2006 και ήταν κορυφαίος μαζί με τον χάφ Παυλίδη. «Καταλάβατε τις δυνατότητες που έχουμε κι ας έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας κάποιες φορές» είπε στους παίκτες του ο αρχιτέκτονας της ομάδας, Δημήτρης Θεοδοσίου. Απόλυτη ικανοποίηση στη διοίκηση με τον πρόεδρο Μάκη Μπελεβώνη να επικοινωνεί τηλεφωνικά με την αποστολή που βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη για να μοιράσει συγχαρητήρια.

Το Σάββατο είχαμε ακόμα έναν, μικρότερης ισχύος, «κρότο». Στον Κορυδαλλό ο Αστέρας Τρίπολης κράτησε στο 1-1 τον Ολυμπιακό κι εδώ το άκρως εντυπωσιακό είναι ότι οι Αρκάδες αγωνίστηκαν με δέκα παίκτες από το 30΄ ενώ παρατάχθηκαν με οκτώ μικρότερης ηλικίας (2007)! Ένας από αυτούς, μάλιστα, ήταν ο πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, ο τερματοφύλακας Θεόφιλος Κακαδιάρης που πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις, ανάμεσα τους και σε πέναλτι του Δαρβίρα.

Κ19: Η αλήθεια για τα επεισόδια στο Ηράκλειο

Στο πρωτάθλημα της Κ19 όπου διεξήχθη η εξ αναβολής 2η αγωνιστική, είχαμε γενικά πολλά νεύρα και πολλές αποβολές. Ένας από τους πιο επεισοδιακούς αγώνες έγινε στο Ηράκλειο όπου ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΟΦΗ με γκολ στο 89΄ από τον Κλάψα ο οποίος σκόραρε για δεύτερη συνεχή αγωνιστική. Εκεί έγιναν επεισόδια στο 65΄ με την αποβολή του Τσιάβου του Παναθηναϊκού, αλλά και μετά το τέλος του αγώνα. Λάβαμε αντικρουόμενες πληροφορίες και –όπως πάντα- με διασταύρωση προσεγγίσαμε την πραγματικότητα. Ως συνήθως η αλήθεια βρίσκεται στη μέση και η ευθύνη βαραίνει αμφότερες τις πλευρές. Και οι οπαδοί του ΟΦΗ ήταν υπέρ το δέον επιθετικοί, με ακατάσχετο υβρεολόγιο πάνω από τον πάγκο του Παναθηναϊκού και ο προπονητής του ΠΑΟ Βαγγέλης Σάμιος έχασε την ψυχραιμία του ρίχνοντας κι αυτός λάδι στη φωτιά, γι΄αυτό και αποβλήθηκε. Ήταν όντως σκληρό το παιχνίδι των γηπεδούχων, αλλά υπήρξε και ξέσπασμα με χειρονομίες των παικτών του Παναθηναϊκού μετά το γκολ της νίκης και νέα φραστική επίθεση γονέων των γηπεδούχων. Γενικά δεν ήταν καθόλου ωραία εικόνα. Αγωνιστικά, ήταν ένα ντέρμπι... απουσιών, αφού από την ιδανική ενδεκάδα του Παναθηναϊκού απουσίαζαν εννέα παίκτες (μόνο οι Βολάκης, Λίλο θεωρούνται βασικοί), ενώ ο ΟΦΗ χωρίς τους Θεοδοσουλάκη, Αποστολάκη που είχαν ανέβει στην Α΄ ομάδα χάνει σχεδόν το 50% της δυναμικής του.

Αντέχει ο ΠΑΟΚ, σταθεροποιείται η ΑΕΚ

Στην κορυφή της Κ19 παραμένει ο ΠΑΟΚ, παρότι πραγματοποίησε ίσως τη χειρότερη εφετινή του εμφάνιση απέναντι στον πάντα αξιόμαχο Ατρόμητο. Νίκησε, όμως, 1-0 και το «γόρδιο δεσμό» έλυσε ξανά ο σέντερ μπακ Ταξιάρχης Φίλων με το 4ο εφετινό του γκολ. Κορυφαίος ήταν ο Γκούμας για τους νικητές, εξαιρετικός ο Αμπαρτζίδης για τους ηττημένους σε ένα ματς που παρακολούθησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κ17, Αλέξανδρος Αλεξιάδης.
Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» διατηρεί προβάδισμα έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό, ο οποίος ωστόσο πέρασε με 2-1 από την πολύ δύσκολη έδρα του Αστέρα Τρίπολης. «Καθάρισε» για τους Πειραιώτες του Σωτήρη Συλλαϊδόπουλου το δίδυμο Παπακανέλλου-Μουζακίτη, ενώ ο Αστέρας μείωσε στο 90΄ με καταπληκτικό γκολ του φούλμπακ Βασίλη Καπέρδα.
Σταθεροποιείται σταδιακά και η ΑΕΚ του Γενναίου Καραχάλιου, που βρίσκει ρυθμό μέσα από τη λειτουργία ενός ομοιογενούς συνόλου. Τρίτη διαδοχική νίκη, 4-2 τον Βόλο, δέκα γκολ στους δύο τελευταίους αγώνες, «κλειδί» ο Κυρσανίδης και σκόρερ προερχόμενος από τον πάγκο ξανά ο Νίκος Δημητριάδης. Σε αυτό το ματς είχαμε και εξαιρετική διαιτησία από την κυρία Ευαγγελία Στεφανοπούλου, κοντά σε όλες τις φάσεις, με άριστες αντιδράσεις σε στιγμές έντασης και συνεργασία με τους βοηθούς της. Πολύ καλό δείγμα γραφής για τη γυναικεία διαιτησία στην Ελλάδα. Στις κερκίδες βρίσκονταν ο συντονιστής ανάπτυξης εθνικών ομάδων Γρηγόρης Γεωργάτος και οι ομοσπονδιακοί Κ19 Τάσος Θέος, Κ15 Άγγελος Χατζόπουλος.

K15: Ο ασυναγώνιστος ΠΑΟΚ και το δώρο στον Ελευθεριάδη

Για την Κ15 του ΠΑΟΚ έχουμε αναφέρει ότι είναι πρωτοφανές το βάθος που διαθέτει αυτή η ομάδα. Την Κυριακή, απουσία των δύο πρώτων σκόρερ της, Τουρσουνίδη και Σιδηρόπουλου, νίκησε 6-0 τον Άρη. Χατ τρικ πέτυχε ο Ηλίας Καραγκιόζης και από ένα γκολ οι Κάνιος, Κρομύδας, Καρασαββίδης. Η ομάδα του Σάββα Κωνσταντινίδη βρίσκεται στην κορυφή του Β΄ ομίλου με 5 νίκες 1 ισοπαλία και 23-1 συντελεστή τερμάτων. Ασυναγώνιστη.

Τέλος, η εβδομάδα αυτή ανήκει στον διευθυντή των ακαδημιών της ΑΕΛ Θοδωρή Ελευθεριάδη, μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες στο χώρο των υποδομών, που την περασμένη Δευτέρα 28/11 απέκτησε διάδοχο καθώς η σύζυγός του Εύα έφερε στον κόσμο τον γιο τους!
Τα υπόλοιπα «παιδιά του», φρόντισαν να του κάνουν το καλύτερο δώρο στις δύο αναμετρήσεις με τον Βόλο. Έτσι, η Κ17 νίκησε 5-1 και βρίσκεται στην κορυφή του βόρειου ομίλου, ενώ με 6-0 συνέτριψε τους αντιπάλους της η Κ15 με τον Ελευθεριάδη στον πάγκο της και 5 διαφορετικούς σκόρερ. Το μικρότερο ηλικιακό τμήμα βρίσκεται στη δεύτερη θέση μετά από την ολοκλήρωση της 7ης αγωνιστικής. «Ξαναρχόμαστε»... και στις ακαδημίες, όπως αναφέρει το γνωστό σύνθημα των «Βυσσινί» οπαδών.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα