Άρης: Ο Πάρντιου έκανε τις μεταγραφές από… προαιρετικές σε υποχρεωτικές

Άρης: Ο Πάρντιου έκανε τις μεταγραφές από… προαιρετικές σε υποχρεωτικές

Άρης: Ο Πάρντιου έκανε τις μεταγραφές από… προαιρετικές σε υποχρεωτικές

bet365

Η απολογιστική έκθεση του Άλαν Πάρντιου οδήγησε στην εξαγωγή συμπερασμάτων και για την αναγκαιότητα ενίσχυσης του Άρη στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα.

Ο παρελθοντικός χρόνος που χρησιμοποίησε ο Άλαν Πάρντιου στην αναφορά του στον Ντάνιελ Μαντσίνι σε συνδυασμό με την αναγκαιότητα δημιουργίας συνθηκών ανταγωνισμού στην κορυφή της επίθεσης, αν μη τι άλλο, άλλαξαν τον χαρακτήρα των μεταγραφικών βλέψεων του ενόψει του Γενάρη. Πλέον δεν μπορούν να χαρακτηριστούν προαιρετικές αλλά απολύτως απαραίτητες. Στην απολογιστική έκθεσή του, ο Βρετανός αναφέρθηκε στις ιδιαιτερότητες της μεταγραφικής περιόδου του χειμώνα, στη μικρή δεξαμενή παικτών, με συνέπεια τον περιορισμό των επιλογών, αλλά και στις οικονομικές προϋποθέσεις που τις περιορίζουν ακόμη περισσότερο.

Η αλήθεια είναι ότι για την ενίσχυση στην κορυφή της επίθεσης είχε μιλήσει από τις πρώτες ημέρες του στην ομάδα. Εκ των προτέρων ήξερε ότι πλην του Άντρε Γκρέι ο Άρης δεν διαθέτει άλλον φορ περιοχής και δεν χρειαζόταν το διάστημα των δύο μηνών που μεσολάβησε για να διαπιστώσει ότι ο Ζερβίνιο δεν είναι σέντερ φορ. Τον χρησιμοποίησε σ’ αυτή τη θέση γιατί για μεγάλο διάστημα δεν ήταν ικανοποιημένος από το επίπεδο προσπάθειας του Γκρέι, γιατί επίσης ο Ιβοριανός τον βοηθούσε περισσότερο στο χτίσιμο του παιχνιδιού, κόστιζε όμως στον τομέα του γκολ.

Από τα λεγόμενα του 61χρονου τεχνικού φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Ματέι Βίντρα, αν όχι επιλογή ανάγκης, εντάσσεται στις εναλλακτικές λύσεις. Δεν έχει απορρίψει την περίπτωσή του, αλλά δεν έδειξε και τόσο «ζεστός». Η αμφιβολία του δεν έχει να κάνει με το επίπεδο ικανότητας του 30χρονου Τσέχου τον οποίον γνωρίζει μέσα από την πολυετή παρουσία του Βίντρα στην Championship. Δεν μπορεί να μην συνυπολογίσει τον σοβαρό τραυματισμό, την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε τον περασμένο Απρίλη αλλά και το επτάμηνο της απουσίας του παίκτη από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ο Βίντρα

Αν μάλιστα αληθεύει η πληροφορία που θέλει τον Βίντρα να χρειάζεται ακόμη (περίπου) δύο μήνες για να μπει σε συνθήκες αγώνες, αυτό είναι πρόβλημα. Από τα μέσα του Δεκέμβρη ο Άρης θα μπει σ’ έναν αγωνιστικό μαραθώνιο και σε μια σειρά αγώνων δίχως επιστροφή. Συνεπώς χρειάζεται παίκτη ο οποίος μπορεί να προσφέρει άμεσα.

Ο Κριστιάν Τέγιο είναι επιλογή ρίσκο

Από τα λεγόμενα του Πάρντιου φάνηκε ξεκάθαρα ότι… τις νύχτες θα κοιμάται καλύτερα με την προϋπόθεση ότι θα έχει δει τον Βλάντιμιρ Νταρίντα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Νέου Ρυσίου. Αν δηλαδή του είχε ζητηθεί να αξιολογήσει τη σημασία της κάθε μεταγραφικής κίνησης, πιθανότατα, θα έδινε προτεραιότητα στον Τσέχο μέσο. Κακά τα ψέματα, ο Άρης πορεύτηκε στον πρώτο γύρο δίχως να πάρει πολλά από τους ακραίους επιθετικούς του. Ακόμη και ο Ντάνιελ Μαντσίνι άρχισε εντυπωσιακά αλλά μετά το εκπληκτικό παιχνίδι που έκανε με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» άρχισε η πτωτική πορεία του και οι λόγοι φάνηκαν μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Ο Βρετανός στήριξε τον Ράφαελ Καμάτσο ο οποίος έδωσε από ελάχιστα έως τίποτε στον πρώτο γύρο ενώ η έλλειψη ουσίας στο παιχνίδι του συνεχίζει να στοιχειοθετεί το βασικό πρόβλημα του Χουάν Ιτούρμπε.

Ο Τέγιο

Τις τελευταίες ώρες είδε το φως της δημοσιότητας το όνομα του Κριστιάν Τέγιο. Αυθεντικό τέκνο των ακαδημιών της Μπαρτσελόνα του οποίου η πορεία δεν ήταν αντάξια των προσδοκιών. Ο Έλληνας ατζέντης/συνεργάτης της εταιρίας που έχει τα δικαιώματα του 31χρονου Ισπανού εξτρέμ, πριν από περίπου δέκα ημέρες, διαβεβαίωσε τους ανθρώπους του Άρη ότι μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ερχομού του παίκτη. Αρχικά οι «κίτρινοι» είδαν θετικά την περίπτωσή του αν και ομολογουμένως καμία από τέτοιου είδους υποθέσεις δεν τους βγήκε σε καλό. Πλην του Μπρούνο Γκάμα, κανείς από τους 30+ (ηλικιακά) ποδοσφαιριστές που ήρθαν στο «Κλ. Βικελίδης» με την προσδοκία αναζωογόνησης της καριέρας του, δεν πρόσφερε στην ομάδα. Πολλοί απλά πληρώθηκαν για να κάθονται.

Το περασμένο καλοκαίρι ο Τέγιο βρέθηκε κοντά στον Ολυμπιακό, τελικώς υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας στο Λος Άντζελες έναντι (περίπου) 5.000.000 δολαρίων. Ήδη συμπεριλαμβάνεται στο Top 5 των αποτυχημένων μεταγραφών στο MLS καθώς αγωνίστηκε μόλις 120 λεπτά. Κατά τα media των Η.Π.Α. οι δύο πλευρές θα λύσουν το συμβόλαιο αλλά με την προοπτική να υπογράψουν ένα άλλο μέχρι τον Δεκέμβρη του 2024. Προφανώς οι απολαβές του θα είναι μικρότερες από τα 1.78 εκατ. δολάρια του πρώτου χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, αυτά τα ποσά ο Άρης δεν τα προσφέρει ούτε κατά διάνοια. Όπως και να’ χει όμως, ο Άλαν Πάρντιου είναι αρνητικός σ’ αυτή την προοπτική, για την ακρίβεια έχει στο μυαλό του άλλη περίπτωση παίκτη για τον οποίον μπορεί να βάλει το χέρι του στη φωτιά καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά.

Εν τέλει, ο Βρετανός δεν θέλει να περιμένει αλλά να νιώθει τη σιγουριά ότι οι παίκτες που θα προστεθούν στο ρόστερ θα είναι σε κατάσταση για να προσφέρουν άμεσα. Να είναι δηλαδή σε θέση να παίξουν στα μέσα του Γενάρη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα