Πάρντιου: «Όλοι μου έλεγαν να κερδίσω το Κύπελλο»

Πάρντιου: «Όλοι μου έλεγαν να κερδίσω το Κύπελλο»

Πάρντιου: «Όλοι μου έλεγαν να κερδίσω το Κύπελλο»

bet365

Η ερμηνεία της λέξης «κύπελλο» είναι πλέον γνωστή στον Άλαν Πάρντιου γιατί την ακούει συχνά κι αυτό παραδέχθηκε σε συνάντησή που είχε με τους ρεπόρτερ του Άρη στη διάρκεια της οποίας κατέθεσε τα στοιχεία της απολογιστικής έκθεσής του, όπου δεν δίστασε να αναφέρει και ονόματα!

Στο διάστημα των δυόμισι μηνών διαμονής του στη Θεσσαλονίκη ο Άλαν Πάρντιου έμαθε μερικές ελληνικές λέξεις. Μέσα σε αυτές είναι και το «κύπελλο». Την άκουσε για πρώτη φορά λίγες ώρες μετά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη και την… εμπέδωσε προσφάτως, όταν πήγε να παρακολουθήσει τον αγώνα μπάσκετ του Άρη με την Καρδίτσα. «Όσους γνώρισα στο μπάσκετ, μου έλεγαν να κερδίσω το Κύπελλο», είπε δείχνοντας ότι έχει κατανοήσει τον πόθο των φιλάθλων. «Αντιλαμβάνομαι τι θέλει ο κόσμος. Δεν είναι όμως εύκολο με την κλήρωση που έχουμε. Υπάρχει ο Ολυμπιακός, υπάρχει η ΑΕΚ...», συμπλήρωσε.

Η δεύτερη συνάντηση με τους δημοσιογράφους που καλύπτουν το ρεπορτάζ του Άρη ήταν διαφορετική από αυτή που προηγήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Ο Πάρντιου δεν ένιωθε ότι βρισκόταν σε άγνωστο περιβάλλον, κυρίως όμως στο μυαλό του είχε σχηματιστεί μια ξεκάθαρη έκθεση με συμπεράσματα. Αυτά που αποκόμισε στο διάστημα της παρουσίας του στην τεχνική ηγεσία του Άρη.

Οι Βρετανοί χαρακτηρίζονται αντισυμβατικοί και ο 61χρονος τεχνικός το επιβεβαίωσε καθώς δεν είχε τον παραμικρό ενδοιασμό σε προσωπικές αναφορές. Εξάλλου, πράγματα που έχει πει στους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του δεν έχει λόγο να μην τα παραδεχθεί. Αδιαμφισβήτητα ένιωθε πιο σίγουρος για την ομάδα του. Για παράδειγμα, πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία είχε διακρίνει ότι… «υστερούσαμε στις στατικές φάσεις και είχαμε πρόβλημα στο κέντρο μετά την απώλεια του Ντουκουρέ. Είχαμε βέβαια τον Πίτερ (σ.σ. Ετέμπο) που ήρθε στο τέλος των μεταγραφών και υπό τις οδηγίες μου ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Χρειαζόμαστε έναν παίκτη στα χαφ», συμπλήρωσε. Εκεί πρόλαβε και την ερώτηση. «Ξέρω όσα ακούγονται για τον Νταρίντα. Εύχομαι να τον πάρουμε. Έχουμε και μία ακόμα επιλογή εάν στραβώσει κάτι».

Πιθανόν ο Άλαν Πάρντιου να κατέβαλε προσπάθεια για την ανατροπή της υπόθεσης Ντάνιελ Μαντσίνι όπως θα έπραττε στη θέση του κάθε προπονητής που πάντα κρίνει βάσει του αγωνιστικού συμφέροντος αλλά και της τακτοποίησης της δική του δουλειάς. Όταν τέθηκε το ζήτημα του Αργεντίνου, ενδεχομένως να μην ήταν συμπτωματική η χρήση παρελθοντικού χρόνου. «Ο Μαντσίνι ήταν σημαντικός για εμάς, οπότε πρέπει να βρούμε τον αντικαταστάτη του», είπε και αναφέρθηκε στις άλλες μεταγραφές, τρεις στο σύνολο, που θέλει να γίνουν. «Ο Άντρε (σ.σ. Γκρέι) χρειάζεται ανταγωνισμό. Ο Ζερβίνιο δεν είναι επιθετικός αλλά τα έχει πάει καλά. Δεν κοιτάω κάτι για άλλη θέση. Είμαι ικανοποιημένος από την άμυνα. Πίσω είμαστε δυνατοί. Ο Ντουκουρέ επιστρέφει και ίσως τον χρησιμοποιήσω κόντρα στη Μακάμπι Χάιφα. Στην επίθεση, ακόμα και με τα γκολ κόντρα σε Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα, νιώθω ότι χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω».

Ο Ντουκουρέ

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα χαρακτηριστικά του επιθετικού που θέλει. «Σε αυτή τη χρονική περίοδο δεν είναι τόσο απλό, λόγω των λίγων επιλογών που υπάρχουν στην αγορά. Υπάρχει το οικονομικό, η διαθεσιμότητα και εάν κάποιος θέλει να έρθει. Ελπίζω να βρούμε κάτι καλό, αλλά δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δεν βρούμε σε αυτή την φάση». Ακούγοντας το όνομα του Ματέι Βίντρα απάντησε… «το έχουμε συζητήσει. Τον ξέρω ως παίκτη. Είναι μία επιλογή». Όσο για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά; «Όχι», απάντησε και το θέμα έληξε εκεί.

«Θαυμάζω τον Ντουκουρέ γιατί παίζει με πόνο»

Στην πορεία της συζήτησης κυριάρχησαν τα ονόματα. Όπως αυτό του Σέικ Ντουκουρέ το οποίο είχε αναφέρει νωρίτερα. Για τον Ιβοριανό υπήρξε σκέψη πρόωρης λύσης της συνεργασίας μαζί του, αλλά αυτή εγκαταλείφθηκε. Ο λόγος αναδείχθηκε μέσα και από τα λόγια του Άλαν Πάρντιου. «Έχει ένα γόνατο με πολλά προβλήματα. Δεν θα γίνει καλύτερα. Δεν γίνεται χειρουργικά. Πρέπει να παίζει με πόνο και τον θαυμάζω γι' αυτό... Δουλεύει πολύ σκληρά. Είναι η άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου. Η πλευρά του σωστού επαγγελματία που παίζει απέναντι στον πόνο. Προσπαθώ να τον ενθαρρύνω. Ο πόνος μειώθηκε και τον συνηθίζει», απάντησε κι έδειξε την πρόθεση χρησιμοποίησής του στο φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα από τη στιγμή που προπονείται κανονικά.

Προφανώς όμως δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στον ρόλο που είχε στα πρώτα παιχνίδια της ομάδας. Δηλαδή, του βασικού και αναντικατάστατου. «Βλέποντας την ομάδα πριν έρθω, έβλεπα έναν σημαντικό παίκτη. Θα τον διαχειριστώ αναλόγως. Έχω επίσης τον Νταμπό, τον Ετέμπο, τον παίκτη που θα έρθει... Ακόμα και τον Ματέο. Τα πηγαίνει πολύ καλά ως 8άρι. Οπότε μπορώ να είμαι ευέλικτος με τον Ντουκουρέ».

«Ο Ματέο είναι… μηχανή και χαραμίζεται στα άκρα»

Ιδιαίτερη είναι και η περίπτωση του Ματέο Γκαρσία ο οποίος από… μαύρο πρόβατο έγινε ηγέτης. Κι όλ’ αυτά από τη στιγμή που μεταφέρθηκε στον άξονα. «Έχει απίστευτη ενέργεια. Είναι... μηχανή κι έχει τρομερή ποιότητα. Τρέχει περισσότερο από τους υπόλοιπους. Χαραμίζεται στα πλάγια και στον άξονα γίνεται πιο χρήσιμος. Είμαι χαρούμενος με την απόδοσή του. Ίσως είναι ο καλύτερος παίκτης στις προπονήσεις και απέκτησε αυτοπεποίθηση μέσα από τα παιχνίδια», είπε με περηφάνια καθώς τού πιστώνεται αυτή η μεταμόρφωση.

Δεν έκρυψε ότι περιμένει περισσότερα από άλλους ποδοσφαιριστές τονίζοντας όμως τη στήριξή του. «Ο Καμάτσο είναι από τους καλύτερους εκτελεστές μας. Ωστόσο στα παιχνίδια έχει χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Νιώθω άσχημα για αυτόν. Πιστεύω ότι μπορεί να κάνει έναν καλό 2ο γύρο. Ο Ιτούρμπε πρέπει να βελτιωθεί στο δεύτερο μισό της σεζόν και το ξέρει. Να γίνει πιο ουσιαστικός, όπως και όλη η ομάδα μπροστά. Το έχω πει και στα παιδιά. Για να γίνουμε πιο επιθετικοί, πρέπει να μην κάνουμε πολύπλοκα τα πράγματα. Να απλοποιήσουμε το παιχνίδι μας».

«Ο Μανού πρέπει να γίνει πιο επιθετικός».

Ο Βρετανός τεχνικός έκανε σαφές ότι από τον Μάνου Γκαρθία περιμένει περισσότερα πράγματα. Στην πραγματικότητα, θέλει να γίνει πιο σκληρός και κυνικός στο παιχνίδι του. «Η διάρκεια είναι κάτι για το οποίο του έχω μιλήσει. Εάν θέλει να δικαιολογήσει τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για αυτόν, πρέπει να γίνει πιο ουσιαστικός στην τελική ενέργεια. Εκεί είναι το πρόβλημά του. Από εκεί και πέρα δεν έχω παράπονο. Του ζήτησα να είναι πιο... βίαιος. Πιο επιθετικός και δυναμικός. Δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Με τον Πάλμα τα πάμε καλά. Ο Μάνου είναι το επόμενο πρότζεκτ για εμάς. Για την ώρα όμως ο πρώτος στόχος του πρέπει να είναι η παρουσία του στην ενδεκάδα», είπε.

Ο Πάρντιου

Στο φιλικό παιχνίδι με τη Μακάμπι Χάιφα είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει διάταξη με τρεις στόπερ. Οι απουσίες των δεξιών μπακ έχουν τη σημασία τους, περισσότερο όμως η διάθεση πειραματισμού. «Πρέπει να είμαστε πολύ καλοί σε αυτό που κάνουμε, βάσει του ρόστερ που έχω στη διάθεσή μου. Ο δοκιμές και συγκεκριμένα το 3-5-2 είναι μία ακόμα επιλογή, πέραν του 4-3-3 που χρησιμοποιούμε. Πιστεύω ότι ταιριάζει στην ομάδα. Μπορεί να το δοκιμάσω την Κυριακή, ώστε να το δω και στην πράξη. Όλοι οι παίκτες έχουν παίξει ξανά αυτό το σύστημα αλλά η διαφορά είναι τους μαθαίνω τι ακριβώς θέλω με αυτή τη διάταξη».

Ο Πάρντιου

«Έκανα λάθος στον αγώνα με την ΑΕΚ»

Σπανίως ένας προπονητής παραδέχεται δημόσια το λάθος του. Ειδικά στις περιπτώσεις που δεν βρίσει αφορμή για να το κάνει. Ο Πάρντιου το έπραξε όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες εντυπώσεις του από το ελληνικό Πρωτάθλημα. «Στο πρώτο παιχνίδι ίσως βοήθησε η προσωπικότητά μου, όχι οι τακτικές κ.α.... Μετά όμως προσγειωθήκαμε σε μία άλλη κατάσταση. Η ήττα στο Βόλο και φυσικά με ΑΕΚ. Έκανα λάθη σε εκείνο το ματς. Υποτίμησα την ΑΕΚ και υπερεκτίμησα τις επιλογές που έκανα για την ενδεκάδα. Μετά από εκείνον τον αγώνα άρχισα να καταλαβαίνω το πρωτάθλημα και τους παίκτες που έχω και μετά άρχισα να προσθέτω μικρά-μικρά πράγματα. Πιστεύω ότι στον 2ο γύρο θα είμαστε καλύτεροι. Έχω δει αρκετά για να βγάλω το συμπέρασμα ότι μπορούμε να βρεθούμε στις πρώτες θέσεις. Θέλει δουλειά, μεταγραφές και μπορούμε να είμαστε στις πρώτες θέσεις. Ο Άρης πρέπει να... ταράξει τις σταθερές δυνάμεις της Αθήνας».

«Κάποιες φορές ο Γκρέι έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο ως αλλαγή»

Ο διαφορετικές τρόπος διαχείρισης του Άντρε Γκρέι επίσης ήταν από τα ζητήματα που τέθηκαν δεδομένου του ότι ο Τζαμαϊκανός, πλέον, δεν έχει σταθερή θέση στην 11αδα. «Κάποιες φορές ο Άντρε μπορεί να έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο ως αλλαγή, παρά ως βασικός. Μερικές φορές θέλω να ξεκινάω με τον Ζερβίνιο. Είναι καλύτερος στο build up, για να ελέγξουμε το παιχνίδι. Άλλες φορές βέβαια χρειάζομαι τον Άντρε για να σκοράρουμε γρήγορα ένα γκολ. Εξαρτάται από τις ανάγκες της ομάδας και τον αντίπαλο.

Ο Γκρέι κάνει γκολ. Είτε ως βασικός είτε ως αναπληρωματικός. Κάνει αυτό που πρέπει. Οι παίκτες καταλαβαίνουν την προσέγγισή μου σε κάθε παιχνίδι. Στη σύγχρονη εποχή μπορούμε να χρησιμοποιούμε μίνιμουμ 14 παίκτες. Όλοι παίρνουν χρόνο και είναι καλό για την ομάδα. Οι καρποί της διαχείρισης θα φανούν στο δεύτερο μισό της σεζόν. Στην Αγγλία υπολογίζουμε πολύ τους παίκτες που έρχονται από τον πάγκο και τελειώνουν τα παιχνίδια. Παίκτες όπως ο Γκρέι ή ο Καμάτσο που όταν είναι φρέσκοι αποτελούν πρόβλημα για τον αντίπαλο».

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα