Παναθηναϊκή «μαγεία» έγραψε ιστορία!

Παναθηναϊκή «μαγεία» έγραψε ιστορία!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκή «μαγεία» έγραψε ιστορία!

bet365

Η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του Παναθηναϊκού και 15.000... τρελοί στον Βόλο. Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την πεντάρα του Τριφυλλιού στο Πανθεσσαλικό.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού παρέδωσε μαθήματα τρέλας και σχεδόν γέμισε το Πανθεσσαλικό, η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα εξαφάνισε την μπάλα στον Βόλο και η υπέροχη Τριφυλλάρα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκανε... παρέλαση με μία απίθανη πεντάρα, στη πιο χορταστική εμφάνιση της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι ''πράσινοι'' δεν σταματούν πουθενά, αυτή την εποχή δεν βλέπουν κανέναν και έχοντας στο πλευρό τους οπαδούς, οι οποίοι μοιάζουν με... ηφαίστειο που ξυπνά, ξεπερνούν το ένα εμπόδιο μετά το άλλο στον δρόμο προς την γη τη ποδοσφαιρικής επαγγελίας, δεκατρία χρόνια μετά.

Τώρα που οι ''καραμέλες'' έλιωσαν και το κοντέρ έγραψε 10/10 μπορούν άπαντες να κάνουν την... κωλοτούμπα τους και να παραδεχθούν αυτό που βλέπει όλη η χώρα. Μία ομαδάρα να μην λυγίζει από τίποτα, να παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και κάθε αγωνιστική να βγάζει τον ένα πρωταγωνιστή μετά τον άλλο.

Πως το γράψαμε; 10/10! Ναι! Το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του συλλόγου, το οποίο φέρει την υπογραφή του Στρατηγού Ιβάν. Του ανθρώπου που έκανε δύο εκατομμύρια ανθρώπους να ''ζουν'' για την Κυριακή, να ανυπομονούν να πάνε στην Λεωφόρο, στον Βόλο, οπουδήποτε παίζουν οι μάγκες με την πράσινη φανέλα.

φφφ

Ο Παναθηναϊκός παραμένει στη κορυφή και με σημαντική διαφορά από την δεύτερη ΑΕΚ, αποδεικνύει πως έχει το μέταλλο του πρωταθλητισμού και την ερχόμενη Κυριακή περιμένει τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο, σε ένα ντέρμπι όπου θα γέμιζε και το ΟΑΚΑ. Για πλάκα. Τόσο μεγάλη είναι η δίψα, η παράνοια που επικρατεί στον οργανισμό, στιγμές που είχε πολλά χρόνια να τις ζήσει ο σύλλογος και θα πρέπει άπαντες να τις απολαμβάνουν. Μέχρι το μεδούλι.

Ο ζογκλέρ Παλάσιος το... καθάρισε

Αν κάποιος που δεν έχει δει τον αγώνα και απλά ακούσει ή διαβάσει για το 5-1 θα νομίζει πως ο Παναθηναϊκός είχε εύκολο έργο. Όχι. Δεν ισχύει αυτό. Ήταν δύσκολο το ματς, το ημίχρονο πήγαινε προς το 0-0 παρά τις επιθετικές ενέργειες του Μπένιαμιν Βέρμπιτς.

Τα ζόρικα είναι για τους ζόρικους και όποιος νόμιζε πως το Τριφύλλι χωρίς τον Αϊτόρ θα τα βρει σκούρα, μάλλον ξεχνούσε μια σειρά ποιοτικών ποδοσφαιριστών, με πρώτο και καλύτερο τον σεσημασμένο από πέρσι, Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Ο Αργεντινός εξτρέμ χόρεψε... τάνγκο την άμυνα του Βόλου και με το εξωτερικό ''χάιδεψε'' την μπάλα για το 1-0. Στο δεύτερο γκολ εκτελεί άμεσα σε στιγμή που ο Κλέιμαν δεν το περιμένει. Η μπάλα στο πλεκτό και... τέλος η σεμνή τελετή!

Μέσα σε ένα πεντάλεπτο ο Τούκου... καθάρισε τον Βόλο και απέδειξε για ακόμη μία φορά το πόσο σημαντικός είναι για αυτή την έκδοση του Παναθηναϊκού.

Non stop πάρτι

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Ειδικά μετά την χαμένη ευκαιρία-την μοναδική για τον Βόλο στο ματς- του Οζέγκοβιτς στο 60'. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού βρήκαν χώρους και όταν συμβαίνει αυτό, ξεκινά η... κατηφόρα. Για κάθε αντίπαλο. Ο Χουάνκαρ το 3-0, ο υπέροχος Τσέριν το 4-0 και το 5-0 ο Σπόραρ έπειτα από τρομερή κάθετη του Μπερνάρντ.

Οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς ήθελαν να αποζημιώσουν τον κόσμο για αυτή την μαγική, μοναδική εικόνα στον Βόλο και το πέτυχαν. Και με το παραπάνω. Τους χόρτασαν μπάλα και πλέον τους περιμένουν στη Λεωφόρο για το 11/11 για ακόμη μία ποδοσφαιρική παράσταση.

Ο Παναθηναϊκός αυτή την στιγμή ζει κάτι που είχε πολύ καιρό. Ομάδα και κόσμος είναι ένα, μια ''γροθιά'', προχωρούν μαζί από ''μάχη'' σε ''μάχη'', με στόχο να είναι εκείνοι που στο τέλος της ημέρας θα έχουν κερδίσει τον πόλεμο.

Η παράνοια έγραψε ιστορία

Αντί επιλόγου, δύο λόγια για τον κόσμο. Δύο και λίγα είναι, βασικά. Ένας κόσμος που έχει περάσει τα πάνδεινα όλα αυτά τα χρόνια, ένας λαός που διψά για κανονικότητα και το δείχνει. Η σπίθα έγινε πυρκαγιά, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς δείχνει ικανή να οδηγήσει τον σύλλογο στον τίτλο και στο Πανθεσσαλικό γράφτηκε ιστορία.

Δεν έχει ξαναγίνει και πολύ πιθανό να μην ξαναγίνει. 15.000 και πλέον... φιλοξενούμενοι στην επαρχία, στην μεγαλύτερη εκδρομή των τελευταίων πολλών ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μία παρουσία με τραγούδι, φωνή, χαρά, χαμόγελα.

Δεν έγινε το παραμικρό, όλα κύλησαν τέλεια(αξίζουν μπράβο στους ιθύνοντες της ΠΑΕ για την προετοιμασία του αγώνα) και το ''πράσινο'' Πανθεσσαλικό αποτελεί παράδειγμα για το παρόν και το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Respect...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.