ΠΑΟΚ: Ολα τα είχε, οι θλάσεις του «έλειπαν»…

ΠΑΟΚ: Ολα τα είχε, οι θλάσεις του «έλειπαν»…

ΠΑΟΚ: Ολα τα είχε, οι θλάσεις του «έλειπαν»…

bet365

Ο ΠΑΟΚ μπορεί να έσωσε το βαθμό στο 96ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά μετράει πληγές ενόψει του κυριακάτικου (30/10) ντέρμπι με την ΑΕΚ. Ο… «εφιάλτης» των θλάσεων επέστρεψε στην Τούμπα για τα καλά.

Την παραμονή του αγώνα με τον Αστέρα στη λίστα των απόντων υπήρχαν μόλις δύο ονόματα, αυτά των Αντρέ Βιεϊρίνια και Μπράντον Τόμας. Ωστόσο το βράδυ της Κυριακής (23/10) ο ΠΑΟΚ δεν απώλεσε μόνο δύο βαθμούς απέναντι στους Αρκάδες. Είδε τα ονόματα των δύο μπακ του (Τσαούσης, Λύρατζης) να προστίθενται στο ιατρικό δελτίο, ενώ έχει στη λίστα των αμφίβολων για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που έρχεται την Κυριακή (30/10) στην «OPAP Arena» τον Άντρια Ζίβκοβιτς, που ναι μεν γλίτωσε τα χειρότερα, αλλά όπως ενημέρωσε η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ, «η κατάσταση του θα αξιολογείται καθημερινά».

Πρόβλημα υπάρχει και με τον Ομάρ Ελ Καντουρί, όμως στην περίπτωση του η πρώτη εικόνα (γιατί με τον Μαροκινό ποτέ δεν ξέρεις…) δεν κάνει τους ανθρώπους του «Δικεφάλου» να ανησυχούν. Μένει να φανεί εντός της εβδομάδας το πότε θα μπει στις προπονήσεις.

Ο… «εφιάλτης» των θλάσεων επέστρεψε

Άντρια Ζίβκοβιτς - τραυματισμός

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με τους Τσαούση και Λύρατζη, όμως τα πρώτα μηνύματα δεν είναι ενθαρρυντικά για τους δύο νεαρούς μπακ του ΠΑΟΚ. Η πρώτη εκτίμηση για τον Μάριο Τσαούση κάνει λόγο για διάταση έσω πλαγίου και το πρόβλημα στο γόνατο θα τον κρατήσει εκτός δράσης, τουλάχιστον, ένα μήνα. Μ’ άλλα λόγια; Θα επιστρέψει μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Ο Λευτέρης Λύρατζης, που τους προηγούμενους μήνες ταλαιπωρήθηκε από ένα χτύπημα στον αστράγαλο από το διάστημα της προετοιμασίας, υπέστη θλάση στους προσαγωγούς, σήμερα το απόγευμα θα υποβληθεί σε μαγνητική, ωστόσο δύσκολα δε θα επιβεβαιωθεί η πρώτη εκτίμηση για θλάση β’ βαθμού, που σημαίνει ότι και αυτός θα μείνει εκτός το λιγότερο για ένα μήνα.

Από την αρχή της σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει «πληγωθεί» ανεπανόρθωτα από τους τραυματισμούς. Κυρίως με μυϊκά προβλήματα, καθώς με το ημερολόγιο να δείχνει «24 Οκτωβρίου», ο Λύρατζης γίνεται ο έβδομος παίκτης που μπαίνει στα «πιτς» λόγω μυϊκών τραυματισμών.

Η αρχή έγινε με τον Ομάρ Ελ Καντουρί που νωρίς νωρίς, μόλις στις 7 Ιουλίου, είχε τεθεί νοκ άουτ με θλάση δεύτερου βαθμού, με αποτέλεσμα να επιστρέψει στις 20 Αυγούστου και στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Στο δεύτερο ματς με τη Λέφσκι ο Ράφα Σοάρες είχε υποστεί θλάση πρώτου βαθμού στο δεξί δικέφαλο, με συνέπεια να μείνει εκτός για σχεδόν ένα μήνα και να χάσει πολύτιμο έδαφος. Από τότε δεν τον ξαναείδαμε στο γήπεδο (εξαίρεση το φιλικό με τον Πανσερραϊκό), ενώ ο Ιβάν Νέσμπεργκ ήρθε στις αρχές Αυγούστου με πολλά παιγνίδια στα πόδια του, έπεσε πάνω στη… δεύτερη προετοιμασία που έκανε ο Λουτσέσκου με αποτέλεσμα στις 10 Αυγούστου να υποστεί θλάση δευτέρου βαθμού στο δεξιό τετρακέφαλο.

Ο Μπράντον Τόμας αποχώρησε με ενοχλήσεις από το φιλικό της 25ης Σεπτεμβρίου με τον Πανσερραϊκό και το αποτέλεσμα της μαγνητικής επιβεβαίωσε τους αρχικούς φόβους: θλάση 2ου βαθμού στο δεξί δικέφαλο μηριαίο, που ισοδυναμεί με αναγκαστική απουσία τουλάχιστον ενός μηνός.

Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης επέστρεψε με ενοχλήσεις από την εθνική ομάδα και η επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για «οίδημα στον τετρακέφαλο», δηλαδή ένα από τα πρώτα στάδια θλάσης, που τελικά τον άφησε εκτός δράσης για πάνω από δύο εβδομάδες και εκτός των αναμετρήσεων με Παναθηναϊκό και Λεβαδειακό, στην αναμέτρηση όπου μέσα σε δέκα λεπτά τραυματίστηκε ο Αντρέ Βιεϊρίνια.

ΠΑΟΚ: Ιγκόρ Τούντορ-Μάριν Λέοβατς

Ο… εφιάλτης των θλάσεων επέστρεψε για τα καλά στην Τούμπα και θυμίζουν εποχές Δώνη και Τούντορ. Στη σεζόν του Γιώργου Δώνη (2012-13) έφταιγαν τα… γήπεδα στη Νέα Μεσημβρία, ο Πάμπλο Γκαρσία μέτρησε τρεις θλάσεις μέσα στην ίδια χρονιά, η εκτεταμένη θλάση του Χακόμπο τον είχε θέσει νοκ άουτ για τέσσερις μήνες, ενώ σε μία προπόνηση ο Λίαμ Λόρενς αποχώρησε με πρόβλημα και στα δύο πόδια: θλάση στο ένα, τράβηγμα στο άλλο! Το πρωί ο Ιρλανδός είχε παραπονεθεί για σφίξιμο και ενοχλήσεις, ωστόσο το απόγευμα του ζητήθηκε να προπονηθεί κανονικά…

Ένα… τσουβάλι θλάσεις μέτρησαν οι «ασπρόμαυροι» την εποχή του Ιγκόρ Τούντορ. Δέκα παίκτες δεν άντεξαν την σκληρή προπόνηση του Κροάτη τεχνικού. Οι Χαρίσης και Μπερμπάτοφ μέτρησαν από τρεις θλάσεις ο καθένας, αλλά τους ξεπέρασε ο Μάριν Λέοβατς. Ο Κροάτης μπακ έσπασε κάθε ρεκόρ με τέσσερις θλάσεις μέσα στην ίδια σεζόν!

Η δεύτερη ευκαιρία του Ράφα Σοάρες

ΠΑΟΚ-Λέφσκι: Ράφα Σοάρες

Με τον Αντρέ Βιεϊρίνια να έχει αρκετό δρόμο μπροστά του μέχρι την επιστροφή από τη θλάση β’ βαθμού στον αριστερό δικέφαλο, το ευνοϊκό σενάριο θέλει να επιστρέφει για το ματς κόντρα στον Ιωνικό στις 10/11, τον Μάριο Τσαούση να χτυπάει στο γόνατο και να βγαίνει «off» για τον επόμενο μήνα, ο Ράφα Σοάρες έχει μπροστά του μια «δεύτερη ευκαιρία».

Ο Πορτογάλος αριστερός μπακ «πέταξε» την πρώτη ευκαιρία δηλώνοντας ανέτοιμος σωματικά πριν από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Συνέχισε να διαμαρτύρεται για ενοχλήσεις εντός της περασμένης εβδομάδας γι’ αυτό έμεινε εκτός αποστολής κι από τον αγώνα με τον Αστέρα.

Όμως, τώρα «τα κουκιά είναι μετρημένα» για τη θέση των μπακ. Ο μοναδικός διαθέσιμος είναι ο Ζόαν Σάστρε, αφού μέχρι και ο Άντρια Ζίβκοβιτς, που κατά συνθήκη έχει παίξει σε δύο ματς στη θέση του αριστερού μπακ, είναι αμφίβολος ενόψει ΑΕΚ.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα