ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-2: Σε... νεκρό χρόνο!

bet365

Ο ΠΑΟΚ που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0 από τον Αστέρα Τρίπολης, έσωσε ό,τι μπορούσε να σώσει με το γκολ του Ολιβέιρα στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων (96') και ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε μια ανάσα από την τρίτη νίκη της ιστορίας του μέσα στην Τούμπα, αλλά ο Νέλσον Ολιβέιρα είπε την «τελευταία λέξη» στη ματσάρα της Τούμπας κι ο ΠΑΟΚ έσωσε τον βαθμό στο 90+7'.

Ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να κάνει ότι ακριβώς είχε πάθει στο Ηράκλειο και στη Λιβαδειά. Να βρει γκολ στις καθυστερήσεις και στην τελευταία φάση του αγώνα, ολοκληρώνοντας μια ανατροπή από το 0-2 σε 2-2.

Με την ίδια ενδεκάδα του «Καραϊσκάκης»

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, όπως αναμενόταν, επιβράβευσε τους «11» που άρχισαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και κέρδισαν τον Ολυμπιακό, δίνοντάς τους φανέλα βασικού και στην αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης

Οι «ασπρόμαυροι» ήθελαν να «χτίσουν» πάνω στο «διπλό» που έβγαλαν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Το ευχάριστο για τον Ρουμάνο τεχνικό ήταν ότι στη διάρκεια της εβδομάδας δεν προέκυψαν νέα προβλήματα τραυματισμών και πλην των Βιεϊρίνια και Τόμας όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές ήταν στη διάθεσή του.

Ο Άντρια Ζίβκοβιτς μπορεί να επέστρεψε από τιμωρία, αλλά ο Σέρβος μεσοεπιθετικός έμεινε στον πάγκο, καθώς στην αναμέτρηση για την 9η αγωνιστική ξεκίνησαν οι ίδιοι «11» που άρχισαν στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε τον 20ο εντός έδρας αγώνα απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, με τη γνωστή πεντάδα στην άμυνα (Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κουλιεράκης και Τσαούσης), την ίδια τριάδα στη μεσαία γραμμή (Ντάντας, Κούρτιτς, Αουγκούστο), με τον φορμαρισμένο Νάρει και τον Ελ Καντουρί στα δύο άκρα, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ξεκίνησε ο Ολιβέιρα.

Ο Αστέρας Τρίπολης ήρθε στην Τούμπα χωρίς τον Χερόνιμο Μπαράλες, λόγω ενός προβλήματος στο γόνατο, αλλά και τους Καστάνιο (δηλώθηκε να εκτίσει την τιμωρία του στο εν λόγω ματς), Ριέρα και Ντομίνγκεθ.

Ο διαβασμένος Αστέρας έβαλε δύσκολα στον ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήξερε πριν από την σέντρα τι ακριβώς είχε να αντιμετωπίσει κάτι που επιβεβαιώθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρος. Ο Αστέρας με τις πολλές απουσίες ήταν γνωστό ότι θα κατέβαινε στην Τούμπα με στόχο να κλείσει κάθε διάδρομο προς την εστία του, να μείνει πίσω από την μπάλα και να ψάξει τις στιγμές του στην κόντρα.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την κατοχή, αλλά οι Αρκάδες απείλησαν πρώτοι, αρχικά με το σουτ του Σίτο, που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, αλλά και στη συνέχεια με το σουτ του Γκαρντάβσκι που απόκρουσε ο Κοτάρσκι.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας οι γηπεδούχοι έχασαν τον Τσαούση (στη θέση του πέρασε ο Σάστρε) και επτά λεπτά αργότερα είδαν και τον Λύρατζη να μην μπορεί να συνεχίσει το ματς (ένιωσε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό του) και τον Άντρια Ζίβκοβιτς να μπαίνει στη θέση του. Ο Σέρβος κλήθηκε να αγωνιστεί σε ρόλο αριστερού μπακ, με τον Σάστρε να πηγαίνει στο δεξιό άκρο της αμυντικής γραμμής.

Οι Αρκάδες βρήκαν το γκολ που έψαχναν

Ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 1-0 στο 44ο λεπτό με τον Παπαδόπουλο να αντιδρά εντυπωσιακά στο σουτ του Ντάντας μέσα από τη μεγάλη περιοχή, με τον Αστέρα να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Από την εκτέλεση φάουλ του Σίτο η πρώτη κεφαλιά του Γκαρντάβσκι σταμάτησε στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Στάνκο με νέα κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ γράφοντας το 0-1.

Στα πρώτα 45 λεπτά ο Αστέρας φάνηκε αρκετά διαβασμένος, είχε τελικές για να πετύχει κάποιο γκολ, το βρήκε στην τελευταία φάση του ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να έχει την μπάλα και να μην ξέρει τις περισσότερες φορές τι να την κάνει. Με εξαίρεση την ευκαιρία του Ντάντας απείλησε ελάχιστα την εστία του Παπαδόπουλου.

Ο ΠΑΟΚ είχε να ανάβει ένα… βουνό

Το δεύτερο μέρος ήταν μια άλλη συνθήκη την οποία καθόριζε σε πολύ μεγάλο βαθμό το γκολ του Στάνκο. Ο ΠΑΟΚ βγήκε στο γήπεδο με τον Μπίσεσβαρ αντί του Ελ Καντουρί, προφανή το στόχο να φτάσει στο γκολ και την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά να υπερασπιστεί το υπέρ της 1-0.

Στο 52’ ο Σιδηρόπουλος κάλεσε τον Κουμπαράκη στο VAR για να ελέγξει τη φάση με την ανατροπή του Κρέσπι από τον Ζίβκοβιτς, ο Κυκλαδίτης ρέφερι έδειξε την «άσπρη βούλα» και ο Τιλίκα ευστοχώντας στην εκτέλεση πέναλτι έκανε το 0-2. Ο ΠΑΟΚ είχε μπροστά του να ανέβει ένα… βουνό!

Το δεύτερο γκολ των Αρκάδων αποσυντόνισε πλήρως τους παίκτες του Λουτσέσκου, με τον Παπαδόπουλο να λέει «όχι» στο σουτ του Νάρεϊ (61’) και τον Ντάντας να αστοχεί στην επαναφορά. Το ματς έγινε ροντέο με τον ΠΑΟκ να βγαίνει μπροστά και τον Αστέρα να έχει πολλούς χώρους να χτυπήσει στην κόντρα.

Λύτρωση από Ολιβέιρα στο 90+7'

Ο Λουτσέσκου έκλεισε τις αλλαγές στο 67ο λεπτό ρίχνοντας τους Σβαμπ και Κωνσταντέλια, πέρασε τον Μπίσεσβαρ στον άξονα, με τον Ολιβέιρα να αστοχεί μόνος του με την άδεια εστία και τελικά τον ΠΑΟΚ να μειώνει σε 1-2 στο 81ο λεπτό με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κούρτιτς και την Τούμπα να παίρνει… φωτιά.

Ο Κουλιεράκης αστόχησε σε εξ επαφής κεφαλιά στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ολιβέιρα να ισοφαρίζει στην τελευταία φάση του αγώνα με κοντινό πλασέ μετά την εκτέλεση κόρνερ του ΝάρεΪ και την πρώτη κεφαλιά του Κούρτιτς.

MVP: Ο Μπαρτόλο ήταν ο ποδοσφαιριστής που έκανε τη διαφορά στη μεσαία γραμμή, με τον Παπαδόπουλο να έχει πολλές σωτήριες επεμβάσεις πριν το 2-2.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας μπήκε και έδωσε άλλον αέρα στους «ασπρόμαυρους», ενώ ο Κούρτιτς συνέβαλε τα μέγιστα για την ανατροπή.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ντάγκλας Αουγκούστο δεν βοήθησε καθόλου στο επιθετικό κομμάτι.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Οι αναγκαστικές αλλαγές έφεραν τα πάνω κάτω για τον Λουτσέσκου, αλλά έμοιαζε να είναι προτιμότερη η παρουσία του Άντρια Ζίβκοβιτς στο δεξιό άκρο και όχι ως αριστερός μπακ, που ξαναέπαιξε όπως και στη Λιβαδειά.

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Κουμπαράκης (Κυκλάδων) εξέτασε «on the field» τη φάση του 52ου λεπτού (αφού τον κάλεσε ο Σιδηρόπουλος που ήταν στο VAR) καταλογίζοντας πέναλτι στην ανατροπή του Κρέσπι από τον Ζίβκοβιτς. Στο 74’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Ίνγκασον χωρίς πάντως να υπάρξει περαιτέρω εξέταση της φάσης από το VAR. Στο 77’ ο Κωνσταντέλιας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Γκαρντάβσκι, ο Κουμπαράκης κλήθηκε (με μεγάλη καθυστέρηση) να πάει να εξετάσει τη φάση δίνοντας την παράβαση. Οι Αρκάδες φωνάζουν για το έξτρα ένα λεπτό που έδωσε ο Κουμπαράκης, που με δύο φάσεις να εξετάζονται στο VAR και πέντε αλλαγές θα έπρεπε από την αρχή να έχει δείξει περισσότερα από πέντε λεπτά καθυστερήσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Αστέρας ήταν καλά διαβασμένος και στημένος από τον Ηρακλή Μεταξά, προηγήθηκε με 2-0 μέσα στην Τούμπα, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη. Ο ΠΑΟΚ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και από ένα χαμένο στην κυριολεξία ματς να πάρει ένα βαθμό.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (39’ Α. Ζίβκοβιτς), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης (32’ Σάστρε), Ντάντας (67’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο (67’ Κωνσταντέλιας), Νάρει, Ελ Καντουρί (46’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα.

Αστέρας Τρίπολης (Ηρακλής Μεταξάς): Παπαδόπουλος, Πίτσου, Τζουκάνοβιτς, Γκαρντάβσκι, Τασουλής, Μουνάφο, Στάνκο, Τιλίκα (89’ Κωστέας), Σίτο, Μπαρτόλο (82’ Μπενίτο), Κρέσπι (72’ Ιγκλέσιας)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα