Αϊτόρ: Έκτος στον κόσμο σε αναλογία γκολ ανά αγώνα

Αϊτόρ: Έκτος στον κόσμο σε αναλογία γκολ ανά αγώνα

Σωτήρης Μυκονίου
Αϊτόρ: Έκτος στον κόσμο σε αναλογία γκολ ανά αγώνα

bet365

Ο Αϊτόρ είναι ασταμάτητος την φετινή χρονιά και η απόδοσή του δεν τον έχει φέρει μόνο στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ της Superleague, αλλά και στην έκτη θέση παγκοσμίως σε αναλογία γκολ ανά αγώνα.

Ο Ισπανός εξτρέμ έχει πετύχει οκτώ τέρματα στις επτά πρώτες αγωνιστικές της Superleague σκοράροντας 1,14 γκολ ανά ματς. Η επίδοσή του αυτή τον κατατάσσει στην έκτη θέση παγκοσμίως, ή πέμπτη αν μιλάμε μόνο για την Ευρώπη, μεταξύ των ποδοσφαιριστών που έχουν από 5 έως 9 αγώνες πρωταθλήματος (δηλαδή δύο ματς λιγότερα ή δύο περισσότερα απ' αυτόν).

Όπως αναμενόταν, ανάμεσα στους πέντε παίκτες που βρίσκονται μπροστά του είναι ο διαστημικός Έρλινγκ Χάαλαντ, που μετράει 15 γκολ σε εννιά αγώνες και άρα 1,67 τέρματα ανά παιχνίδι, όμως παρά την εντυπωσιακή του επίδοση, είναι δεύτερος. Η πρωτιά αυτή ανήκει προς το παρόν στον 32χρονο Αλί Μαμπκχούτ της Αλ-Τζαζίρα από τα ΗΑΕ, που έχει σημειώσει εννιά γκολ σε μόλις πέντε αγώνες και άρα σκοράρει με τον εξωπραγματικό ρυθμό του 1,8 γκολ ανά ματς.

Αϊτόρ: Με ενοχλήσεις και με μία προπόνηση «καθάρισε» τον Αστέρα Τρίπολης!

Στην τρίτη θέση υπάρχει «συγκατοίκηση». Ο 24χρονος Αλβανός Ρέντον Τζίτζα της FK Τιράνων και ο Ενέρ Βαλένσια της Φενέρμπαχτσε έχουν από 10 γκολ σε επτά παιχνίδια και άρα σημειώνουν 1,43 γκολ ανά ματς. Την πεντάδα κλείνει ο 21χρονος Γάλλος Ραγιάν Φιλίπ της Εσπεράνζ από το Λουξεμβούργο που έχει 11 γκολ σε οκτώ αγώνες παραβιάζονας την αντίπαλη εστία 1,37 φορές ανά παιχνίδι. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος παίκτης έχει και 11 ασίστ κι αν μετρήσουμε την συνεισφορά του σε γκολ και ασίστ ανά παιχνίδι φτάνει τα 2,75 γκολ (!!).

Παναθηναϊκός: Το 13/15 του Αϊτόρ από την άσπρη βούλα και το 86,7% καριέρας

Ο Αϊτόρ μπορεί να βρίσκεται ακριβώς πίσω από την πρώτη πεντάδα, όμως αφήνει πίσω παίκτες όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπαρτσελόνα που είναι πρώτος σκόρερ στην La Liga κι έχει αναλογία 1,12 γκολ ανά αγώνα, ο Νίκλας Φούλκρουγκ, που είναι πρώτος σκόρερ στην Bundesliga κι έχει ίδια επίδοση, ο Αντόνιο Τσόλακ (πρώην του ΠΑΟΚ) που έχει 1,11 με την Ρέιντζερς και ο φορμαρισμένος Κόντι Γκακπό της Αϊντχόφεν που έχει 1 γκολ ανά παιχνίδι.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα