ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι το αφεντικό του κέντρου και ο αναγεννημένος Λιβάι με Αλμέιδα

ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι το αφεντικό του κέντρου και ο αναγεννημένος Λιβάι με Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Σιμάνσκι το αφεντικό του κέντρου και ο αναγεννημένος Λιβάι με Αλμέιδα

bet365

Ο ανεξάντλητος Ντάμιαν Σιμάνσκι έκανε το απόλυτο ματς για την ΑΕΚ στο «Βικελίδης», ενώ ο Λιβάι Γκαρσία λειτουργούσε σαν «πολιορκητικός κριός» στον νέο ρόλο που του έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα στην κορυφή της επίθεσης.

Η ΑΕΚ πραγματοποίησε μια ολοκληρωτική εμφάνιση το βράδυ της Κυριακής κόντρα στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Το σκορ θα μπορούσε να ήταν ευρύτερο αν η Ένωση παρουσιαζόταν πιο αποτελεσματική, χάνοντας ανεπανάληπτες ευκαιρίες από το το πρώτο ημίχρονο. Σε κάθε περίπτωση όμως το 0-2 δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης μιας συντριπτικής εικόνας από πλευράς ΑΕΚ που βελτιώνεται και εξελίσσεται υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Αργεντινός τεχνικός μετά το τέλος του ματς στάθηκε, όπως πάντα, στη σωστή λειτουργία του συνόλου που δημιουργεί. Πράγματι για να έρθει αυτή η εμφάνιση και αυτό το αποτέλεσμα απέναντι στον Άρη η δουλειά ήταν ομαδική. Οι Ντάμιαν Σιμάνσκι και Λιβάι Γκαρσία θα μπορούσαμε να πούμε όμως ότι ξεχώρισαν λίγο παραπάνω. Και φυσικά όχι μόνο για τα γκολ που σημείωσαν και βοήθησαν την ΑΕΚ να φύγει με τους τρεις βαθμούς από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Σιμάνσκι μόνο που δεν... κατάπιε σπαθιά στη μεσαία γραμμή

Ο Σιμάνσκι στο γκολ με τον Άρη

Στον χώρο της μεσαίας γραμμής δεν υπήρξε παίκτης που να μην «τράβηξε». Η ΑΕΚ πήρε κατά κράτος τη μάχη του άξονα με τους Πινέδα, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς και Ελίασον, ενώ και ο Αραούχο έβγαινε αρκετά έξω από την περιοχή για να βοηθήσει τόσο στο πρέσινγκ όσο και στη δημιουργία. Ο ανεξάντλητος Ντάμιαν Σιμάνσκι, όμως, ήταν όλα τα λεφτά κόβοντας και ράβοντας στον χώρο του κέντρου. Πέρα από το γκολ που σημειώνει με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι κάνοντας μια πανέξυπνη κίνηση από πίσω μετά το γλυκό γέμισμα του Γκατσίνοβιτς, ο 27χρονος Πολωνός μέσος έχει κάνει το απόλυτο παιχνίδι τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι.

Ο Σιμάνσκι μόνο που δεν έχει... καταπιεί σπαθιά στο «Κλεάνθης Βικελίδης» όντας αδιαπέραστος. Έχει απορροφήσει πολλές επιθέσεις του αντιπάλου μη επιτρέποντας του να πλησιάσει την περιοχή, έχει τρέξει ασταμάτητα από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό και έχει βοηθήσει εκτός του τέρματος που σημειώνει και στο δημιουργικό κομμάτι. Από δικό του κλέψιμο και κάθετη έρχεται η τρομερή ευκαιρία του Λιβάι Γκαρσία στο πρώτο μέρος, ενώ συνεχώς με βαθιές μπαλιές ή προωθημένες πάσες έβγαζε την ΑΕΚ μπροστά. Ο συγκλονιστικός χθες βράδυ Πολωνός χαφ έκανε ανασταλτικά από τα καλύτερα -αν όχι το καλύτερο- ματς της καριέρας του δίνοντας συνέχεια στις τρομερές τελευταίες του εμφανίσεις και κάνοντας τον Άκη Ζήκο να παραδεχτεί πως μετά τον Γενς Γιόνσον η ΑΕΚ έχει και τον δεύτερο καλύτερο αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος.

Ο Σιμάνσκι σύμφωνα με το Wyscout είχε 16 ανακτήσεις μπάλας, οκτώ κοψίματα, 3/4 κερδισμένες δεύτερες μπάλες, 3/3 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες και 6/8 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες συνολικά! Αριθμοί που δεν χρειάζονται παραπάνω ανάλυση για να πιστοποιήσουν την φοβερή ανασταλτική του λειτουργία που συνέτριψε το παιχνίδι του αντιπάλου σαν κυματοθραύστης! Όσο για το γκολ που σημειώνει με κεφαλιά είναι μια κίνηση που έχει κάνει με επιτυχία είτε σε στατικές φάσεις είτε σε ροή αγώνα στο παρελθόν τόσο με την ΑΕΚ όσο και με την Εθνική Πολωνίας σε μια ενέργεια που έχει στο ρεπερτόριό του.

Ο Αλμέιδα εκμεταλλεύεται απόλυτα τον Λιβάι Γκαρσία στο νέο ρόλο

Ο Λιβάι Γκαρσία στο γκολ με τον Άρη

Την ίδια στιγμή στην κορυφή της επίθεσης, ο Λιβάι Γκαρσία αποδείκνυε για άλλο ένα παιχνίδι πόσο ακριβές ήταν το μάτι του Αλμέιδα προκειμένου να του δώσει έναν νέο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Παίρνοντας τον από το δεξί άκρο και τοποθετώντας τον στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί όπου ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο αναγεννιέται και βρίσκει γίνεται όλο και πιο επιδραστικός στο επιθετικό παιχνίδι της ΑΕΚ, όπως είχαμε σημειώσει πριν μερικές μέρες. Πράγματι αυτό μετά τα ματς με Παναιτωλικό και Ιωνικό επιβεβαιώθηκε περίτρανα και στο «Βικελίδης» κόντρα στον Άρη.

Η φυσική παρουσία του Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή της επίθεσης με τη δύναμη και την ταχύτητα που διαθέτει γεμίζει την περιοχή και επιτρέπει ταυτόχρονα στον Αραούχο να κάνει πολλή δουλειά με τα τρεξίματα και το πρέσινγκ εκτός περιοχής. Ο Λιβάι και χθες έδειξε πόσο καλά ανταποκρίνεται στη νέα θέση που τον έχει καθιερώσει ο Αλμέιδα, σκοράροντας για τρίτο σερί ματς με ένα υποδειγματικό πλασέ, έχοντας ακόμα μια ευκαιρία από το πρώτο μέρος όταν ο Μαζικού του... έκλεψε το γκολ πάνω στη γραμμή και χτυπώντας στους χώρους που βρήκε.

Ο Λιβάι ολοκλήρωσε το ματς με τον Άρη με έξι προωθητικές ενέργειες, τις διπλάσιες των μέσων όρων του, σύμφωνα με το Wyscout, ενώ από τρεις πάσες του βγήκαν τελικές για την ΑΕΚ. Ο Αλμέιδα καταφέρνει και παίρνει το απόλυτο από τον 25χρονο μεσοεπιθετικό, κάτι που δεν είχαν μπορέσει να κάνουν οι προκάτοχοί του την τελευταία διετία και αυτό φέρνει πολλαπλά οφέλη τόσο στην ΑΕΚ όσο και στον ίδιο τον παίκτη.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα