Πω πω πω μια ΑΕΚάρα και μην ξεχνάτε: Α.Ε.Κ. σημαίνει επίθεση!

Πω πω πω μια ΑΕΚάρα και μην ξεχνάτε: Α.Ε.Κ. σημαίνει επίθεση!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Πω πω πω μια ΑΕΚάρα και μην ξεχνάτε: Α.Ε.Κ. σημαίνει επίθεση!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης υποκλίνεται σε αυτό που βγάζει στο χορτάρι (αλλά και έξω από αυτό) ομάδα του Ματίας Αλμέιδα και γράφει για την καλύτερη παράσταση ομάδας φέτος, ενώ έχει υστερόγραφα...

Εκστασιασμένοι... Αυτή είναι η λέξη που ταιριάζει απόλυτα και εκφράζει όλους τους φίλους της ΑΕΚ μετά τα όσα βιώνουν τελευταία με κερασάκι τη τούρτα το διπλό στην Θεσσαλονίκη επί του Άρη. Την ομάδα από την οποία πο Ολυμπιακός έχασε και ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν κατάφερε να κερδίσει, αλλά γλίτωσε την ήττα. Τη συγκεκριμένη αντίπαλο η Ένωση του Ματίας Αλμέιδα την εξαφάνισε. Διότι από το 18ο λεπτό της αναμέτρησης Άρης - ΑΕΚ πραγματικά στον αγωνιστικό χώρο του "Κλεάνθης Βικελίδης" έπαιζε μόνο μια ομάδα και αυτή ήταν η Ένωση!

Συγκλονιστική εμφάνιση, η καλύτερη από οποιαδήποτε ομάδα έως τώρα στο ελληνικό πρωτάθλημα, η οποία συνοδεύτηκε με ένα μεγάλο διπλό το οποίο ωστόσο ήταν μικρό σε σκορ! Διότι το 0-2 αναμφισβήτητα τιμάει τον Άρη και την εικόνα του, αλλά ταυτόχρονα αδικεί την ΑΕΚ και την απόδοσή της. Η Ένωση υποχρέωσε και τους ορκισμένους εχθρούς της να αναγνωρίσουν ότι αυτό το διάστημα είναι η καλύτερη ομάδα στη χώρα, παίζει το πιο όμορφο και -κατά μεγάλα διαστήματα- ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο και ας μην αποτυπώνεται στην βαθμολογία. Είναι η πραγματικότητα...

Η ΑΕΚ τρέχει περισσότερο, βγάζει τη μεγαλύτερη ένταση από οποία άλλη ομάδα, απειλείται λιγότερο και επειδη: ΑΕΚ σημαίνει επίθεση, φυσικά και σκοράρει πάνω από όλους (14 έχει σημειώσει ήδη) και μετράει τις περισσότερες τελικές προσπάθειες (εκτός και εντός εστίας) από όλες τις υπόλοιπες στη σχετική στατιστική κατηγορία (δεύτερος ήταν ο Άρης πριν το μεταξύ μας παιχνίδι με την ΑΕΚ πλέον να χει γράφει 100!!!). Αλλά ακόμη και τόσες να μην είχε είναι πασιφανές σε κάθε ματς στα τελευταία τουλάχιστον τρία που έχει δώσει ότι παίζει το πιο όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα αρέσει, αναγνωρίζεται και πλέον κερδίζει... Με τρόπο τέτοιο που να μην αμφισβητείται από κανέναν. Το σημαντικότερο; Το κάνει με σχέδιο το οποίο όλο και εξελίσσεται από τον Αργεντινό τεχνικό και τους ποδοσφαιριστές του. Παρατηρεί ο φίλαθλος αγωνιστική συνέχεια στο πρότζεκτ του προπονητή της ΑΕΚ και ταυτόχρονα συνέπεια και πρωτοφανή ανταπόκριση... Η ομάδα δεν σταματάει να τρέχει, βγάζει φουλ ένταση στο ίδιο σε όλη (σχεδόν) τη διάρκεια της αναμέτρησης γεγονός ασυνήθιστο για ελληνικής ομάδα και μοιάζει η πλέον καλογυμνασμένη του πρωταθλήματος.

Εύκολο διπλό με σφραγίδα Αλμέιδα!

Πριν το ματς με τον Άρη και αφού είχαν προηγηθεί το διπλό στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό και η τεσσάρα στον Ιωνικό στην πρώτη της Νέας Φιλαδέλφειας, όλοι περίμεναν τη... στροφή του "Βικελίδης" για την ΑΕΚ του Αλμέιδα. Αναμενόμενα και δικαιολογημένα. Ήθελαν να δουν την Ένωση του Αργεντινού σε ένα δυνατό τεστ, σε δύσκολη έδρα, απέναντι σε καλό αντίπαλο για να κρίνουν με μεγαλύτερη ασφάλεια. Κατανοητό και επιθυμητό... Το αποτέλεσμα; Αν μη τι άλλο και τουλάχιστον εντυπωσιακό! Η ΑΕΚ δεν πέρασε απλά από την έδρα του Άρη, ήταν ισοπεδωτική και με την απόδοσή της δεν άφησε περιθώριο αμφισβήτησης.

Αλμέιδα

Από το 18ο λεπτό και μετά η Ένωση ήταν το απόλυτο κουμάντο του αγώνα και πήρε το πιο εύκολο διπλό στέλνοντας ένα ξεκάθαρο και ηχηρό μήνυμα προς όλους. Ότι φέτος είναι εδώ πιο δυνατή από ποτέ και με το δικό της γήπεδο που είναι και το πλέον σημαντικό στοιχείο της νέας ΑΕΚ. Όπως και ο Αλμέιδα και το ρόστερ που δημιουργήθηκε. Διότι δεν είναι μόνο η ενδεκάδα αλλά συνολικά το βάθος είναι πολύ μεγάλο και όχι αριθμητικά αλλά ουσιαστικά, σε ποιότητα και ταλέντο. Για αυτό η Ένωση ανταποκρίνεται σε τέτοιους ρυθμούς έως το 90' και βάλε. Αλλά και επειδή για πρώτη φορά έκανε κανονική προετοιμασία το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Η ΑΕΚ πέρασε λοιπόν από μια δύσκολη έδρα κερδίζοντας έναν καλό αντίπαλο που έγινε για ένα ματς απόλυτος κομπάρσος μέσα στο γήπεδό του. Θα πρέπει να μάθει και από αυτό το ματς ωστόσο: ότι για παράδειγμα όταν έχεις ευκαιρία να τελειώσεις το παιχνίδι από το πρώτο κιόλας ημίχρονο το κάνεις δίχως δεύτερη... κουβέντα! Είναι εξωφρενικό ότι η ΑΕΚ μπήκε προηγούμενη στο σκορ στο ημίχρονο με μόλις ένα τέρμα και ενώ είχε χάσει τουλάχιστον δυο σίγουρα (και άλλα τόσα) γκολ στην εστία του Κουέστα. Αλλά γενικά με την εικόνα ΚΑΙ στο δεύτερο 45λεπτο είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να βρίσκει η ομάδα μόλις ένα γκολ ακόμη.

Δεν είναι ώρα για μεμψιμοιρία όμως... Δικαιούται ο ΑΕΚτζης να χαρεί αυτό που ζει από την ημέρα των εγκαινίων έως και το διπλό στο "Βικελίδης". Του το χρωστάει η μοίρα, η ίδια η ομάδα, η ιστορία. Και θα το ζήσει έως το τέλος... Διότι δύσκολα χαλάει αυτό που έχει δημιουργηθεί από τον Αλμέιδα μέσα και έξω από το χορτάρι. Διότι εκτός αγωνιστικού χώρου άλλαξαν όλα πρωτίστως για να φτάσουμε στην ουσιαστική αλλαγή που παρατηρούμε: από το αγωνιστικό έκτρωμα προ μόλις λίγων μηνών, στην ομάδα που αναγνωρίζουν όλοι ότι τούτη την εποχή παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο, το πιο όμορφο και ελκυστικό για να είμαστε σωστοί.

Τώρα μένει να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτή η εικόνα, αν όχι και να μη ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ του Αλμέιδα σηκώνει επιπλέον εξέλιξη σαν πρότζεκτ, με ότι αυτό συνεπάγεται!

Υγ: Τι να γράψει κανείς για τον Ντάμιαν Σιμάνσκι; Ένα ακόμη ματς εξαιρετικό με τη διαφορά ότι τούτη τη φορά ήταν... εξωγήινος! Κατάπιε όλο τον άξονα έχοντας άξιο συμπαραστάτη του τον Πινέδα. Σωστά το είπε ο Άκης Ζήκος, τελικά η ΑΕΚ έχει τα δύο καλύτερα αμυντικά χαφ του πρωταθλήματος, όχι μόνο το ένα αναφερόμενος σε δική του παλαιότερη ανάρτηση για τον Γιόνσον. Δεν είναι το γκολ που βάζει και το οποίο είναι γκολάρα από την εκτέλεση του Γκατσίνοβιτς και την κίνηση αλλά και το τελείωμα του διεθνούς Πολωνού χαφ, αλλά όλο το ματς του ήταν top! Πρόκειται για το τρίτο σερί εκπληκτικό παιχνίδι του...

Σιμάνσκι

Υγ2: Ευχαριστούμε Ματίας Αλμέιδα που μας μαθαίνεις μπαλίτσα. Δεν πίστευα ότι ο Λιβάι Γκαρσία μπορεί να ανταποκριθεί σαν φορ. Όταν γράφω ευτυχώς δεν είμαστε προπονητές αυτό ακριβώς εννοώ. Μας γλέντησε ο Αργεντινός τεχνικός και είμαι τόσο χαρούμενος για αυτό! Στο Βικελίδης ο Λιβάι Γκαρσία ήταν φοράκλα με τα όλα του, με πλάτη στην εστία, ψηλά, χαμηλά, με συνεργασίες σωστές, με υποδοχές άριστες και με γκολ ξανά για να μην ξεχνιόμαστε. Τα πήγε σούπερ και μαζί με Σιμάνσκι ήταν οι κορυφαίοι για να ακολουθήσουν Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Μουκουντί, Μοχαμάντι... Όλοι τα πήγαν μια χαρά αλλά αυτοί εμένα μου έμειναν!

Υγ3: Φυσικά και ο Αραούχο. Ναι σύμφωνοι έχασε το... άχαστο, αλλά έκανε ματσάρα, τρεξίματα απίστευτα, κλεψίματα, ασίστ, μέσα στις φάσεις. Θα ρθει και το γκολ. Δεν τον φοβάμαι τον αρχηγό καθόλου... Δίδαξε και χθες ήθος με την κίνηση του και το περιβραχιόνιο, γι αυτό και αποθεώθηκε και πάλι από τον κόσμο του Άρη, διότι αναγνωρίζουν...

Υγ4: Έναρξη με το δεξί στις εγχώριες υποχρεώσεις της και για την μπασκετική ΑΕΚ. Απαράδεκτη η ΕΡΤ για τον ορισμό της ώρας ενώ γνώριζαν τι ώρα παίζει η ΑΕΚ ποδόσφαιρο, σα να μη θέλουν τον κόσμο στα γήπεδα ένα πράγμα, αλλά τουλάχιστον η νίκη ήρθε και εκεί με όμορφο μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...