ΑΕΚ: Ο επιδραστικός Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης και το σερί του στο «Βικελίδης»

ΑΕΚ: Ο επιδραστικός Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης και το σερί του στο «Βικελίδης»

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο επιδραστικός Λιβάι στην κορυφή της επίθεσης και το σερί του στο «Βικελίδης»

bet365

Ο Λιβάι Γκαρσία αρχίζει και γίνεται πιο επιδραστικός στα τελευταία παιχνίδια της ΑΕΚ και στον νέο ρόλο που του έχει δώσει ο Ματίας Αλμέιδα, στοχεύοντας να δώσει συνέχεια στο σερί που «τρέχει» στο σκοράρισμα στα εκτός έδρας ματς με τον Άρη.

Στην πρόσφατη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Ματίας Αλμέιδα στην εφημερίδα «Δικέφαλος», μιλώντας για την αλλαγή θέσης του Λιβάι Γκαρσία και για τη χρησιμοποίησή του ως «εννιάρι» είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Είναι ένας ποδοσφαιριστής που πιστεύω ότι πρέπει να... εκραγεί. Έχει τεράστια δυναμική στη φυσική του παρουσία, στο σουτ που έχει, στο άλμα του. Όλο αυτό ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί 100%. Τη μέρα που θα γίνει αυτό θα μιλάμε για έναν διαφορετικό παίκτη από τους υπόλοιπους. Εξαρτάται από την αυτοπεποίθηση, το μυαλό και το κεφάλι του για να πάει παραπάνω ή να συμβιβαστεί με αυτό που έχει τώρα».

Ο Λιβάι από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν παίζει σταθερά ως καθαρός φορ και στα τελευταία παιχνίδια δείχνει πως ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα στον νέο του ρόλο. Δεν είναι μόνο τα γκολ που μετράει απέναντι σε Παναιτωλικό και Ιωνικό, αλλά η γενικότερη εικόνα του στα δύο τελευταία ματς της ΑΕΚ παίζοντας μαζί με τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια για παράδειγμα που ο Λιβάι επίσης χρησιμοποιήθηκε ως φορ, στα δύο τελευταία γεμίζοντας το «κουτί», γίνεται περισσότερες φορές αποδέκτης της μπάλας μετρώντας συνολικά 16 επαφές μέσα στην αντίπαλη περιοχή στα ματς με Παναιτωλικό και Ιωνικό σύμφωνα με το Wyscout. Στα προηγούμενα τέσσερα ματς είχε συνολικά εννιά επαφές.

Αυτό έχει ως συνέπεια να παίρνει και περισσότερες προσπάθειες και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετράει δύο γκολ σε αυτά τα παιχνίδια, ενώ έχει βγάλει και τρεις πάσες που οδήγησαν σε τελικές από τους συμπαίκτες του, άσχετα αν αυτές δεν κατέληξαν στα αντίπαλα δίχτυα.

Η διάρκεια είναι αυτή που θα δείξει αν ο Λιβάι Γκαρσία θα έχει επιτυχία στην κορυφή της επίθεσης. Εκεί όπου είχε χρησιμοποιηθεί αρχικά στα τέλη της περσινής σεζόν και στο κρίσιμο εκτός έδρας ματς με τον Άρη, το οποίο είναι κατά σύμπτωση και αυτό που ακολουθεί για την ΑΕΚ την ερχόμενη Κυριακή στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Είτε ως φορ είτε ως εξτρέμ, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο θέλει να δώσει συνέχεια στο σερί που «τρέχει» απέναντι στον Άρη και μάλιστα στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο Λιβάι Γκαρσία μετράει τρία γκολ απέναντι στους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης, όλα εκτός έδρας.

Το πρώτο του γκολ ήρθε πρόπερσι στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ με μια εξαιρετική εκτέλεση φάουλ που έκρινε και τη νίκη με 1-0 υπέρ της Ένωσης. Τα άλλα δύο σημειώθηκαν την περσινή σεζόν στο κρίσιμο ματς των πλέι οφ για την Ευρώπη, δίνοντας με δύο κινήσεις - εκτελέσεις που παρέπεμπαν σε φορ το προβάδισμα δύο τερμάτων στους κιτρινόμαυρους» πριν έρθει η κατάρρευση...

Ο Αλμέιδα βρίσκεται στην ευχάριστη θέση ενόψει της αναμέτρησης του «Κλεάνθης Βικελίδης» λόγω και του βάθους του ρόστερ της ΑΕΚ να έχει στη διάθεσή του αρκετές επιλογές από τη μέση και μπροστά. Και ο Λιβάι είτε ως βασικός στον νέο του ρόλο στην κορυφή της επίθεσης, είτε ερχόμενος από τον πάγκο αποτελεί ένα από τα αρκετά «βέλη» που διαθέτει στη «φαρέτρα» του ο Αργεντινός τεχνικός, που του δίνουν ευελιξία κινήσεων σε πρόσωπα και σχηματισμούς.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα