Αρης - ΑΕΚ 0-2: Δικέφαλος οδοστρωτήρας με ρεσιτάλ ευκαιριών για «διαστημικό» σκορ!

bet365

Η ΑΕΚ έπιασε καταπληκτική απόδοση στο «Κλεάνθης Βικελίδης», νίκησε εύκολα 2-0 τον Αρη με γκολ των Σιμάνσκι (28'), Λιβάι Γκαρσία (50') και ξόδεψε αμέτρητες κλασικές ευκαιρίες για... «εκκωφαντικό» σκορ!

Η ΑΕΚ έκανε ό,τι ήθελε στο «Κλ. Βικελίδης» απέναντι στο φάντασμα του Άρη και επικράτησε με 0-2 σ’ ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα έχασε σωρεία ευκαιριών και θα μπορούσε να πετύχει πολλά περισσότερα τέρματα και ουσιαστικά την αδικεί το τελικό αποτέλεσμα. Σε αντίθεση με τον Άρη ο οποίος εμφάνισε τραγική εικόνα, μια ομάδα η οποία εξαφανίστηκε από το γήπεδο μετά από το 20λεπτο και δεν επέστρεψε ποτέ.

Έτσι έπαιξαν…

Η ικανοποίηση του Ματίας Αλμέιδα από τη λειτουργικότητα του σχήματος που χρησιμοποιεί επιβεβαιώθηκε μέσα από τη διατήρησή του και στο «Κλ. Βικελίδης». Δηλαδή το 4-4-2 με τον Σιμάνσκι στην κορυφή του ρόμβου, τον Πινέδα στην κορυφή του και τους Γκατσίνοβιτς, Ελίανσον στα άκρα με τους Λιβάι Γκαρσία-Αραούχο στην κορυφή. Αντιθέτως, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στον Βόλο ο Άλαν Πάρντιου είχε λόγο να αλλάξει πράγματα κι αυτό έκανε με το 4-3-3, τη χρησιμοποίηση του Ματέο Γκαρσία σε ρόλο δεύτερου εσωτερικού μέσου, την επιστροφή του Άντρε Γκρέι στην κορυφή και την πρώτη συμμετοχή του Ενκουλού στο κέντρο της άμυνας.

Ελαφρώς καλύτερη η ΑΕΚ, ολίγον φοβισμένοι και οι δύο

Αυτή ήταν η εικόνα του πρώτου 20λέπτου καθώς οι δύο ομάδες εμφανίστηκαν «μετρημένες» στο γήπεδο με τη διαφορά ότι η ΑΕΚ από νωρίς πήρε τη μάχη του κέντρου αλλά είχε δυσκολία στη δημιουργία απέναντι σε οργανωμένη άμυνα. Η επιθετικότητά τα φάνηκε όταν βρήκε χώρους σαν τη φάση του 9ου λεπτού όπου ο Λιβάι Γκαρσία με το τελείωμά του ουσιαστικά αδίκησε την ενέργειά του ενώ στο 12’ μια τρομερή κούρσα του Γκατσίνοβιτς πήγε χαμένη. Ο Άρης ήταν «υποφερτός» αλλά όχι ουσιαστικός στο πρώτο 20λεπτο και τρομερά δυσλειτουργικός στην επίθεση καθώς ο Γκρέι ήταν αποκομμένος, ο Μάνου Γκαρθία δεν βρήκε τρόπο να ξεκλειδώσει την άμυνα του αντιπάλου και οι Μαντσίνι, Ματέο Γκαρσία ήταν κάτω από τη βάση. Οι «κίτρινοι» απείλησαν στο 11’ όταν ο Μουκουντί πρόλαβε να βάλει την κόντρα στο σουτ του Ιτούρμπε ενώ στο 16’ ο Αθανασιάδης δεν είχε δυσκολία να μπλοκάρει την μπάλα σε προβολή του Μαντσίνι. Τελευταία φορά που εμφανίστηκε ο Άρης στο χορτάρι – στο πρώτο ημίχρονο – ήταν στο 20’ μ’ ένα σου του Μπριάν Νταμπό. Στη συνέχεια χάθηκαν τα ίχνη του

Ο Σιμάνσκι μετουσίωσε το παιχνίδι του

Η ΑΕΚ δεν ήταν απλά καλύτερη μετά το 20λεπτο αλλά κυρίαρχη στο γήπεδο. Στην αριστερή πλευρά της ο Γκατσίνοβιτς έκανε ό,τι ήθελε αν και θα μπορούσε να είχε κάνει καλύτερο τελείωμα στο 25’. Ακολούθησε η σπουδαία φάση του Λάζαρου Ρότα (μετά από λάθος του Ιτούρμπε) ο οποίος εκτέλεσε από τη δεξιά γωνιά της μικρής περιοχής αλλά ήταν άστοχος. Κι αυτό που δεν βρήκε η ΑΕΚ σε ροή αγώνα, το βρήκε από στατική φάση καθώς στο 28’ ο Σιμάνσκι κινήθηκε υπέροχα στην πλάτη της άμυνας, πιάνοντας στον ύπνο τον Ματέο Γκαρσία και με κεφαλιά ψαράκι έκανε το 0-1.

Ο Αραούχο ήταν ο μοιραίος του πρώτου ημιχρόνου

Ο Άρης μπήκε στο δωμάτιο του πανικού κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο όμως ο Σέρχιο Αραούχο πέταξε στα σκουπίδια τις ευκαιρίες διεύρυνσης του προβαδίσματος της ομάδας του. Στο 29’ μετά από λάθος του Φαμπιάνο μ’ ένα χλιαρό σουτ πάνω στον Κουέστα ενώ στο 30’ όταν αστόχησε σε κενή εστία από τα δέκα μέτρα! Καθώς ο Άρης τα είχε χαμένα η ΑΕΚ πίεζε ακόμη περισσότερο και στο 37’ – μετά από κάθετη πάσα του Σιμάνσκι και κόντρα που ευνόησε τον Λιβάι Γκαρσία - τελευταίος πλάσαρε τον Κουέστα αλλά ο Μπράντλεϊ Μαζικού απομάκρυνε σχεδόν επί της γραμμής του τέρματος. Το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου Κορέια ήχησε ανακουφιστικά για τον Άρη γιατί θα μπορούσε να είχε εκτροχιαστεί ολοκληρωτικά στο πρώτο ημίχρονο αλλά και ενοχλητικά για την ΑΕΚ η οποία είχε τη δυνατότητα να τελειώσει το παιχνίδι και δεν το έκανε.

Ο Λιβάι Γκαρσία τιμώρησε το λάθος

Ο Άρης συνέχισε να είναι στα χαμένα φλερτάροντας με το λάθος κι αυτό του Ντάνιελ Μαντσίνι στο 50’ αποδείχθηκε ολέθριο. Ο Λιβάι Γκαρσία υποδέχθηκε την μπάλα από τα πόδια του Αραούχο και βλέποντας τον Κουέστα να βγαίνει από την εστία του πλάσαρε υποδειγματικά κάνοντας το 0-2 για την ομάδα του. Στο 57’ ο Άλαν Πάρντιου αντικατέστησε τον αρνητικό Γκρέι ρίχνοντας στο παιχνίδι τον Ζερβίνιο βάζοντας τον Ιβοριανό στην κορυφή της επίθεσης, αλλά και τον Εμπακατά με τον Οντουμπατζο, ωστόσο το σκηνικό δεν άλλαξε.

Ρεσιτάλ ευκαιριών για την ΑΕΚ, εξαφανισμένος ο Άρης

Οι αλλαγές δεν άλλαξαν τίποτε στην εξέλιξη του αγώνα όπου η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο εν αντιθέσει με τον Άρη ο οποίος παρέμεινε τραγικός αλλά και τρομερά επιπόλαιος. Η ΑΕΚ βρήκε ακόμη περισσότερους χώρους και στο 60’ βγήκε στην κόντρα με αριθμητικό πλεονέκτημα δύο παικτών (τέσσερις με δύο) αλλά δεν έφτασε σε τελική προσπάθεια ενώ στο 61’ η κόντρα του Ενκουλού στο σουτ του Πινέδα διέκοψε μια υποσχόμενη προσπάθεια. Στο 65’ ήταν η… σειρά του Οντουμπάτζο να κάνει λάθος, ο Γκατσίνοβιτς επιβραβεύτηκε που κυνήγησε τη φάση αλλά ήταν άστοχος στο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Στο 67’ ορθώς ακυρώθηκε γκολ του Λιβάι Γκαρσία καθώς ο επιθετικός της ΑΕΚ ήταν εκτεθειμένος ενώ στο 70’ και πάλι από δημιουργία του Γκατσίνοβιτς ο Πινέδα σούταρε από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Ντιόπ έβαλε σωτήρια την κόντρα. Στο 75’ ο Κουέστα γλίτωσε τον Άρη από τρίτο γκολ στην κεφαλιά του Γκατσίνοβιτς μετά από σέντρα του Λιβάι Γκαρσία.

Η τελευταία αλλαγή του Πάρντιου, ο Ράφαελ Καμάτσο, έψαξε το γκολ στο 85ο λεπτό αλλά στο σουτ που επιχείρησε εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Αθανασιάδη.

Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Νταμπό (Άρης), Μουκουντί, Αθανασιάδης (ΑΕΚ)

Ο MVP: Ο Σιμάνσκι έκανε τρομερό παιχνίδι κρατώντας το κέντρο, συμμετέχοντας στη δημιουργία και σκοράροντας το πρώτο γκολ της ομάδας του.

Στο ύψος τους: Πινέδα και Γκατσίνοβιτς έκαναν ό,τι ήθελαν την άμυνα του Άρη, ομοίως και ο Λιβάι Γκαρσία.

Ο «αδύναμος κρίκος»: Δεν υπήρχε Άρης στο γήπεδο μετά το 20λεπτο. Όλα ήταν ένα λάθος με τους δύο στόπερ (κυρίως ο Ενκουλού, αλλά και ο Φαμπιάνο έκανε λάθη) και τον Κουέστα να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα

Η «γκάφα»: Πολλές. Από το 20’ και μετά ο Άρης έδωσε ρεσιτάλ λαθών τα οποία οδήγησαν σε κλασικές ευκαιρίες για την ΑΕΚ από αυτά των Φαμπιάνο, Νταμπό αλλά και στο γκολ του Λιβάι Γκαρσία από το λάθος του Μαντσίνι.

Το «στραγάλι»: Ο Πορτογάλος Γκουστάβο Κορέια άρχισε το παιχνίδι δίνοντας όλες τις επαφές, η προσέγγιση του αγώνα άλλαξε μετά το 60ο λεπτό δίχως να επηρεάσει την εξέλιξη του αγώνα. Γενικώς έκανε καλή διαιτησία.

Το «ταμείο» του Gazzetta: Η ΑΕΚ έκανε τρομερό παιχνίδι απέναντι στο φάντασμα του Άρη σε σημείο το 0-2 να μην είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας του αγώνα καθώς η «Ένωση» έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο από το 20’ και μετά, έχασε διψήφιο αριθμό κλασικών ευκαιριών εν αντιθέσει με τον Άρη που ήταν στα χαμένα.

ΑΡΗΣ (Άλαν Πάρντιου): Κουέστα, Εμπακατά (57’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Ενκουλού, Μαζικού, Νταμπό, Ματέο Γκαρσία (65’ Πάλμα), Μανού Γκαρθία (82’ Καμάτσο), Ιτούρμπε (65’ Ντιόπ), Μαντσίνι, Γκρέι (57’ Ζερβίνιο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (80’ Τζούμπερ), Ελίασον (80’ Άμραμπατ), Πινέδα (89’ Μάνταλος), Αραούχο, Λιβάι Γκαρσία (89’ Γιόνσον).

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα