Ο Άρης πήρε τη σωστή απόφαση

Ο Άρης πήρε τη σωστή απόφαση

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης πήρε τη σωστή απόφαση

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την παραμονή του Ντάνιελ Μαντσίνι με αυξημένες απολαβές και τις προϋποθέσεις που θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν μια πώληση.

Ως σενάριο, η παραμονή του Ντάνιελ Μαντσίνι με αυξημένες οικονομικές απολαβές, υπήρχε από την ημέρα που προέκυψε το επίσημο ενδιαφέρον ομάδας από τα Εμιράτα αλλά και η δέσμευση της Κοπεγχάγης για την αποστολή έγγραφης πρότασης αγοράς του Αργεντίνου. Ενδεχομένως να μην συγκέντρωνε πολλές πιθανότητες όταν γράφτηκε στη συγκεκριμένη γωνιά, αλλά ήταν η πιο λογική και κυρίως ποδοσφαιρική απόφαση που θα μπορούσε να πάρει ο Θόδωρος Καρυπίδης μέσα από την αξιολόγηση των δεδομένων. Λογαριάζοντας δηλαδή το όφελος των περίπου 1.8-1.9 εκατ. ευρώ σε περίπτωση παραχώρησης του παίκτη (σ. σ. συμπεριλαμβανομένου του ποσοστού που αντιστοιχεί στην Μπορντό αλλά και στον ατζέντη του Μαντσίνι) αλλά και το γεγονός ότι σε μια χρονιά υψηλότατων στόχων θα έχανε τον κορυφαίο επιθετικό του. Βέβαια, δεν είναι εύκολο να πείσεις να μείνει έναν... φευγάτο ποδοσφαιριστή.

Η αλήθεια είναι ότι δεν έγιναν γνωστές οι μικρές λεπτομέρειες που σχηματίζουν μια ολοκληρωμένη πρόταση. Κι έτσι ο καθένας εκτίμησε βάσει της λογικής του επί ζητημάτων πώλησης και της δικής του ποδοσφαιρικής αξιολόγησης. Πολλές φορές όμως τα «θέλω» δεν συμβαδίζουν με την πραγματικότητα της αγοράς του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Για παράδειγμα, μεταξύ άλλων διάβασα ότι πολλοί δεν θα συζητούσαν καν την προοπτική πώλησης του Μαντσίνι με ποσό μικρότερο των 5-6 εκατομμυρίων ευρώ και χρησιμοποίησαν ως επιχείρημα την περίπτωση του Αλεξανδρόπουλου και του ποσού καρπώθηκε ο Παναθηναϊκός από την παραχώρησή του στη Σπόρτιγκ Λισαβόνας.

Μόνο που μεταξύ των δύο ποδοσφαιριστών υπάρχει ηλικιακή απόσταση πέντε χρόνων, ο Αλεξανδρόπουλος είναι διεθνής ποδοσφαιριστής και η παρουσίαση της ποδοσφαιρικής αξίας του δεν περιορίζεται στα στενά ελληνικά όρια.
Προσωπική άποψη, η τωρινή χρηματιστηριακή αξία του Ντάνιελ Μαντσίνι δεν περιορίζεται στα (περίπου) δύο εκατομμύρια ευρώ, αλλά δεν μπορεί να φτάσει και στα 5-6. Θα συμβεί εφόσον ο Αργεντίνος μετουσιώσει το παιχνίδι του και ολοκληρώσει τη σεζόν με διπλάσιο αριθμό γκολ και ασίστ σε σχέση με πέρυσι. Γενικά όμως, η τιμή ενός ποδοσφαιριστή διαμορφώνεται από το ύψος των προτάσεων.

Είναι δίκαιη η αύξηση απολαβών στον Μαντσίνι

Ο Άρης πήρε τη σωστή απόφαση γιατί όφειλε να υποστηρίξει τους αγωνιστικούς στόχους που οριοθέτησε καθώς επίσης και γιατί κανείς εκ των υπολοίπων έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει τη δουλειά του Μαντσίνι. Η πορεία του Αργεντίνου είναι σταθερά ανοδική, ταυτοχρόνως παραμένει συνεπής στα τακτικά καθήκοντά του και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όλοι οι προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε πίνουν νερό στο όνομά του.

Οικονομικά, ο Θόδωρος Καρυπίδης ουσιαστικά επέβαλε δικαιοσύνη με την αύξηση των οικονομικών απολαβών του παίκτη. Το είχε κάνει και πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν συμφωνήθηκε η επέκταση του συμβολαίου του έως το 2024 το κάνει και τώρα. Οι δύο αυξήσεις μέσα σε διάστημα ενός χρόνου δεν είναι μικρό πράγμα, αλλά περνά μήνυμα σε όλη την ομάδα. Παίξε και θα ανταμειφτείς. Όπως πιστεύω ότι θα δικαιωθεί και ο ισχυρός άνδρας του Άρη με την απόφασή του γιατί στο προσεχές διάστημα οι προτάσεις για τον Μαντσίνι θα είναι μεγαλύτερες σε οικονομικό επίπεδο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.