Κοπεγχάγη, Εμιράτα ή μήπως επέκταση συμβολαίου με αυξημένους όρους;

Κοπεγχάγη, Εμιράτα ή μήπως επέκταση συμβολαίου με αυξημένους όρους;

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Κοπεγχάγη, Εμιράτα ή μήπως επέκταση συμβολαίου με αυξημένους όρους;

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για το κρίσιμο σταυροδρόμι που έχει μπροστά του ο Άρης έχοντας την ευθύνη της απόφασης για τη διαχείριση των προτάσεων πώλησης του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Είναι φυσιολογική η εξέλιξη των πραγμάτων και η αύξηση των ενδιαφερόμενων για την αγορά των δικαιωμάτων του Ντάνιελ Μαντσίνι. Ο Αργεντίνος αποτίναξε τον τίτλο του «τίμιου εργάτη» φανερώνοντας ηγετικά χαρακτηριστικά και τούτη τη στιγμή είναι μέσα στους 3-4 καλύτερους ακραίους επιθετικούς του Πρωταθλήματος. Είναι ίσως ο πιο συνεπής στα τακτικά καθήκοντά του και πέραν της πληθωρικότητας που απέκτησε το παιχνίδι του, η φιλοτιμία παραμένει αντιπροσωπευτικό στοιχείο. Δεν θα τεμπελιάσει στο γήπεδο, θα σκεφτεί τον συμπαίκτη του και θα ξοδέψει ενέργεια για να τον βοηθήσει. Είναι ευνόητο πλέον ότι η εξέλιξή του καταγράφηκε από τους scout των ξένων ομάδων και στον Άρη θα έπρεπε να περιμένουν τις προτάσεις αγοράς των δικαιωμάτων του.

Σε κάθε πώληση, ο άμεσα εμπλεκόμενος διαδραματίζει κομβικό ρόλο. Δεν είναι αυτός που αποφασίζει αλλά βαστά τον μοχλό κίνησης. Στην προκειμένη περίπτωση και κατά την κοινοποίηση της ΠΑΕ Άρης, ο Ντάνιελ Μαντσίνι είναι θετικός στην προοπτική μετακόμισής του στα Εμιράτα. Προφανώς θαμπώθηκε από το συμβόλαιο που του προτείνει η συγκεκριμένη ομάδα το οποίο (κατά πληροφορίες) προβλέπει τριπλάσιες απολαβές συγκριτικά με αυτό που έχει στον Άρη. Παραδείγματος χάρη, αν εισπράττει περί των 350.000 ευρώ στον Άρη, η ομάδα από το Ντουμπάι του αράδιασε κοντά στο 1.1 εκατ. ευρώ μόνο για έναν χρόνο με την προοπτική να το επαναλάβει για συνολικά τρία χρόνια. Τουτέστιν, τουλάχιστον 3.3 εκατ. ευρώ δίχως να συμπεριλαμβάνονται τα όποια bonus μπορεί να εμπεριέχει το συμφωνητικό.

Αν πράγματι ο Μαντσίνι είναι θετικός στην προοπτική μετακόμισής του στο Ντουμπάι ο οικονομικός παράγοντας είναι ο αποκλειστικός λόγος γιατί δεν στοιχειοθετεί αγωνιστική αναβάθμιση αλλά υποχώρηση και μάλιστα σε μη πρέπουσα ηλικία γιατί τα 26 χρόνια είναι λίγα για ένταξη σε μια μορφή συνταξιοδότησης. Γι’ αυτόν τον λόγο οι ομάδες από αυτό το γεωγραφικό διαμέρισμα προσφέρουν γη και ύδωρ παράλληλα μ’ ένα σωρό ανέσεις, αλλά και περιορισμούς στον τρόπο ζωής.

Η Κοπεγχάγη (θα) προσφέρει αγωνιστική προοπτική

Η περίπτωση της Κοπεγχάγης δεν συγκρίνεται με την αντίστοιχη της ομάδας από τα Εμιράτα καθώς λανσάρει διαφορετικό και εξόχως σύγχρονο ποδοσφαιρικό προϊόν. Δεν έχει λόγο να πληρώσει το… κρέας ψάρι για να πείσει έναν ποδοσφαιριστή αλλά αφήνει να μιλήσουν τα αγωνιστικά κατορθώματά της. Αυτή τη στιγμή είναι στους ομίλους του Champions League, μοιάζει αδύνατο να προχωρήσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά θέλει τουλάχιστον να εξασφαλίσει θέση στο Europa League.

Ο Μαντσίνι

Ενδεχόμενη μετακόμιση στη Δανία στοιχειοθετεί αναβάθμιση και θα αποδείξει την ύπαρξη αγωνιστικής φιλοδοξίας. Κι ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος ωρίμασε και πλησιάζει στο μισό των προσδοκώμενων επαγγελματικών χρόνων είναι υποχρεωμένος να λογαριάζει κυρίως με αγωνιστικά κριτήρια. Η Κοπεγχάγη διαφέρει και για λόγους που αφορούν τον Άρη. Δεν προβλέπει άμεση μετακόμιση καθότι η μεταγραφική περίοδος ανοίγει ξανά την Πρωτοχρονιά του 2023. Ισχύει το αντίθετο με την πρόταση της ομάδας από τα Εμιράτα. Ωστόσο, είναι αντιπροσωπευτικά της αξίας του παίκτη τα χρήματα που δίνει;

Ο Άρης πρέπει πρώτα να αξιολογήσει και μετά να αποφασίσει

Στη διάρκεια του καλοκαιριού ο Άρης δέχθηκε αρκετές κρούσεις για τον Ντάνιελ Μαντσίνι. Κάποιες μετουσιώθηκαν σε επίσημες προτάσεις σαν αυτές τις Ομόνοια και της Σαμαρά, άλλες έμειναν στα λόγια. Σημαντικότερο όλων είναι να αξιολογήσει ο ίδιος ο Άρης τον ποδοσφαιριστή. Αν τα 2-2.5 εκατομμύρια ευρώ είναι αντιπροσωπευτικά της αξίας του ή όχι. Και αναλόγως να κινηθεί. Αν θεωρήσει ότι αυτό το ποσό είναι αυτό που πράγματι αξίζει ο παίκτης τότε να κοιτάξει να θωρακίσει και τα αγωνιστικά συμφέροντά του.

Αυτή τη στιγμή δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τον Αργεντίνο διότι είναι κομβικός ποδοσφαιριστής στη λειτουργία της ομάδας. Κακά τα ψέματα, υποψήφιοι αντικαταστάτες υπάρχουν μα κανείς εξ’ αυτών δεν έχει φανερώσει τις δικές του αρετές. Οι περισσότεροι είναι με τις μέρες τους και δεν προσφέρουν τη σταθερότητα του Μαντσίνι. Δηλαδή, αν ο Μαντσίνι αποχωρήσει άμεσα, ο Άρης θα κολυμπήσει σε κύματα για να βρει την επιθετική ισορροπία του.

Πάμε στο άλλο ενδεχόμενο. Αν εκτιμήσει ότι τα ποσά που έχουν ακουμπήσει στο τραπέζι οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι ενδεικτικά της αξίας του παίκτη καθώς επίσης και ότι υπάρχει η προοπτική πολύ καλύτερης πρότασης στο άμεσο μέλλον, τότε θα πρέπει να κάνει αυτό που έπραξε (σοφά) το περασμένο φθινόπωρο. Αναπροσαρμογή συμβολαίου με βελτιωμένους οικονομικούς όρους ούτως ώστε να διαλυθεί κάθε σκέψη αποχώρησης από το μυαλό του ποδοσφαιριστή.

Οι ηγέτες σε μια ομάδα θα πρέπει να νιώθουν έτσι μέσα από τη διαχείρισή τους από αυτή. Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να αλλάξει τον τρόπο σκέψης του και παράλληλα να συμβάλλει στην επιβολή κλίματος ηρεμίας για να αναδείξει όλες τις πτυχές του ταλέντου του. Αυτή τη στιγμή ο Μαντσίνι μπήκε σ’ έναν κύκλο στον οποίον βρίσκεται μόνο ένας ακόμη παίκτη του Άρη. Ο Λούις Πάλμα. Γιατί όταν οι προτάσεις αγοράς είναι περισσότερες από μία, σημαίνει ότι ο ποδοσφαιριστής απασχολεί κόσμο και κοσμάκη.

Αν οι σκέψεις του παίκτη δεν αλλάξουν παρά την πρόθεση αναπροσαρμογής των οικονομικών όρων, τότε αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση γιατί το πράγμα έχει πάρει ξεκάθαρη κατεύθυνση και ως σκέψη κυριαρχεί η καλύτερη δυνατή οικονομική συμφωνία.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.