Παναθηναϊκός, πρώτος και καλύτερος!

Παναθηναϊκός, πρώτος και καλύτερος!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός, πρώτος και καλύτερος!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που πήρε το καταπληκτικό αθηναϊκό ντέρμπι και ξέφυγε από ΑΕΚ και Ολυμπιακό, τον φανταστικό Αϊτόρ που έκανε ξανά την διαφορά, τα καλύτερα που έρχονται και έναν ολόκληρο οργανισμό που ζει και αναπνέει για το πρωτάθλημα.

Ο Παναθηναϊκός είναι ασταμάτητος, έκανε το 4/4, παρέμεινε στη κορυφή αυξάνοντας την διαφορά από ΑΕΚ(+6) και Ολυμπιακό(+4) και φώναξε απόψε στη Λεωφόρο πως πάει για πρωτάθλημα, παίρνοντας ένα παιχνίδι πραγματικά ροκ, ένα καταπληκτικό ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες και στη κόψη του ξυραφιού. Τα μεγάλα παιχνίδια είναι θέμα λεπτομερειών, τις είχαν υπέρ τους οι ''πράσινοι'' και εκεί κρίθηκε το ματς, για το οποίο θα πούμε περισσότερα, με πιο καθαρό μυαλό και με την βοήθεια της δεύτερης προβολής και του Wyscout.

Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έφερε τούμπα ένα παιχνίδι στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ από το πουθενά και από ένα μεγάλο λάθος του Ρούμπεν στη μεσαία γραμμή. Οι ''πράσινοι'' στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν ανώτεροι, θα μπορούσαν και θα έπρεπε να... καθαρίσουν το ματς με τρίτο γκολ στις μεγάλες ευκαιρίες που είχαν, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει τις στιγμές της με Αραούχο και Γκαρσία και το ''τριφύλλι'' έβαλε στο σακούλι του ένας τρομερής σημασίας ''τρίποντο'', μία επικράτηση που δίνει τεράστια ώθηση ενόψει της συνέχειας.

Σε ακόμη ένα φετινό παιχνίδι, ο Αϊτόρ ήταν καταπληκτικός. Ο Ισπανός εξτρέμ τα έκανε όλα. Για ακόμη μία φορά. Σκοράρει για το 1-0, από δική του υπέροχη μπαλιά στον Γκάνεα έρχεται το πέναλτι για το 2-0, δημιουργεί, πασάρει, γυρίζει και κόβει, συγκλονιστικός! Το συμβόλαιο του Ίβηρα άσου θα πρέπει να ανανεωθεί... αύριο το πρωί, καθώς αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιρικούς ηγέτες αυτής της ομἀδας.

Μία ομάδα που μπορεί να περιμένει μόνο τα καλύτερα από εδώ και πέρα. Γιατί;

Επειδή έπαιξε κι αυτό το ματς με τους δύο αναπληρωματικούς στόπερ(Πούγγουρας και Σάρλια τα πήγαν καλά), επειδή ο Μπερνάρντ μόλις τώρα μπήκε, επειδή ο Βέρμπιτς αναμένεται σύντομα να είναι ακόμη καλύτερος και επειδή έρχεται δεδομένα ακόμη ένας παίκτης πρώτης γραμμής στη μεσαία γραμμή. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο και την φοβερή και τρομερή συσπείρωση ομάδας και κόσμου, δημιουργούν μία συνθήκη που όμοιά της έχει πολλά χρόνια να ζήσει ο σύλλογος.

Μέχρι στιγμής ο Παναθηναϊκός δείχνει ως οργανισμός πως ζει και αναπνέει για το πρωτάθλημα. Η διοίκηση, το προπονητικό επιτελείο, οι ποδοσφαιριστές, ο κόσμος. Όλοι το πιστεύουν, όλοι το δείχνουν στη πράξη αλλά η μπάλα πρέπει να παραμείνει χαμηλά. Σεμνά και ταπεινά. Παιχνίδι με το παιχνίδι και ταμείο στο τέλος. Το Τριφύλλι δείχνει αυτή την στιγμή σε καλύτερη μοίρα από όλους τους διεκδικητές αλλά ο τίτλος κρίνεται τον Μαϊο και όχι στα μέσα Σεπτεμβρίου. Είναι μαραθώνιος.

Για φινάλε ένα σχόλιο για τις διαιτητικές αποφάσεις του Καμπάκοφ. Η πρώτη φάση είναι πεντακάθαρη. Ο Σπόραρ απλά ακουμπά την πλάτη του Χατζισαφί και στη συνέχεια ο Ιρανός μπακ κάνει χέρι, για αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία. Στη δεύτερη φάση ο Γκάνεα κερδίζει την παράβαση από το τράβηγμα του Γκαρσία, για την οποία ο διαιτητής κρίνει, όπως και ο VAR, πως είναι εντός περιοχής. Θα ήθελα να δω ένα καλύτερο ριπλέι, η επαφή είναι ξεκάθαρη, το μέσα ή έξω μόνο μπορεί να συζητηθεί.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής του αθηναϊκού ντέρμπι, δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα, η κορυφή του ανήκει και τώρα το 5/5 είναι μονόδρομος για να πάει στη διακοπή μόνος πρώτος και με τον χρόνο και την ηρεμία να παρουσιαστεί ακόμη καλύτερος στη συνέχεια...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.