Παναθηναϊκός - ΑΕΚ 2-1: Εκτέλεση από την άσπρη βούλα και φουλ για πρωτάθλημα! (vids)

Νίκος Αθανασίου

bet365

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στη Λεωφόρο με γκολ του Πινέδα, αλλά ο Παναθηναϊκός χάρη σε δύο πέναλτι των Αϊτόρ και Σπόραρ νίκησε με 2-1 και εδραιώθηκε στην κορυφή, διευρύνοντας τη διαφορά του από τον Ολυμπιακό και την Ενωση - Δυο δοκάρια το Τριφύλλι, έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων και για τα δύο πέναλτι.

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ: Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Γκάνεα, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Πούγγουρας με τον Σάρλια οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Κουρμπέλης, Ρούμπεν και Τσέριν η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Αϊτόρ, δεξιός ο Παλάσιος και στην κορυφή του 4-3-3 ο Σπόραρ.

Για την ΑΕΚ του Ματίας Αλμέιδα, ο Στάνκοβιτς υπερασπίστηκε την εστία. Βἰντα και Τζαβέλλας στο κέντρο της άμυνας. Αριστερός μπακ ο Χατζισαφί και δεξιός ο Ρότα. Γιόνσον και Σιμάνσκι οι δύο αμυντικοί μέσοι, με τον Πινέδα μπροστά τους. Στο δεξί ''φτερό'' ο Γκατσίνοβιτς, στο αριστερό ο Γκαρσία και στη κορυφή του ''κιτρινόμαυρου'' 4-3-3 ο Αραούχο.

Τρελό ματς και σε ρόλο οδηγού ο Παναθηναϊκός!

Ένα πρώτο ημίχρονο... ροντέο που τα είχε πραγματικά όλα προσέφεραν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ. Γκολ, κρίσιμες διαιτητικές αποφάσεις, χαμένες ευκαιρίες, δύναμη, ένταση και πάθος! Στο πρώτο ημίωρο οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ. Στο 2' ο Στάνκοβιτς νίκησε τον Σπόραρ σε ένα μοναδικό τετ-α-τετ ενώ στο 27' ο Κουρμπέλης μετά από κόρνερ του Τσέριν εντελώς αμαρκάριστος και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι.

Η Ένωση από το 30᾽ και έπειτα έβγαλε περισσότερη ένταση, πιο καλές συνεργασίες και βρήκε ένα γκολ από την μόνιμη στόχευση της βάζει πίεση στον Ρούμπεν. Ο Ισπανός έκανε το λάθος, ο Αραούχο έκλεψε, πάσαρε στον Πινέδα και ο Μεξικανός με ένα υπέροχο κοντρόλ... άδειασε τον Πούγγουρα και άνοιξε το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι τιμώρησαν τις χαμένες ευκαιρίες του αντιπάλου και στο 37' εξαργύρωσαν το καλό τους διάστημα στο παιχνίδι.

Η αντίδραση του ''τριφυλλιού'' ήταν άμεση. Στο 43' μετά από χέρι του Χατζησαφί σε κεφαλιά του Σπόραρ, ο Καμπάκοφ έδειξε το πέναλτι. Ο Αϊτόρ δεν λάθεψε και έφερε το ματς ίσια. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Βούλγαρος ρέφερι έδειξε ξανά την εσχάτη των ποινών για μαρκάρισμα του Λιβάι στον Γκάνεα, απόφαση που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από τους ανθρώπους της Ένωσης.

Ο Σπόραρ πήρε την εκτέλεση και έκανε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό μέσα σε μία... φλεγόμενη Λεωφόρο.

Ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών και η... μπίλια στο πράσινο

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά και μόλις στο 55' απείλησε με τον Αραούχο. Ο Μπρινιόλι έκανε μια σπουδαία επέμβαση και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 61' ο Παναθηναϊκός είχε τεράστια ευκαιρία με τον Αϊτόρ να σημαδεύει το δοκάρι ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Αλμέιδα έκανε τέσσερις αλλαγές και γύρισε το σύστημα σε ένα επί της ουσίας 4-2-4. Μάνταλος, Ελίασον, Μοχαμάντι και Άμπραμπατ πάτησαν χορτάρι.

Το ματς συνέχισε να έχει μια άγρια ομορφιά, με την ΑΕΚ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 72' όταν ο αμαρκάριστος Αραοὐχο σούταρε πάνω από την εστία. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς Βέρμπιτς και Μπερνάρντ για να φρεσκάρει τη μεσαία του γραμμή, με τον Παλάσιος στο 85᾽ να σημαδεύει το δοκάρι και στις καθυστερήσεις να πλασάρει πάνω στον Στάνκοβιτς.

Σε αυτό το απίθανο κρεσέντο χαμένων ευκαιριών ο Γκαρσία έβαλε τον επίλογο, καθώς στο 93' με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του 2-1, πήρε την νίκη στο αθηναϊκό ντέρμπι και βρίσκεται στην κορυφή, όντας 6 πόντους μακριά από την ΑΕΚ και 4 από τον Ολυμπιακό.


MAN OF THE MATCH: Aϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ τα έκανε απόψε όλα! Σκόρατε το γκολ για το 1-1, από δική του μπαλιά ήρθε το πέναλτι για το 2-1 ενώ είχε και ένα δοκάρι. Ο Ιβήρας άσος πρόσθεσε ακόμη μία φοβερή εμφάνιση στη φετινή σεζόν.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ένας παίκτης από κάθε ομάδα. Για τον Παναθηναϊκό ο Τσέριν που έκανε ένα σπουδαίο ματς και για την ΑΕΚ ο Πινέδα για το υπέροχο γκολ που πέτυχε.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Επέστρεψε στη Λεωφόρο ως αντίπαλος και δεν κατάφερε να φανεί στο παιχνίδι.

Η ΓΚΑΦΑ: O Aραούχο στο 72' έχασε μια τεράστια ευκαιρία για την δική του ποιότητα και κλάση. Από το άψογο γύρισμα του Άμραμπατ, βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι, δεν έβαλε καλά το σώμα του και σούταρε άουτ. Αυτή ήταν μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ να κάνει το 2-2. Στην ίδια κατηγορία και ο Ρούμπεν για το λάθος στο γκολ της ΑΕΚ.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καμπάκοφ υπέδειξε δύο φορές πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού. Στη πρώτη για χέρι του Χατζισαφί σε κεφαλιά του Σπόραρ, όπου φαίνεται να είναι μια σωστή απόφαση. Η μπάλα βρήκε στο χέρι του αμυντικού της ΑΕΚ, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει επιθετικό φάουλ. Οι παίκτες της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν για αυτή την απόφαση. Στην δεύτερη φάση είναι ένα μαρκάρισμα οριακό του Λιβάι πάνω στον Γκάνεα, με την Ένωση να διαμαρτύρεται πως η επαφή έγινε εκτός περιοχής.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Σε ένα ντέρμπι που τα είχε όλα, ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 την ΑΕΚ στη Λεωφόρο, παρέμεινε στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και... ξέφυγε από την Ένωση και από τον Ολυμπιακό. Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο σκορ, το Τριφύλλι έφερε τούμπα το ματς με δύο πέναλτι και σε ένα χορταστικό ματς το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε το ''τρίποντο''.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα