Μαρσέλο και Μπερνάρντ: Τα εννέα ματς ως συμπαίκτες και το ιστορικό «ναυάγιο» που ενώνει τις... βόμβες των «αιωνίων» (vid)

Μαρσέλο και Μπερνάρντ: Τα εννέα ματς ως συμπαίκτες και το ιστορικό «ναυάγιο» που ενώνει τις... βόμβες των «αιωνίων» (vid)

bet365

Συνυπήρξαν στην εθνική Βραζιλίας. Βίωσαν και στα 90 λεπτά την εθνική ντροπή του «Mineirazo», του 7-1 από τη Γερμανία. Και τώρα, αποτελούν τις μεταγραφικές «βόμβες» Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού. Τo Gazzetta παρουσιάζει τον κοινό αγωνιστικό βίο των Μαρσέλο και Μπερνάρντ.

Είναι εξαιρετικά σπάνιο τα δύο μεγάλα θερινά αποκτήματα των «αιωνίων», οι δύο πιο ακριβοπληρωμένοι παίκτες τους να έχουν συνυπάρξει σε εθνικό ή συλλογικό επίπεδο. Και είναι ακόμα πιο μοναδικό όταν αυτό συμβαίνει με συνδετικό κρίκο την εθνική Βραζιλίας.

Στο μεταγραφικό παράθυρο που μόλις παρήλθε (τυπικά είναι ανοιχτό μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου στη χώρα μας), ο Παναθηναϊκός έκανε την υπέρβαση με τη σπουδαιότερη κίνηση του την τελευταία δεκαετία, την απόκτηση του Μπερνάρντ. Και ο Ολυμπιακός ανταπέδωσε, χορεύοντας επίσης... σάμπα όπως έχει κάνει περίφημα και στο παρελθόν και ντύνοντας στα Ερυθρόλευκα τον απόλυτο legend της Ρεάλ Μαδρίτης. Τον Μαρσέλο των 22 τίτλων, των πέντε Champions League και των αμέτρητων στιγμών δόξας στο κορυφαίο επίπεδο. Και στην προκειμένη περίπτωση, των ουκ ολίγων συμμετοχών με τον Μπερνάρντ στο πλευρό του.

Μαρσέλο και Μπερνάρντ: Η «πρώτη φορά» στην εθνική Βραζιλίας

Τα δύο μεγάλα αποκτήματα Ερυθρολεύκων και Πρασίνων δεν είναι άγνωστοι μεταξύ τους. Κάθε άλλο, αφού έχουν μοιραστεί συνολικά εννέα φορές το γήπεδο με την ίδια φανέλα, αυτή της Σελεσάο. Με τον Μπερνάρντ να κάνει ντεμπούτο με το εθνόσημο έξι χρόνια αργότερα σε σχέση με τον Μαρσέλο, οι δυο τους έπαιξαν μαζί για πρώτη φορά στις 2 Ιουνίου του 2013 και σε φιλικό κόντρα στην Αγγλία επί βραζιλιανικού εδάφους (2-2). Τόσο ο τότε αριστερός μπακ της Βασίλισσας (46') όσο και ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός που έκανε το ντεμπούτο του (83') πέρασαν στο ματς ως αλλαγή και η παρθενική τους συνύπαρξη διήρκεσε επτά λεπτά.

Ο κοινός «εφιάλτης» απέναντι στη Γερμανία, η μοναδική ήττα τους

Ακολούθησαν άλλες οκτώ μέχρι και το καλοκαίρι του 2014, όποτε και πραγματοποίησε την τελευταία του συμμετοχή με τη Σελεσάο ο Μπερνάρντ: τέσσερα φιλικά, δύο ματς για το Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2013 και τρία στο Μουντιάλ στα πάτρια εδάφη την επομένη χρονιά. Δεν μέτρησαν ούτε μία ήττα (6-2-0).

Μόνο σε ένα από αυτά έπαιξαν βασικοί από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κι αυτή ήταν η μοναδική τους ήττα. Συμπτωματικά, το πιο πικρό βράδυ της εθνικής Βραζιλίας στη σύγχρονη ιστορίας της, το αλησμόνητο «Mineirazο»: η εφτάρα από τη Γερμανία στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα άνευ προηγουμένου κάζο, η μακράν πιο εμφατική συντριβή σε επίπεδο εθνικών ομάδων τουλάχιστον στον 21ο αιώνα.

Ο απολογισμός τους σε αυτές τις εννέα αναμετρήσεις ήταν τέσσερις ασίστ για τον Μαρσέλο και δύο για τον Μπερνάρ. Ο νεοαποκτηθείς σταρ του Ολυμπιακού τις σημείωσε κόντρα σε Γαλλία, Ιταλία (δύο) και στο μοναδικό γκολ κόντρα στη Γερμανία με σκόρερ τον Όσκαρ, ο δε «Πράσινος» Μπερνάρ πέτυχε τις παρθενικές και μοναδικές ασίστ στη θητεία του με το εθνόσημο (14 συμ./1 γκολ, 2 ασίστ γράφει το κοντέρ του) σε φιλικό απέναντι στην Αυστραλία στο οποίο αγωνίστηκαν μαζί για ένα ημίχρονο. Το μόνο, λοιπόν, που απομένει πλέον είναι να τους δούμε και ως αντιπάλους, στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων της σεζόν.

Αναλυτικά όλες οι κοινές συμμετοχές Μαρσέλο και Μπερνάρντ:

ΈτοςΜατςΔιοργάνωσηΛεπτά που συνυπήρξαν
2013Βραζιλία - Αγγλία 2-2Φιλικό 7
2013Βραζιλία - Γαλλία 3-0Φιλικό 1
2013Ιταλία - Βραζιλία 2-4Κυπ. Συνομοσπονδιών 23
2013Βραζιλία - Ουρουγουάη 2-1Κυπ. Συνομοσπονδιών 26
2013Βραζιλία - Αυστραλία 6-0Φιλικό 46
2013Ν. Κορέα - Βραζιλία 0-2Φιλικό 3
2014Βραζιλία - Κροατία 3-1Μουντιάλ 22
2014Βραζιλια - Μεξικό 0-0Μουντιάλ 44
2014Βραζιλία - Γερμανία 1-7Μουντιάλ 90

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα