ΠΑΟΚ: «Καλό ταξίδι, τούβλο…»

ΠΑΟΚ: «Καλό ταξίδι, τούβλο…»

ΠΑΟΚ: «Καλό ταξίδι, τούβλο…»

bet365

Ο ΠΑΟΚτσής με τις περισσότερες παρουσίες και τα περισσότερα χιλιόμετρα στην Ευρώπη, ο Νίκος Κριτσάνης έφυγε από τη ζωή χάνοντας τη μάχη με την επάρατη νόσο.

Το βράδυ της Κυριακής (28/9) ο ΠΑΟΚ έπαιζε στην Τούμπα. Όμως, ο Νίκος Κριτσάνης δεν μπορούσε να είναι εκεί, όπως είχε κάνει για τελευταία φορά στον αγώνα με τη Λέφσκι Σόφιας στις 28 Ιουλίου. Λίγο μετά τη λήξη του αγώνα το «Τούβλο», όπως ήταν γνωστός στις τάξεις των φίλων του «Δικεφάλου», έφυγε για το πιο μεγάλο ταξίδι.

«Ο Νίκος Κιρτσάνης δίδαξε σε όλους μας, τι σημαίνει αφοσίωση, αγνή και ανιδιοτελής αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του. Καλό ταξίδι…», έγραψε η ΠΑΕ τον αποχαιρετώντας έναν γνήσιο εκπρόσωπο της «ασπρόμαυρης» κερκίδας.

Είναι ο ΠΑΟΚτσής, με τις περισσότερες παρουσίες σε ευρωπαϊκούς αγώνες του «Δικεφάλου». Το κοντέρ είχε… γράψει πάνω από 70 αγώνες εκτός Ελλάδας και χοντρά, χοντρά 150.000 χιλιόμετρα. Βάλτε, «επί δύο» για την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και θα αντιληφθείτε ότι το συνολικό νούμερο είναι αστρονομικό!

Η ιστορία του είχε καταγραφεί από το Gazzetta πριν από έξι χρόνια με αφορμή ένα ταξίδι στο Κράσνονταρ μαζί με την αγαπημένη του ομάδα.

Ας θυμηθούμε κάποιες ωραίες ιστορίες από αυτό το υπέροχο ταξίδι του παρέα με τον ΠΑΟΚ

Το μικρόβιο το κόλλησε το 1982, όταν βρέθηκε στο «Αγκούστ Μπονάλ» του Σοσό, μαζί με άλλους 1.000 ΠΑΟΚτσήδες και είδαν τον «Δικέφαλο» να προκρίνεται στην παράταση απέναντι στη γαλλική ομάδα. «Το γήπεδο ήταν δίπλα στο εργοστάσιο της Peugeot και η κερκίδα που μας είχαν βάλει ήταν ξύλινη», είχε πει σε μια συνέντευξη στα «ΣΠΟΡ του Βορρά», που πολλές φορές τον συντρόφευαν στα ευρωπαϊκά ταξίδια του.

Η χάρη του έφτασε το 2013 μέχρι την Αστάνα. Όσοι δεν το γνωρίζετε, η απόσταση που χωρίζει τη Θεσσαλονίκη από την πρωτεύουσα του Καζακστάν είναι 4.960 χιλιόμετρα! «Ήταν το πιο ακριβό και το πιο μακρινό μέρος που έχω πάει με τον ΠΑΟΚ», εξηγούσε τότε, περιγράφοντας τις εντυπώσεις από το πιο ωραίο γήπεδο που είχε βρεθεί, «το Ibrox Stadium της Γλασκόβης», αλλά κι από τα χειρότερα γήπεδα που συνάντησε όπως, «της Λεϊσόες στην Πορτογαλία, της Πρίμπραμ στην Τσεχία και της Ντεμπρετσένι στην Ουγγαρία», ενώ επέμενε να χαρακτηρίζει κορυφαία όλων «την κερκίδα που είχαμε στη Νάπολη το 1988».

Το 1983 πήγε και επέστρεψε από το Μόναχο με ωτοστόπ προκειμένου να ζήσει από κοντά το θρίλερ με την Μπάγερν, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας (το πιο κοντινό ταξίδι του με τον ΠΑΟΚ) του έκλεψαν το διαβατήριο και αναγκάστηκε να κρύβεται σε Έλληνες φοιτητές για 10 μέρες μέχρι να βγάλει νέο από το ελληνικό προξενείο.

Επί δεκαετίες ο Νίκος Κιρτσάνης είχε απουσιάσει από τέσσερα όλα κι όλα ματς του «Δικεφάλου» στην Ευρώπη. Δεν πήγε και τις δύο φορές (1982, 1990) στη Σεβίλλη, έλειψε από τη Βερόνα το 1985 και απουσίαζε από την… άλωση της Πόλης το 2010.

«Δεν πήγα με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη λόγω αντίληψης. Είμαι εντελώς αντι-Τούρκος!», εξηγούσε.

Τα τελευταία χρόνια προέκυψε η αρρώστια, αλλά εκείνος επέμενε να θέλει να ταξιδεύει με τον ΠΑΟΚ. Έχασε και κάποια παιχνίδια όταν υπήρξε απαγορευτικό στα ταξίδια, λόγω κορονοϊού, ενώ το τελευταίο διάστημα απέφευγε τις μακρινές μετακινήσεις εξαιτίας του προβλήματος υγείας.

Αγαπητός στις τάξεις των φιλάθλων του «Δικεφάλου», παιδί των δυτικών συνοικιών, έγραψε τη δική του ιστορία απ’ το ασπρόμαυρο μετερίζι, με ξεχωριστή στιγμή αυτή του 1999 όταν με τον Σταύρο Σοκολάκη, νοίκιασαν γερανό (ο οποίος στήθηκε έξω από τις θύρες 5-6 και τους σήκωσε πάνω από το τελευταίο διάζωμα των κερκίδων) για να δουν το τον ΠΑΟΚ να κερδίζει την νμε 5-0 στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα.

Με αξιοπρέπεια και απίστευτη δύναμη ψυχής, έδωσε τεράστια μάχη με την επάρατη νόσο επί 4 χρόνια, έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας του, στενών φίλων και του Κώστα Παντακίδη, που τον συνόδεψε για τελευταία φορά στην Τούμπα για να δει τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ, στις 28 Ιουλίου με αντίπαλο την Λέφσκι.

Καλό ταξίδι Νίκο. Καλό ταξίδι «Τούβλο»…

@Photo credits: ΑΡΧΕΙΟ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα