Ακαδημίες: Αποδεσμεύτηκε ο Γιαματζίδης, που έγινε επαγγελματίας το Νοέμβριο!

Ακαδημίες: Αποδεσμεύτηκε ο Γιαματζίδης, που έγινε επαγγελματίας το Νοέμβριο!

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Αποδεσμεύτηκε ο Γιαματζίδης, που έγινε επαγγελματίας το Νοέμβριο!

bet365

Η ΑΕΚ άφησε ελεύθερο τον αρχηγό της Κ17, τον οποίο είχε δεσμεύσει με τριετές επαγγελματικό συμβόλαιο πριν από εννέα μήνες

Απρόοπτη και δυσάρεστη εξέλιξη είχε η καριέρα του Σάββα Γιαματζίδη στην ΑΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Gazzetta ο 17χρονος αμυντικός αποδεσμεύτηκε, εννέα μήνες αφότου υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με την Ένωση, τον περασμένο Νοέμβριο.


Ο Γιαματζίδης ήταν ένας από τους κορυφαίους παίκτες και αρχηγός της Κ17 των «κιτρινόμαυρων» που εντυπωσίασε στην κανονική σεζόν και προκρίθηκε στο final four αφήνοντας έξω τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Οι –τότε- επικεφαλής των Ακαδημιών, ο Γιάννης Παπαδημητρίου και ο Ηλίας Καλοπήτας μιλούσαν ανοιχτά για σπουδαία περίπτωση. Είχε ειπωθεί, μάλιστα, ότι «σε λίγα χρόνια ο Γιαματζίδης θα είναι το εξάρι της πρώτης ομάδας» καθώς διέβλεπαν ότι στο μέλλον θα μετατοπιζόταν στο κέντρο του γηπέδου. Ήταν επίσης βασικό στέλεχος της εθνικής ομάδας Κ17 που προκρίθηκε στην elite round του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και γενικά θεωρείτο ως ένα από τα πιο «καυτά» project στη θέση του. Όλα αυτά μέχρι το τέλος του 2021, λίγες εβδομάδες δηλαδή αφότου υπέγραψε το πρώτο του, τριετές, επαγγελματικό συμβόλαιο.


Στους μήνες που ακολούθησαν συνέβησαν πολλά που οδήγησαν σε αυτή την πρωτοφανή –για την ηλικία του παίκτη- εξέλιξη. Ο «Γιάμα» ήταν κυρίαρχος όλων των μικρών ηλικιακών γκρουπ, παίκτης στον οποίο η ΑΕΚ πόνταρε πολλά, όμως τα δεδομένα άλλαξαν στα Σπάτα. Κυρίως με δική του ευθύνη, όχι της ΑΕΚ...
Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι, οι πληροφορίες έχουν φτάσει στο ρεπορτάζ, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημοσιοποιηθούν όταν μιλάμε για ένα παιδί ηλικίας 17 ετών, που το 2019 κατέβηκε στην Αθήνα από το Νευροκόπι για να κυνηγήσει το όνειρό του. Μετά την αποδέσμευσή του αναζητά ακόμα το δρόμο του, δεν έχει βρει ομάδα, ενώ έχει να αντιμετωπίσει κι ένα πρόβλημα στη μέση και σύντομα να υποβληθεί σε εγχείρηση.


Η ιστορία του αποτελεί πολύτιμη διδαχή για όλα τα νέα παιδιά που θα πρέπει πάντα να έχουν επίγνωση της πραγματικότητας. Ένα επαγγελματικό συμβόλαιο στην ηλικία των 16 ή των 17 ετών δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά μόνο ένα μικρό βήμα προς την επίτευξη του στόχου. Όπως μας είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος με άμεση γνώση της υπόθεσης «όταν ένας παίκτης νομίζει ότι υπογράφοντας το πρώτο συμβόλαιο ο στόχος του εκπληρώθηκε, έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση».
Βέβαια ο Γιαματζίδης, αλλά και όλα τα παιδιά που «εκτροχιάζονται» από τη διαδρομή τους σε τόσο μικρή ηλικία, έχουν άπλετο χρόνο να διορθώσουν τα πράγματα και να επανέλθουν. Ειδικά όταν έχουν αποδείξει ότι μπορούν, είναι στο χέρι τους να βρουν ξανά το δρόμο προς το όνειρο και ευχή μας είναι ο νεαρός στόπερ να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα