Ολυμπιακός: Ο νέος αριστερός μπακ κι ο Κίτσος

Ολυμπιακός: Ο νέος αριστερός μπακ κι ο Κίτσος

Ολυμπιακός: Ο νέος αριστερός μπακ κι ο Κίτσος

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta περί…αριστερού μπακ κι Ολυμπιακού.

Στο τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού, με τον Άρη στο Χαριλάου, είδαμε για πρώτη φορά στην προετοιμασία της ομάδας έναν «ερυθρόλευκο»!

Αναφέρομαι, βέβαια, στον Κίτσο, που είχε χάσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, στην Αυστρία κι έτσι πήρε την ευκαιρία του μόλις την περασμένη Δευτέρα, έστω για ένα ημίχρονο, το α΄, πιθανόν γιατί δεν μπορούσε παραπάνω.

Τι είδαμε από τον πιτσιρικά αριστερό μπακ του Ολυμπιακού; Νομίζω μία βελτίωση στο ανασταλτικό κομμάτι: έβγαλε πολύ καλή άμυνα σε μία πολύ επικίνδυνη αντεπίθεση του Άρη…είχε μία σειρά επεμβάσεων, εκ των οποίων τουλάχιστον μία-δύο από αυτές που χαρακτηρίζουμε σημαντικές…βγήκε νικητής σε προσωπικές μονομαχίες…

Τι δεν είδαμε; Νομίζω μία βελτίωση στο δημιουργικό-επιθετικό κομμάτι: πέραν μίας πολύ καλής πάσας στον Αμπού Καμαρά, δεν μου έμεινε κάτι άλλο. Και μου προκαλεί και μία εντύπωση γιατί το παιδί αυτό μέχρι πρότινος έπαιζε αριστερό εξτρέμ, οπότε θα περίμενε κανείς να είναι πιο πειστικός σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού, κάτι που όμως δεν το βλέπουμε. Για παράδειγμα μου έρχεται στο μυαλό ένα στιγμιότυπο να βγαίνει μπροστά, αλλά η σέντρα του να μην είναι η καλύτερη.

Ο Κίτσος έχει ξεκάθαρα μπροστά του μία ευκαιρία-είτε μείνει στον Ολυμπιακό, παίζοντας μεταξύ της πρώτης και της Β ομάδας, είτε πάει κάπου αλλού με τη μορφή του δανεισμού. Τον έχει επιλέξει ο Πέδρο Μαρτίνς σε ένα γκρουπ ποδοσφαιριστών το οποίο πιστεύει. Πλέον σιγά σιγά πρέπει κι ο ίδιος ο αριστεροπόδαρος ακραίος να ανταποκρίνεται, να ανεβάζει στροφές κλπ, κλπ. Δεν μπορεί να ξεκινάει το παιχνίδι με τον Άρη και στο 7ο λεπτό να χάνει δύο φορές την μπάλα ενώ την είχε υπό τον έλεγχο του.

Kitsos

Εάν σε αυτά τα εφτά παιχνίδια στα οποία πήρε πέρυσι ευκαιρίες ο Κίτσος, έδειχνε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας, θεωρώ ότι δεν θα είχε τεθεί θέμα απόκτησης αριστερού μπακ, καθότι ο Μαρτίνς με τον Ρέαμπτσιουκ, στον οποίο έχει μεγάλη εμπιστοσύνη, και τον Κίτσο θα ήταν καλυμμένος. Πόσο εύκολο ήταν για έναν 19χρονο να δείξει καλύτερο βαθμό ετοιμότητας; Μα εδώ ξεχωρίζουν κάποιοι παίκτες, από κάποιους άλλους παίκτες.

Εξυπακούεται ότι τον Κίτσο δεν τον…πήραν τα χρόνια! Και να πάρει, που θα πάρει αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός (εξ ου και η πρόταση στον Μαξ Λόου της Σέφιλντ, εξ ου και το ενδιαφέρον για τον Κάλουμ Στάιλς, που όλη τη σεζόν 2020-21 έπαιξε αριστερός μπακ χαφ στην Μπάρνσλεϊ), δεν σημαίνει ότι τον διαγράφει ο σύλλογος. Ένα πρότζεκτ 19 ετών, που το πιστεύει ο προπονητής, δεν το διαγράφεις. Αύριο-μεθαύριο, άλλωστε, μπορεί να έρθει μία προσφορά για τον Όλεγκ κι ο σύλλογος να κρίνει σκόπιμο να τον πουλήσει. Οπότε, πάλι να βρεθεί χώρος γι΄ αυτόν.

Το ζήτημα για τον Κίτσο είναι να αρχίσει πραγματικά να βελτιώνεται σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Είτε μείνει στον Ολμπιακό, είτε πάει να παίξει κάπου και να βρει περισσότερο χρόνο, όπως είχε κάνει κάποτε ο Τσιμίκας…

Άσχετο: Ρώτησα πάλι στον Ολυμπιακό για τον Πασχαλάκη. Πριν δύο-τρεις ημέρες. Ίδια η απάντηση, «δεν ισχύει τίποτα». Κατά τα άλλα, ο Λουκεμπάκιο είναι πραγματικά ένας πολύ καλός κυνηγός.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.