Αρης - Ολυμπιακός 2-1: Ο Καμάτσο «έκλεψε» την παράσταση!

bet365

Ο Άρης επικράτησε με 2-1 του Ολυμπιακού σε φιλικό προετοιμασίας στο «Κλ. Βικελίδης» με κεντρικό πρόσωπο τον Ράφαελ Καμάτσο ο οποίος έκανε ιδανικό ντεμπούτο σκοράροντας στο 13ο λεπτό συμμετοχής του! Γκολ και οι Χατζηιωάννου, Τικίνιο.

Σε ένα παιχνίδι όπου σε ένταση και φάσεις μάλλον παρέπεμψε σε επίσημο, οι «κίτρινοι» είδαν με χαρά ένα από τα μεταγραφικά αποκτήματά τους και για την ακρίβεια παίκτη ο οποίος δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, να κάνει τη διαφορά. Ο Ραφαέλ Καμάτσο έβαλε ένα γκολ, χάρισε επίσης την πιο εντυπωσιακή ενέργεια του αγώνα και ήταν ο ένας εκ των δύο σκόρερ του Άρη. Ο νεαρός Χρήστος Χατζηιωάννου σημείωσε το δεύτερο για τους «κίτρινους». Ο Τικίνιο βρήκε δίχτυα για τον Ολυμπιακό ο οποίος παρατάχθηκε με αρκετές απουσίες.

Οι προπονητές επέλεξαν 4-4-2

Λίγο πολύ αυτός ο σχηματισμός αναμενόμενα επιλέχθηκε από Χερμάν Μπούργος και Πέδρο Μαρτίνς υπό την έννοια ότι χρησιμοποιήθηκε και δοκιμάστηκε στα φιλικά προετοιμασίας. Ο Αργεντίνος προπονητής του Άρη άλλαξε ελάχιστα πράγματα στην 11αδα βάζοντας τους Πάλμα-Γκρέι στην κορυφή της επίθεσης και περνώντας τον Ιτούρμπε στα άκρα με τους Πάπε Σέικ Ντιόπ και Ντουκουρέ στον άξονα. Ο προπονητής του Ολυμπιακό είδε τη συνύπαρξη των Καμαρά-Τικίνιο στην κορυφή αλλά και το πιο δραστήριο παιχνίδι της ομάδας του από τα άκρα με τους Ραντζέλοβιτς-Καρβάλιο.

Ο Ολυμπιακός είχε μεγαλύτερη άνεση στην κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας όχι όμως και τη λεπτομέρεια που χρειάζεται για την ουσιαστική τελική προσπάθεια πλην ενός σουτ του Καμαρά όπου η μπάλα χτύπησε στα σώματα. Με δημιουργία κυρίως από τα άκρα προσπάθησαν οι Πειραιώτες οι οποίοι είδαν το πρώτο 25πτο να περνά δίχως ουσιαστική φάση.

Κάτι αντίστοιχο ίσχυσε και για τον Άρη καθώς οι… υποψίες ήταν πολλές, αλλά οι ευκαιρίες περιορίστηκαν σ’ ένα μακρινό σουτ εκτός περιοχής όπου η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία του Τζολάκη. Ο Πάπε Σέικ παρουσίασε βελτιωμένη εικόνα στον άξονα, ο Ιτούρμπε δεν ήταν το ίδιο επιδραστικός στο παιχνίδι της ομάδας του και ο Άντρε Γκρέι προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τους συμπαίκτες του. Κι έτσι ολοκληρώθηκαν τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα.

Η υπεροχή του Άρη δεν έφερε γκολ

Ο Άρης ήλεγξε το παιχνίδι στο τελευταίο 10πτο όπου οι δύο ομάδες ήταν πιο δημιουργικές ή καλύτερα, περισσότερο απαιτητικές στην επίθεση. Οι «κίτρινοι» πήραν την μπάλα στα πόδια τους και είχαν δύο σημαντικές στιγμές με τον Λούις Πάλμα σε χρονική απόσταση έξι λεπτών, ειδικά στη φάση του 37ου λεπτού όπου ο Άρης είχε εξαιρετική ανάπτυξη στο transition. Ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερες στιγμές χτυπώντας στην αντεπίθεση αλλά ο Ραντζέλοβιτς δεν αξιοποίησε καμία από τις δύο φάσεις ένας εναντίον ενός, ενώ Εμπακατά και Καμαρά (εκατέρωθεν) χάλασαν δύο καλές προϋποθέσεις για τις ομάδες τους. Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 0-0 όπου ο Χερμάν Μπούργος είχε λόγο να χαμογελά για την απόδοση του Πάπε Σέικ Ντιόπ αλλά και για τις κινήσεις του Άντρε Γκρέι και ο δε Πέδρο Μαρτίνς για την αποτελεσματικότητα των ακραίων μπακ.

Περιμένοντας τα γκολ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εντυπωσιακή ενέργεια και σουτ από τον Ανδρούτσο για τον Ολυμπιακό ο οποίος ανέκτησε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν βρήκε το γκολ καθώς στο 49’ ο Αμπουμπακάρ Καμαρά είδε την μπάλα να κοντράρει στο «γλυκό» σουτ που έκανε από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Ο Άρης μέτρησε αρκετές ημιτελείς προσπάθειες πριν έρθει η ώρα των αλλαγών καθώς στο 61’ ο Χερμάν Μπούργος σε πέντε παρεμβάσεις στο παιχνίδι αλλάζοντας τον σχηματισμό του σε 4-2-3-1. Ο Αργεντίνος ουσιαστικά άλλαξε τα άκρα του με τους Οντουμπάτζο-Μαζικού στις αμυντικές πτέρυγες και τον Ράφαελ Καμάτσο στην αντίστοιχη δεξιά. Μάλιστα ο Πορτογάλος δεν είχε εκτέλεση σε πρώτο χρόνο στο 69’ με συνέπεια να τον προλάβει ο Κώστας Μανωλάς σε μια εξαιρετική αμυντική προσπάθεια.

Λίγο αργότερα ο Πέδρο Μαρτίνς άλλαξε το δίδυμο στην κορυφή της επίθεσης με την είσοδο του Χασάν περνώντας τον Καμαρά στη δεξιά πτέρυγα.

Ο Καμάτσο έκανε ιδανικό ντεμπούτο

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Άρη κι έπειτα από 13 λεπτά συμμετοχής και με διπλή προσπάθεια (κινούμενος στην πλάτη του Αβιλά) ο Ραφαέλ Καμάτσο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στην 3η ουσιαστικά επαφή του με την μπάλα κάνοντας το 1-0 (74’). Και πριν καλά-καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ένα από τα παιδιά που ξεχώρισαν στην προετοιμασία του Άρη ο Χρήστος Χατζηιωάννου εκμεταλλεύτηκε το κακό διώξιμο της μπάλας από τον Μπα και μπήκε… μαζί της στα δίχτυα για το 2-0 (76’).

Το λάθος του Φαμπιάνο και ο Τικίνιο

Αυτό που δεν έγινε σε σχεδόν 75 λεπτά συνέβη στα πέντε που ακολούθησαν στα πέντε που ακολούθησαν καθώς από το λάθος του Φαμπιάνο, το πείσμα του Χασάν ο οποίος έκλεψε την μπάλα και την απόκρουση του Χουλιάν Κουέστα, ο Τικίνιο διάβασε σωστά τη φάση και πλάσαρε σε κενή εστία μειώνοντας για τον Ολυμπιακό (2-1, 80’).

Στο 87’ ο Καμάτσο λίγο έλειψε να «βγάλει» τη φάση του αγώνα ξεκινώντας από τον κέντρο του γηπέδου, υπό την επιτήρηση τριών παικτών του Ολυμπιακού και φτάνοντας απέναντι στον Τζολάκη μετά από εκπληκτική ντρίμπλα στον Άβιλα αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απομάκρυνε ενστικτωδώς. Οι Πειραιώτες έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 89’ με τον Αμπουμπακάρ Καμαρά όπου στο γυριστό σουτ (μετά από εξαιρετική ενέργεια του Ανδρούτσου) η μπάλα χτύπησε στο κορμί του Φαμπιάνο.

ΑΡΗΣ (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (61’ Οντουμπάτζο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Πίρσμαν (61’ Μαζικού), Ντουκουρέ (81’ Σγούρος), Πάπε Σέικ Ντιόπ (54’ Νταμπό), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (61’ Καμάτσο), Πάλμα (61’ Χατζηιωάννου), Γκρέι (61’ Ματέο Γκαρσία)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος (46’ Άβιλα), Ανδρούτσος, Μπα, Μανωλάς (75’ Παπαδόπουλος), Μπουχαλάκης (68’ Κούντε), Εμβιλά, Καρβάλιο, Ραντζέλοβιτς (67’ Χασάν), Καμαρά, Τικίνιο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα