ΑΕΚ: «Ο διπλο-τριπλοθεσίτης Κλάτενμπεργκ δεν βοήθησε την ελληνική διαιτησία σε μια αποτυχημένη θητεία»

ΑΕΚ: «Ο διπλο-τριπλοθεσίτης Κλάτενμπεργκ δεν βοήθησε την ελληνική διαιτησία σε μια αποτυχημένη θητεία»

Newsroom
ΑΕΚ: «Ο διπλο-τριπλοθεσίτης Κλάτενμπεργκ δεν βοήθησε την ελληνική διαιτησία σε μια αποτυχημένη θητεία»

bet365

Η ΑΕΚ στο ΔΣ της Λίγκας σημείωσε πως παραμένει σταθερή στη θέση της για την απομάκρυνση Κλάτενμπεργκ, ενώ μέσω του CEO της ΠΑΕ, Γιώργου Κοσμά κατέστησε σαφές πως ο Μπένετ που ήταν υπεύθυνος για τους παρατηρητές φρόντισε να μείνει μακριά από επαφές.

Τη γνωστή της θέση επανέλαβε στο ΔΣ της Λίγκας η ΑΕΚ αναφορικά με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ. «Λέμε "όχι" στην παραμονή Κλάτενμπεργκ, που ολοκλήρωσε μία άκρως αποτυχημένη θητεία. Ο... διπλο-τριπλοθεσίτης Κλάτενμπεργκ δεν βοήθησε την ελληνική διαιτησία να παρουσιάσει καμία πρόοδο, δεν ανέδειξε ούτε έναν νέο διαιτητή, δεν είδαμε κανένα βήμα μπροστά, επί θητείας του. Κι όλα αυτά με μισθό 500.000 ευρώ», τόνισαν από την πλευρά της Ένωσης.

Μάλιστα σε αναφορά περί «ελληνοποίησης» και του Στίβεν Μπένετ, το όνομα του οποίου προτάθηκε από τον Τάκη Μπαλτάκο για τη θέση του αρχιδιαιτητή, ο CEO της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς σχολίασε: «Ο Μπένετ ως υπεύθυνος για τους παρατηρητές, έμεινε μακριά από επαφές και... στενές σχέσεις».

Ο CEO της ΑΕΚ ζήτησε αν κάποιος ξέρει κάτι διαφορετικό για τον Μπένετ να το μεταφέρει χωρίς να λάβει απάντηση, ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως «η Λίγκα μπορεί να προτείνει, να επιδιώξει να υπάρξουν κι άλλα ονόματα-προτάσεις στο τραπέζι (από UEFA ή FIFA) όμως δεν μπορεί να αποφασίσει γι αυτό το θέμα του αρχιδιαιτητή. Να πράξουμε θεσμικά, καταστατικά και σύννομα».

Όσον αφορά το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, η ΑΕΚ κατέστησε σαφές πως είναι υπέρ της δημιουργίας επιτροπής εργασίας από τη Λίγκα, όχι όμως με τη συμμετοχή του Κλάτενμπεργκ.

Επιπλέον, μετά τα όσα είπε ο Γιάννης Αλαφούζος για το ενδεχόμενο της οικονομικής συνεισφοράς των ομάδων προκειμένου να συμπληρωθεί το ποσό της αμοιβής του Κλάτενμπεργκ και να προσληφθεί από τη Λίγκα για να οργανώσει την επαγγελματική διαιτησία για την επόμενη σεζόν με 240.000 ευρώ, ο Κοσμάς σχολίασε: «Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να δώσει ούτε σεντ».

Επίσης, μετά την εισήγηση του Βαγγέλη Μαρινάκη ότι «ο Ολυμπιακός προτίθεται να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση», ο Κοσμάς τον ρώτησε αν μπορεί να σπάσει το υπάρχουν τριετές συμβόλαιό του, με τον πρώτο να απαντά πως «όχι» και ότι «θα συμμετέχει στις διαδικασίες μετά το 2025».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα