Μπαλτάκος: «Προτείνω νέο αρχιδιαιτητή τον Στίβεν Μπένετ»

Newsroom
Μπαλτάκος: «Προτείνω νέο αρχιδιαιτητή τον Στίβεν Μπένετ»

bet365

Με δήλωσή του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, ο Παναγιώτης Μπαλτάκος, προτείνει νέο αρχιδιαιτητή τον Άγγλο Στιβ Μπένετ για τις επόμενες δύο σεζόν.

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχει συμβόλαιο με την ΚΕΔ μέχρι τις 31 Ιουλίου και στο ΔΣ της Λίγκας που είναι προγραμματισμένο σήμερα στις 15.00, θα συζητηθεί το θέμα παραμονής του Αγγλου αρχιδιτητή ή όχι. Πάντως, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Παναγιώτης Μπαλτάκος, προτείνει να τον αντικαταστήσει άλλος Άγγλος αρχιδιαιτητής, ο Στιβ Μπένετ, ο οποίος ήταν μέλος της ελληνικής ΚΕΔ από τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ:

«Στις 20 Ιουνίου 2022 είχαμε προαναγγείλει ότι μέχρι τις 15/7 θα ανακοινωθεί το όνομα του επόμενου Προέδρου της ΚΕΔ, αφού το συμβόλαιο του κ. Κλάτενμπεργκ λήγει στις 31/7/2022.

Ο κ. Κλάτενμπεργκ επιλέχθηκε πριν 2 χρόνια με την απόλυτη σύμπνοια των 4 «μεγάλων» ομάδων. Η ΕΠΟ δεν συμμετείχε στην επιλογή αυτή.

Δυστυχώς οι ομάδες αυτές δεν κατάφεραν να ομονοήσουν ως προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔ της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Άρα η ΕΠΟ οφείλει να ενεργήσει.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν την ασυμφωνία των 4 «μεγάλων» ομάδων,

σε εφαρμογή του άρθρου 53 παρ. 2 του Καταστατικού της ΕΠΟ αιτούμαι στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου την συμφωνία της ώστε Πρόεδρος της ΚΕΔ για τις δυο επόμενες αγωνιστικές περιόδους να οριστεί ο Άγγλος κ. Στέφεν Μπένετ.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Μπένετ αποτέλεσε το 2020 προσωπική επιλογή του κ. Κλάτενμπεργκ και ήταν υπεύθυνος κατά τις παρελθούσες δύο αγωνιστικές περιόδους για τους παρατηρητές διαιτησίας.

Ως εκ τούτου ο κ. Μπένετ, προερχόμενος από το θεωρούμενο ως καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου και γνώστης της Ελληνικής πραγματικότητας, πιστεύουμε ότι μπορεί να αντικαταστήσει επάξια τον κ. Κλάτενμπεργκ.

Η FIFA και η UEFA έχουν ενημερωθεί σχετικά από τον Εκτελεστικό Διευθυντή της ΕΠΟ κ. Ιάκωβο Φιλιππούση».

Photo Credits: Getty

 

Τελευταία Νέα