Αρης: Ο Ζερβίνιο της πρωταθλήτριας Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα-Σιώπη!

Αρης: Ο Ζερβίνιο της πρωταθλήτριας Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα-Σιώπη!

Αρης: Ο Ζερβίνιο της πρωταθλήτριας Τραμπζονσπόρ των Μπακασέτα-Σιώπη!

bet365

Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε λίγο στην Τουρκία, όντας συμπαίκτης των Μπακασέτα και Σιώπη, αλλά έδειξε πως παραμένει ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής. Οι απολαβές του, ο σοβαρός τραυματισμός του Οκτωβρίου και το «καθεστώς» του νέου του συμβολαίου που αφήνει στην Τραπεζούντα.

Κεφάλαιο Ζερβίνιο λοιπόν, καθώς ο 35χρονος μπήκε στην ελληνική ποδοσφαιρική εξίσωση και αύριο (13/7) αναμένεται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Αρη. Ο 35χρονος μεσοεπιθετικός δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις αφού για χρόνια παίζει σε υψηλό επίπεδο με ομάδες όπως η Αρσεναλ, η Ρόμα, η Πάρμα και εσχάτως η Τραμπζονσπόρ με την οποία μάλιστα κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα Τουρκίας, δεύτερο της καριέρας του ύστερα από εκείνο με τη Λιλ στη Γαλλία το 2011. Ηταν όμως για εκείνον και μία «περίεργη» χρονιά, αφού έμεινε για μεγάλο διάστημα εκτός δράσης λόγω ενός τραυματισμού που υπέστη στις αρχές της σεζόν.

Ας δούμε λοιπόν τα πεπραγμένα του στη γειτονική χώρα, τον τρόπο/στυλ που αγωνίστηκε μέχρι να σταθεί άτυχος, το ειδικό καθεστώς που τέθηκε το συμβόλαιό του αλλά και το «γιατί» οδηγήθηκε στην αποχώρηση από την Τραπεζούντα, εκεί όπου πριν μερικούς μήνες πανηγύρισε το πρωτάθλημα μαζί με τους δικούς μας Τάσο Μπακασέτα και Μανώλη Σιώπη!

-Στην Τραμπζονσπόρ υπέγραψε το καλοκαίρι του 2021 διετές συμβόλαιο, με ετήσιες απολαβές του «φλέρταραν» με το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ έλαβε περίπου 600.000 ως μπόνους υπογραφής.


-Ξεκίνησε αρκετά καλά τη σεζόν. Επαιζε μεν ως επί το πλείστων στο αριστερό άκρο όμως πολλές φορές βρέθηκε και δεξιά (όχι κατά συνθήκη) και στις πρώτες εννέα εμφανίσεις του είχε ήδη βρει στόχο δύο φορές και έδωσε παράλληλα μία ασίστ.

*Ο Ζερβίνιο θα του δώσει το κάτι παραπάνω και ο Μανού Γκαρσία αυτό που χρειάζεται

-Το μεγάλο του «όπλο» ήταν πως έβγαινε στην πλάτη του αντίπαλου αμυντικού. Στην Τραμπζονσπόρ τον έψαχναν με κάθετες μπάλες και εκείνος πατούσε περιοχή, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητά του στον κενό χώρο. Αν βρει ανοικτό γήπεδο μπορεί να «διαλύσει» κάθε αμυντικό τρανζίσιον, ενώ σε φάση σετ επίθεσης ήταν επί της ουσίας κάτι σαν δεύτερος φορ.

-Εχουμε κατά νου πως παλαιότερα πήγαινε στο 1 vs 1 και λόγω εκρηκτικότητας επεδίωκε να ξεφύγει από τον αντίπαλο. Στην Τουρκία έπαιζε πιο απλά, όμως αν του δίνονταν η ευκαιρία έψαχνε/έκανε τη φαντεζί ενέργεια που… εξέθετε τον αντίπαλο. Το «έχει» ακόμη αλλά και μπήκε σε «καλούπια», αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί αυτή η έκφραση.

-Ομως όπως αναφέραμε στην αρχή στάθηκε πολύ άτυχος και στα τέλη Οκτωβρίου, σε ένα ματς με τη Ρίζεσπορ για την 11η αγωνιστική, υπέστη σε μία ανύποπτη στιγμή (δεν μαρκαρίστηκε κτλ) ρήξη χιαστού στο δεξί του γόνατο. Μερικές ημέρες μετά πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και έκτοτε δεν αγωνίστηκε ξανά.

-Οι συμπαίκτες του στο club δεν τον ξέχασαν ποτέ και ορισμένες φορές μετά από κάποιο τους γκολ πανηγύρισαν μαζί με μία φανέλα του.

-Η επέμβασή του έγινε στη Γαλλία, ενώ για την αποθεραπεία του μετέβη σε ειδικό κέντρο στο Ντουμπάι.

*Ζερβίνιο: Όταν ο Γκουαρδιόλα έδινε ειδικές οδηγίες στην Μπάγερν για την ταχύτητα του παίκτη (vids)

-Στη συνέχεια το συμβόλαιό του με την Τραμπζονσπόρ τέθηκε σε αναστολή επειδή η ομάδα είχε αυξημένο αριθμό ξένων παικτών και χρειάζονταν σχετικό… χώρο, αφού τον Ιανουάριο αναζήτησε και τον αντικαταστάτη του. Τέθηκε νέο με ισχύ από το φετινό καλοκαίρι (1/7) και η διάρκειά του «τραβήχτηκε» μέχρι τον Δεκέμβριο του 2023, αντί του Ιουνίου που ήταν το προηγούμενο. Δηλαδή πήρε παράταση έξι μηνών (το διάστημα που κατέστη ανενεργό) και οι απολαβές του έμειναν ίδιες. Ηταν μία πρόταση που του έκανε το club καθώς δεν ήταν σε θέση να παίξει, εκείνος τη δέχθηκε και επήλθε συμφωνία.

-Από τα μέσα Μαΐου συμμετείχε στις προπονήσεις της ομάδας καθώς επέστρεψε στην Τουρκία. Μάλιστα ήταν παρών και στη φιέστα (εκεί όπου Μπακασέτας και Σιώπης έκλεψαν την παράσταση με τους χορούς τους) όπου εισήλθε με το τραγούδι «1er gaou», του συγκροτήματος «Magic System» της χώρας του.

-Γιατί αποχώρησε λοιπόν;

Οι πρωταθλητές Τουρκίας απέκτησαν πρόσφατα από την Αστον Βίλα (έναντι περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ) τον Μαχμούτ Χασάν Τρεζεγκέ που καταλαμβάνει θέση ξένου αφού είναι Αιγύπτιος, ενώ και επέστρεψαν από δανεισμό ορισμένοι παίκτες τους που ίσως μείνουν στο ρόστερ και επίσης δεν είναι Τούρκοι. Αυτόματα υπήρχε νέο μεγάλο πρόβλημα με τις θέσεις των μη γηγενών και ο Ζερβίνιο, όπως και άλλοι που βρίσκονταν στην ίδια κατηγορία με εκείνον, ενημερώθηκαν πως μπορούν να μείνουν ελεύθεροι και δεν θα ξεκινήσουν προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα. Στην πορεία προχώρησαν οι επαφές με τον Αρη και είχαμε deal.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα