Ο Ζερβίνιο θα του δώσει το κάτι παραπάνω και ο Μανού Γκαρσία αυτό που χρειάζεται

Ο Ζερβίνιο θα του δώσει το κάτι παραπάνω και ο Μανού Γκαρσία αυτό που χρειάζεται

Ο Ζερβίνιο θα του δώσει το κάτι παραπάνω και ο Μανού Γκαρσία αυτό που χρειάζεται

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος διαχωρίζει τις δύο μεταγραφικές υποθέσεις βάζοντας κάτω τα δεδομένα της καθεμίας και καταθέτει την έκπληξή του από την απόδοση του Πάπε Σέικ Ντιόπ στη φιλική νίκη επί του Ολυμπιακού.

Αν ο μεταγραφικός σχεδιασμός σχηματίζει μια στρόγγυλη τούρτα στο κέντρο αυτής δεν τοποθετήθηκε κερασάκι αλλά ένα ομοίωμα του Ζερβίνιο γιατί επί της ουσίας, αυτό είναι ο ξακουστός επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού. Η εντυπωσιακή γαρνιτούρα η οποία είναι απαραίτητη και για το οπτικό μέρος του πράγματος. Ποδοσφαιριστής με αξιοζήλευτη καριέρα και ταλέντο το οποίο δεν αμφισβητήθηκε ποτέ. Παραστάσεις που δεν διαθέτει κανείς άλλον εκ των ποδοσφαιριστών που ανήκουν αυτή τη στιγμή σε ελληνικά club πλην του Βρσάλικο. Ένα φτωχόπαιδο από την άκρη της Αφρικής που έζησε το πιο τρελό όνειρό του κι έφτασε να αποκτήσει εκατομμύρια θαυμαστές οι οποίοι λάτρευαν να τον βλέπουν να τιθασεύει την μπάλα με την άριστη τεχνική κατάρτισή του και βασικό όπλο την ταχύτητά του. Αυτός ήταν ο Ζερβίνιο της περασμένης δεκαετίας κι εδώ θα πει κανείς… «ναι, αλλά βρισκόμαστε στο 2022 και σήμερα είναι στα 35».

Με πάσα ειλικρίνεια, η ηλικία ενός ποδοσφαιριστή δεν μ’ απασχόλησε ποτέ γιατί στον αθλητή μεγαλύτερη σημασία έχει η βιολογική ηλικία του. Έχω δει 30άρηδες οι οποίο δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους και 35άρηδες να τρώνε σίδερα κατευθυνόμενοι από τον αγωνιστικό εγωισμό που διέθεταν, εισπράττοντας παράλληλα τα οφέλη της αθλητικής ζωής που έκαναν και της προσεγμένης διατροφής. Προφανώς δεν γίνεται να είναι ο βιρτουόζος της Άρσεναλ ή ο κύριος άξονας στην επιθετική έκφραση της Ρόμα. Ωστόσο, μια μεταγραφή αξιολογείται αναλόγως των προθέσεων μιας ομάδας. Ποιος είναι, σε τι κατάσταση βρίσκεται και τι θέλω από αυτόν; Τρία απλά ερωτήματα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο.

Ο Ζερβίνιο αντικαθιστά το κερασάκι στην τούρτα γιατί προέκυψε. Δεν ήταν εντός μεταγραφικού σχεδιασμού αλλά προτάθηκε πριν από 1-2 εβδομάδες όταν διαφάνηκε το διαζύγιό του με την Τραμπζονσπόρ. Η τουρκική ομάδα είχε έναν ποδοσφαιριστή ο οποίος έπαθε χιαστό στα τέλη του περασμένου Οκτώβρη, πολύ περισσότερο όμως ένα συμβόλαιο 2.15 εκατομμυρίων ευρώ. Πιο βαρύ είναι το τελευταίο. Κι έφτασε να είχε 17 ξένους ποδοσφαιριστές οπότε οι εκκαθαρίσεις ήταν αναγκαίες.

Ο Μπούργος

Ο Ζερβίνιο δεν έμαθε ποτέ να μένει εκεί που δεν τον αγαπούν. Επιβεβαιώνεται από τις αποφάσεις που πήρε στη διάρκεια της καριέρας του. Μέχρι και τη λατρεμένη του Άρσεναλ άφησε όταν διαπίστωσε ότι είχαν γκρεμιστεί οι σχέσεις αγάπης.

Ο Ιβοριανός αποκτήθηκε με πολύ μικρότερο ποσό σε σχέση με την ποδοσφαιρική αξία του. «Σα να κλέβεις εκκλησία», που λένε. Η αξία ορίζεται αναλόγως του αριθμού των ομάδων που επιδεικνύουν ενδιαφέρον, εκτός κι αν έχεις στήσει καρτέρι και φροντίσεις να διώξεις τον επαγγελματισμό πηγαίνοντας το πράγμα στο συναίσθημα. Συμβαίνει και αυτό. Ο Ζερβίνιο δεν προστέθηκε στο ρόστερ του Άρη για να λύσει ένα εξόφθαλμο αγωνιστικό πρόβλημα, αλλά για να προσδώσει ποιότητα και να μπει στη λίστα των επιλογών του Χερμάν Μπούργος. Ο Άρης δεν θα ζήσει ούτε θα πεθάνει αναλόγως της απόδοσης του Ζερβίνιο, αλλά μπορεί να εκτοξευτεί αν δείξει ότι έχει ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του και παίξει το 30% της μπάλας που ξέρει. Δεν θα χρειαστεί να καταγράψει 40 παιχνίδια. Τα μισά να παίξει προσφέροντας αυτό που μπορεί, ο Άρης θα πάει στο ταμείο για να εξαργυρώσει το κερδισμένο λαχείο. Μεγάλη σημασία έχει να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει η άφιξη του Ζερβίνιο είναι να κυριαρχήσει ο ενθουσιασμός έναντι της λογικής. Σε μια ομάδα είναι αναγκαίο να ξέρει ο καθένας τον ρόλο του και κυρίως να τον αποδέχεται. Εφόσον συμβεί αυτό και στην προκειμένη περίπτωση, προσωπικά, βλέπω μόνο ισχυρά οφέλη για τον Άρη μέσα από αυτή τη μεταγραφή.

Ο Μανού Γκαρσία

Γιατί διαφέρει η περίπτωση του Μανού Γκαρσία

Γιατί ο Ισπανός έρχεται να δώσει κάτι που δεν έχει ο Άρης. Ο Μανού Γκαρσία είναι δημιουργικός χαφ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο οποίος θα διαβάζει τις κινήσεις του σέντερ φορ. Στο φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μέτρησα τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις στις οποίες ο Άντρε Γκρέι έκανε εξαιρετική κίνηση στον χώρο αλλά κανείς δεν τον αντιλήφθηκε. Προφανώς δεν έχει χαραχθεί η γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του Τζαμαϊκανού με τους συμπαίκτες του κι αυτό δεν μπορεί να γίνει μέσα σε μια εβδομάδα αλλά απαιτεί πολλές επαναλήψεις. Είναι εξίσου αναγκαία όμως και η ύπαρξη σχετικής ποιότητας και ο βραχύσωμος Ισπανός τη διαθέτει. Είναι αυτό που λέμε… διαόλου κάλτσα και σε περίπτωση που ο Άρης τον αποκτήσει, αυτομάτως θα λύσει ένα πρόβλημά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Και θα του μένει μόνο ο δεύτερος φορ όπου εκεί ο Θόδωρος Καρυπίδης περιμένει τον Σάντι Μίνα κι ας γράφουν ό,τι θέλουν οι Ισπανοί.

Καλός ο Καμάτσο αλλά η έκπληξη ήρθε από τον Ντιόπ

Εξαιρετικά διδακτική ήταν η χθεσινή (11/7) εμφάνιση του Πάπε Σέικ Ντιόπ στο φιλικό παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Προσωπικά δεν περίμενα ούτε τα μισά απ’ όσα έκανε στο γήπεδο γιατί πριν από τέσσερις ημέρες μετά βίας κρατιόταν εντός ρυθμού του φιλικού αγώνα με τον Άρη Λεμεσού. Στην πραγματικότητα έμοιαζε με ξένο σώμα, με τον 11ο ποδοσφαιρική ο οποίος συμπλήρωσε την 11αδα. Και μέσα σε περίπου 100 ώρες, ο άνθρωπος είχε πρωτοβουλία στον άξονα της μεσαίας γραμμής, έξυπνο κράτημα μπάλας και σωστές τοποθετήσεις στο γήπεδο. Σε σημείο να εκτιμάται ότι το διάστημα που θα χρειαστεί για να φτάσει σε επίπεδο ετοιμότητας θα είναι μικρότερο του αναμενομένου. Κάτι αντίστοιχο ίσχυσε και για τον Μπριάν Νταμπό ο οποίος στο ντεμπούτο του έδωσε και ασίστ με σωστή ανάγνωση της φάσης και σέντρα πάνω στην κίνηση στον Ραφαέλ Καμάτσο. Ο Πορτογάλος έδειξε αυτό που περιμέναμε. Έχει έκρηξη, αγωνιστική φιλοδοξία κι αν είναι σοβαρός επαγγελματίας η φετινή χρονιά θα είναι ορόσημο στην καριέρα του.

Ο Πάπε Σέικ Ντιόπ

Συνολικά όμως, ο Άρης ψάχνεται. Δεν υπάρχει λόγος να θαμπωθεί κανείς από τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Δεν έκανε πολλά πράγματα στο γήπεδο από αυτά που συνήθιζε να κάνει. Δεν άσκησε ασφυκτική πίεση στην πρώτη γραμμή άμυνας, δεν έβγαλε ντουμπλαρίσματα αλλά είχε έξυπνο τρόπο αντεπίθεσης. Καινούργια ομάδα είναι κι αυτό είναι λογικό. Ο Χερμάν Μπούργος θέλει απλά να περάσει ανώδυνα το διάστημα που θα χρειαστεί για να βάλει τα στοιχεία που απαιτείται να αποκτήσει η ομάδα, δηλαδή με προκρίσεις στο Conference League.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.