Ζερβίνιο: Όταν ο Γκουαρδιόλα έδινε ειδικές οδηγίες στην Μπάγερν για την ταχύτητα του παίκτη (vids)

Ζερβίνιο: Όταν ο Γκουαρδιόλα έδινε ειδικές οδηγίες στην Μπάγερν για την ταχύτητα του παίκτη (vids)

bet365

Ο Πεπ είχε καταλάβει το πιο δυνατό χαρακτηριστικό του Ζερβίνιο όταν τον είχε αντιμετωπίσει πριν από 8 χρόνια ως κόουτς της Μπάγερν και ο Άρης οφείλει να ποντάρει (και) στην ταχύτητα του Ιβοριανού.

Οι «κίτρινοι» θα ταρακουνήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο με την απόκτηση του άλλοτε ποδοσφαιριστή των Άρσεναλ, Ρόμα και Πάρμα, με τον παίκτη να έχει κάνει τον Πεπ Γκουαρδιόλα να τον προσέξει ιδιαίτερα στην μελέτη που του είχε κάνει το 2014.

Τότε, η Μπάγερν του Καταλανού είχε κοντραριστεί με τους «τζιαλορόσι» στο Champions League και ο νυν κόουτς της Σίτι είχε βρεθεί και σε ματς της Ρόμα με την Γιουβέντους για να παρακολουθήσει δια ζώσης την αντίπαλο των Βαυαρών, προτού εκείνοι επισκεφθούν το «Ολίμπικο».

«Ντάβιντ, θέλω να γίνεσαι αμυντικός μόνο όταν μας επιτίθενται. Σε αυτή τη φάση, θα πρέπει να ανταπεξέλθεις στην ταχύτητα του Ζερβίνιο. Αλλά τον υπόλοιπο χρόνο, πρέπει να γίνεσαι έξτρα μέσος» είχε αναφέρει ο Πεπ στον Αλάμπα που θα έπαιζε από αριστερά και θα είχε πάνω του τον Ζερβίνιο, με τα λεγόμενα αυτά να αναφέρονται στο βιβλίο: «Pep Guardiola: The Evolution».

Όταν η Μπάγερν προσγειώθηκε στην αιώνια πόλη και έπαιξε το ματς με τους Ρωμαίους, έφτασε στο επιβλητικό 7-1 και το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων το πέτυχε ο Ζερβίνιο. Είχε καταφέρει ν' ακολουθήσει την κίνηση του Ναϊνγκολάν και να τον ξεχάσουν οι αμυντικοί του Γκουαρδιόλα, με αποτέλεσμα να πάρει το γύρισμα και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, όταν βέβαια το σκορ ήταν ήδη στο 5-0.

Για την ταχύτητα την οποία θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Μπούργος ανάλογα με τα πλάνα που θα εφαρμόσει στον Άρη και τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί τον Ζερβίνιο, είχε μιλήσει και ο ποδοσφαιριστής.

Όταν είχε πάρει μεταγραφή στην Πάρμα, φυσικά και γνώριζε το δυνατό του στοιχείο και και προσπαθώντας να καταστήσει σαφές τον τρόπο με τον οποίο ήθελε να βοηθήσει τη νέα του ομάδα, το 2018, είχε αναφέρει στην Gazzetta dello Sport:

«Παίζω με ταχύτητα, φαντασία και ένστικτο. Το πιο όμορφο δώρο που μπορεί να μου κάνει κάποιος είναι να δω τον κόσμο να χαίρεται με το γκολ που θα έχω πετύχει».

Ζερβίνιο: Ένας «ξυπόλητος» πρίγκηψ

@Photo credits: INTIME
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα