Παναθηναϊκός: Μαθήματα πίεσης απέναντι σε 3-5-2 και 3-4-3 από τον Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Μαθήματα πίεσης απέναντι σε 3-5-2 και 3-4-3 από τον Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Μαθήματα πίεσης απέναντι σε 3-5-2 και 3-4-3 από τον Γιοβάνοβιτς

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς διέκρινε στο φιλικό με την Γουότφορντ πράγματα που δεν λειτούργησαν όπως θα ήθελε και το πρωί της Δευτέρας έκανε... φροντιστήριο στους παίκτες του στο κομμάτι της ανασταλτικής συμπεριφοράς. Αποστολή: Νίκος Αθανασίου.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλός απέναντι στη Γουότφορντ για τα δεδομένα της εποχής, άρεσε στο μάτι αλλά η δουλειά του προπονητή είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των δημοσιογράφων και των φιλάθλων. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το επιτελείο του εντόπισαν κάποια πράγματα που θα έπρεπε να λειτουργήσουν καλύτερα στο φιλικό με την αγγλική ομάδα και το πρωί της Δευτέρας έκανε... φροντιστήριο στους ποδοσφαιριστές του, προτιμώντας την εκμάθηση στο χορτάρι από το βίντεο.

Ο 60χρονος τεχνικός για περίπου σαρανταπέντε λεπτά δίδαξε στους παίκτες του τον τρόπο που θα πρέπει να πιέζουν ψηλά όταν ο αντίπαλος έχει παραταχθεί με 3-5-2 ή με 3-4-3. Όπως, δηλαδή, ήταν τακτοποιημένη πάνω στο χορτάρι η Γουότφορντ.

Ο Γιοβάνοβιτς εξηγούσε στον κάθε παίκτη αναλυτικά τι πρέπει να κάνει και στην συνέχεια ανέλυε το γιατί. Μάλιστα αρκετές φορές ρωτούσε τους ποδοσφαιριστές του αν έχουν την σωστή απάντηση, θέλοντας να κάνει όσο το δυνατόν πιο διαδραστική την διαδικασία.

Μάλιστα, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του να μην περνάει η μπάλα ''μέσα'', στον άξονα, ώστε να επιτρέπεται στον κεντρικό χαφ με μεγάλες διαγώνιες μπαλιές να δημιουργεί καταστάσεις 1vs1 του εξτρέμ με τον μπακ. Όπως για παράδειγμα έγινε στο χθεσινό φιλικό κάποιες φορές.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα