Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-Γουότφορντ

Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-Γουότφορντ

Πέντε στοιχεία από το Παναθηναϊκός-Γουότφορντ

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για όσα ξεχώρισε από το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού επί αυστριακού εδάφους κόντρα στην αγγλική ομάδα.

Στο πρώτο του τεστ επί αυστριακού εδάφους κόντρα στη Γουότφορντ ο Παναθηναϊκός συνέχισε με το ίδιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο που έκλεισε την σεζόν που μας πέρασε, με την ίδια συνοχή, τις ίδιες βασικές αρχές που έχουν δουλευτεί σωστά από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και επιβεβαίωσε πως βρίσκεται αρκετά βήματα πιο μπροστά σε σχέση με το καλοκαίρι του 2021. Από κει και πέρα πάμε να δούμε πέντε ''πράγματα'' που ξεχωρίσαμε από το σημερινό φιλικό στο γήπεδο του Κόσεν, το οποίο γέμισαν με την παρουσία τους πάνω από 200 οπαδοί του συλλόγου που έδωσαν χρώμα στις κερκίδες.

Πέρασε το τεστ

Δεν ήταν μία εύκολη συνθήκη η σημερινή για τον Παναθηναϊκό αν αναλογιστούμε πως κάθε καλοκαίρι το πρώτο φιλικό προετοιμασίας είναι απέναντι σε μία χαμηλής ποιοτικής στάθμης ομάδα, ώστε να γίνει το απαιτούμενο ξεμούδιασμα από τις διπλές προπονήσεις. Από την στιγμή που λόγω καιρικών συνθηκών αναβλήθηκε το φιλικό με την Κιτσμπούχελ, το ''τριφύλλι'' έπαιξε το πρώτο του φιλικό απέναντι στη Γουότφορντ, μία ομάδα που πέρσι αγωνίζονταν στη Premier League, ένα σύνολο που διαθέτει τρομερά κορμιά, απίστευτη δύναμη, σε τόσο μεγάλο βαθμό που στο μάτι πριν την έναρξη του ματς νόμιζες πως θα αγωνιστούν μικρά παιδιά απέναντι σε ενήλικες.

φφφ

Το ''τριφύλλι'' του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όμως, είναι μία πολύ καλά δουλεμένη ομάδα και κατάφερε να ισοσκελίσει αυτή την τεράστια διαφορά στο physical game, μέσα από το τσαγανό της, την καλή της λειτουργία στις τέσσερις φάσεις του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός, δημιούργησε μερικές σπουδαίες ευκαιρίες για να σκοράρει και το πρώτο δείγμα ήταν θετικό. Όπως έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές κατά το παρελθόν, τα αποτελέσματα στα φιλικά δεν θα πρέπει να απασχολούν κανέναν. Αυτό που έχει σημασία είναι η εικόνα και ήταν καλή.

Μια φάση δουλειάς

Από κει και πέρα, αξίζει να αναφερθούμε σε μία φάση για να μπορέσουμε να φωτίσουμε την πρόοδο και την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις. Στο 67᾽ ο Παναθηναϊκός έχει πιέσει άριστα στο build των Άγγλων, κλέβει την μπάλα έξω από την περιοχή και με σωστές επιλογές αυτή φτάνει στον Βαγιαννίδη που βρίσκει καθαρή εκτέλεση. Σε αυτό το σημείο δεν έχει σημασία το ότι δεν έγινε γκολ η φάση αυτή, αλλά το γεγονός πως οι ''πράσινοι'' έβγαλαν πάνω στο χορτάρι ένα κομμάτι της δουλειάς και των ''θέλω'' του προπονητή. Η ''παγίδα'' λειτούργησε ιδανικά με ένα 5vs5 που στο πλάι έγινε 2vs1 και από την άμυνα, βγήκε μία εξαιρετική επίθεση.

κκ

Εξαιρετικός ο Τσέριν

Ο βαθμός προσαρμογής του Άνταμ Τσέριν είναι εντυπωσιακός και το ανεπίσημο ντεμπούτο του Σλοβένου μέσου γέννησε ελπίδες για το παρόν και το μέλλον. Οι αποφάσεις με την μπάλα του 23χρονου άσου ήταν άριστες, υπάρχει μια φάση στο 68' όπου βλέπει υπέροχα το γήπεδο, βγάζει τον Καμπετσή στον χώρο και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα έχει ''πατήσει'' την αντίπαλη περιοχή.

χψχ

Ανασταλτικά ήταν καλός, τον διακρίνει εξάλλου η ισορροπία. Έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά, έφτιαξε ένα καλό δίδυμο με τον Ρούμπεν στο 4-2-3-1 του δευτέρου ημιχρόνου και αν συνεχίσει έτσι θα είναι... ενδεκαδάτος στο ξεκίνημα της σεζόν.

Δύο ισάξιοι τερματοφύλακες

Μία σεζόν που βρίσκει τον Παναθηναϊκό να έχει και πάλι δύο ισάξιους τερματοφύλακες που θα παλεύουν, θα μάχονται για τα γάντια του βασικού. Τόσο στο πρώτο ημίχρονο, όσο και στο δεύτερο, ο Μπρινιόλι και ο Λοντίγκιν είχαν καλές επεμβάσεις, κράτησαν το μηδέν και βοήθησαν την ανάπτυξη της ομάδας από πίσω, με τον Ιταλό πορτιέρε να επιβεβαιώνει πως έχει σπουδαία ποιότητα στις μεταβιβάσεις του.

Αμαρτία να παίξει τα προκριματικά χωρίς σέντερ φορ κλάσης

Για το φινάλε; Τα... αρνητικά. Έλειψε ένας δημιουργικός μέσος που θα κάνει πράγματα στο επιθετικό τρίτο, μα περισσότερο έλειψε ένας σέντερ φορ που θα κάνει την διαφορά. Θα είναι αμαρτία αυτή η τόσο καλά δουλεμένη ομάδα, να πάει στα προκριματικά χωρίς ένα 9 από το πάνω ράφι. Ο Ιωαννίδης έχει προοπτική μα δεν είναι έτοιμος, ο Καρλίτος είναι περισσότερο δεύτερος σέντερ φορ παρά σέντερ φορ και στο ''πράσινο στρατόπεδο'' θα πρέπει να θέσουν ως άμεση προτεραιότητα τον ερχομό ενός... killer. Βγάζει ''μάτι'' αυτή η αδυναμία και είναι ανεξήγητη η καθυστέρηση του Παναθηναϊκού σε αυτό το κομμάτι της ενίσχυσής του. Αν θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισης, θα πρέπει να προσθέσει έναν παίκτη πρώτης γραμμής στην κορυφή της επίθεσής του. Άμεσα...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.