Ράφα Σοάρες, ο παίκτης που μικρός είχε... πολλά ονόματα

Ράφα Σοάρες, ο παίκτης που μικρός είχε... πολλά ονόματα

Ράφα Σοάρες, ο παίκτης που μικρός είχε... πολλά ονόματα

bet365

Ο Πορτογάλος μπακ που αναμένεται να υπογράψει στον ΠΑΟΚ ξεκίνησε ως εξτρέμ, έχει ανακοινωθεί από ομάδα σε face time και θέλει να γίνει ο ακραίος οπισθοφύλακας με τα περισσότερα γκολ.

Στην ποδοσφαιρική μας πραγματικότητα εισήλθε ο Ράφα Σοάρες που άμεσα θα ανακοινωθεί ως παίκτης του ΠΑΟΚ, αφού ο Πορτογάλος αριστερός μπακ έφτασε σήμερα (5/6) στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του club και οι εξελίξεις «τρέχουν». Πλέον μετρά αντίστροφα ώστε να γίνει κάτοικος Τούμπας και ας δούμε 10 πράγματα για 27χρονο ακραίο οπισθοφύλακα που θα αγωνίζεται στα μέρη μας.


1) Γεννήθηκε στις 9 Μαΐου του 1995 στο Μάρκο Ντε Καναβαρές, προάστιο του Οπόρτο, και το 2005, σε ηλικία 10, ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής της Πόρτο, προερχόμενος από την Αλπεντοράντα. Επειδή το πλήρες όνομά του είναι Λουίς Ράφαελ Ράφα Σοάρες Αλβες, τον πρώτο καιρό τα media της χώρας τον έγραφαν με πολλούς τρόπος, όπως «Λουίς Αλβες», «Ράφα Αλβες» αλλά και «Λουίς Ράφαελ Αλβες». Ετσι στην αρχή έγινε γνωστός ως «ο παίκτης με τα πολλά ονόματα» και το «Ράφα Σοάρες» καθιερώθηκε όταν ήταν περίπου 17 με 18 ετών.Το 2017 μάλιστα αναδείχθηκε καλύτερς αθλητής της γενέτειράς του.

...

2) Στους «δράκους» ήταν βασικός σε όλα τις «μικρές» τους ομάδες και «δέθηκε», εύλογα, μαζί τους. «Γεννήθηκα στο Πόρτο και γνωρίζω το DNA του συλλόγου. Ενιωσα τεράστια υπηρηφάνια όταν έμαθα ότι ο διοικητικός του ηγέτης είχε προσέξει τη δουλειά μου», είπε σε ανύποπτη στιγμή αναφερόμενος στον στον πρόεδρο Πίντο ντα Κόστα. Με τη Β' ομάδα τους κατέκτησε το 2015/16 το πρωτάθλημα της Segunda Liga, συνολικά έπαιξε σε 67 παιχνίδια της (μαζί με εκείνα στο Youth League) όπου σημείωσε 10 γκολ και έδωσε 12 ασίστ.

3) Κάπου εκεί άρχισαν οι δανεισμοί του, αφού ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο που ήταν τότε στον πάγκο των «μεγάλων» δεν έδειχνε να τον συμπεριλαμβάνει στα πλάνα του. Στην Primeira Liga ντεμπουτάρισε με την Ακαντέμικα, ακολούθησε η Ρίο Αβε και το καλοκαίρι του 2017 πήγε στη Φούλαμ με οψιόν αγοράς. Οταν όμως βρέθηκε στο Λονδίνο αντιμετώπισε ένα πρόβλημα τραυματισμού, έμεινε πίσω, έπαιξε λίγο και δεν ενεργοποιήθηκε το buy in του. Πάντως η εκεί παρουσία του έκανε καλό σε προσωπικό επίπεδο καθώς για πρώτη φορά συγκατοίκησε με την κοπέλα του και «δέθηκαν» ακόμη περισσότερο. Τον Γενάρη του 2018 επαναπατρίστηκε για λογαριασμό της Πορτιμονένσε.

4) Εκεί άρχισε να βρίσκει τα πατήματά του και το 2018 πήρε μεταγραφή για την Γκιμαράες που έδωσε στην Πόρτο 1,5 εκατομμύριο ευρώ plus το 30% από ενδεχόμενη μεταπολιτική του αξία. Μάλιστα η ανακοίνωση της απόκτησής του έγινε σε.. face time! Παράγοντες της ομάδας του τηλεφώνησαν, εκείνος το σήκωσε με καθυστέρηση και τα πάντα... διευθετήθηκαν δημόσια!

Στα 22 του έδειχνε πιο ώριμος από ποτέ και ακολούθησαν από εκείνον πολύ καλές σεζόν. Συχνά-πυκνά μάλιστα γίνονταν «κουβέντα» για το αν έπρεπε να κληθεί στην Εθνική του (παλαιότερα ήταν «μόνιμος» στην U21) και τον Γενάρη του 2019 «μετακόμισε» στην Ισπανία για λογαριασμό της Εϊμπάρ που τον απέκτησε με τη μορφή του 18μηνου δανεισμού. Πέρσι επέστρεψε στην Γκιμαράες, προσέθεσε ακόμη μία «γεμάτη» αγωνιστική περίοδο στο κοντέρ του (34 ματς/2 γκολ/8 ασίστ), ενδιάμεσα το όνομά του «έπαιξε» κατά καιρούς για αρκετούς «μεγάλους» της Ευρώπης, αλλά πλέον βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του ΠΑΟΚ.

5) Για την ιστορία μάλιστα δεν βρέθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας, αφού το 2018 ήρθε για διακοπές και μεταξύ άλλων επισκέφθηκε την Ακπρόπολη, την Υδρα, τον Πόρο και άλλες περιοχές. Τώρα όμως έφτασε για... μόνιμη εγκατάσταση.
...

6) Οταν ήταν πιτσιρικάς έπαιζε εξτρέμ και εκείνος που τον καθιέρωσε ως μπακ ήταν ο Ζοάο Μπραντάο, επί χρόνια άμεσος συνεργάτης του Λουίς Κάστρο με τον οποίο είναι και σήμερα μαζί στην Μποταφόγκο. Τότε βρίσκονταν στα τμήματα υποδομής της Πόρτο και μετά από δική του εισήγηση/προτροπή ο Σοάρες «γύρισε» στην άμυνα. Μάλιστα ο Κάστρο είναι από τους προπονητές που τον έχουν πιστέψει πάρα πολύ, αφού ο 61χρονος πλέον κόουτς τον πήρε στη Ρίο Αβε και μεταγενέστερα τον είχε παίκτη και στη Γκιμαράες.

7) Στον ελεύθερό του χρόνο διαβάζει πολύ και ενημερώνεται για πολλούς τομείς, όπως των επενδύσεων. Στις ομάδες που αγωνίζεται συνήθως παίρνει το Νο 5 ή 55.

8) Αν και ακραίος οπισθοφύλακας διατηρεί επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, κυρίως μέσω των στατικών φάσεων που συχνά εκτελεί. Το γκολ του που μάλλον δεν θα ξεχάσει ποτέ είναι εκείνο της 12ης Μαρτίου του 2017, στο 3-2 που η Ρίο Αβε κέρδισε την Μορεϊρένσε και εκείνος σκόραρε με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο λόγος; Στη φανέλα του είχε το όνομα της αγαπημένης του μητέρας.
...

9) Εχει «τρέλα», με την καλή έννοια, με την υγιεινή ζωή και συνεχώς λέει πως αυτόν τον βοηθά ώστε να αποφεύγει τους σοβαρούς τραυματισμούς. Του αρέσει πολύ ο τομέας της διατροφολογίας και ασχολείται ενεργά με αυτόν. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής ίσως και να τον ακολουθούσε επαγγελματικά.

10) Πριν από μερικούς μήνες τον ρώτησαν «τι νέα θα ήθελε να διαβάζει για εκείνον στον Τύπο ύστερα από τρία χρόνια» και η απάντησή του μάλλον «φωτογραφίζει» τις προσδοκίες του με τον ΠΑΟΚ. Τότε λοιπόν και σε ελεύθερη μετάφραση είπε πως θέλει να είναι ο μπακ-χαφ με τα περισσότερα γκολ και να «σπάσει» κάθε σχετικό ρεκόρ.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα