Ολυμπιακός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται!

Ολυμπιακός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται!

Ολυμπιακός: Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν, ποιοι έρχονται!

bet365

Το Gazzetta επιχειρεί να αναλύσει πώς αναμένεται να διαμορφωθεί το ρόστερ του Ολυμπιακού ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ολυμπιακός θέλει να δυναμώσει το ρόστερ του ενόψει της σεζόν 2022-2023 για να κατακτήσει το νταμπλ και να κάνει καλή πορεία στην Ευρώπη, με αρχικό στόχο να μπει στους ομίλους του Champions League. Το Gazzetta επιχειρεί να αναλύσει πώς αναμένεται να διαμορφωθεί το ρόστερ ενόψει της νέας σεζόν.

Αυτοί που φεύγουν

Σε αυτήν την κατηγορία θα πρέπει να θεωρούμε σχεδόν δεδομένες κάποιες αποχωρήσεις. Πάντα βέβαια με κριτήριο την απόδοση και την αγωνιστική εικόνα παικτών τη χρονιά που μας πέρασε για τον Ολυμπιακό, όπου πήρε Πρωτάθλημα αλλά όχι Κύπελλο.

Στη θέση του γκολκίπερ είναι για τα καλά στον... αέρα ο Κρίστινσον. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Κένι Λαλά δεν ικανοποίησε και θα γίνουν προσπάθειες να πωληθεί - αποχωρήσει. Ενδέχεται δε να φύγει μαζί του και ο Ανδρούτσος ενώ ο Καρμπόβνικ θα γυρίσει στη Μπράιτον για να αποφασίσει την τύχη του.

Στο κέντρο της άμυνας ο Μάρκοβιτς δεν υπολογιζόταν καιρό τώρα και δεν μένει ενώ και ο Μπα είναι κάπως μετέωρος. Δεν θα τον χαλούσε τον Ολυμπιακό να προέκυπτε πρόταση για τον Σενεγαλέζο. Από εκεί και πέρα σε σχέση με άλλες θέσεις, στους εξτρέμ ο Ρόνι Λόπες γυρίζει στη Σεβίλλη και η μοναδική περίπτωση να έμενε στο Λιμάνι θα ήταν με νέο δανεισμό ή με σαφέστατα λιγότερα χρήματα από το ποσό που είχε συμφωνηθεί για την οψιόν αγοράς του (κοντά στα 10 εκατ. ευρώ). Το πλάνο με τον Ονιεκούρου είναι να μην συνεχίσει είτε φεύγοντας με πώληση είτε με δανεισμό. Καλύτερο θα ήταν να φύγει με πώληση. Αβέβαιο φυσικά παραμένει το μέλλον του Ελ Αραμπί που δεν έχει κλείσει τυπικά με νέο συμβόλαιο ενώ οι Βαλμπουενά και Αβραάμ εάν μείνουν θα μείνουν τιμητικά.

Αυτοί που μένουν

Ο Ολυμπιακός - όπως έχει προκύψει από το ρεπορτάζ - δεν θα κάνει σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ του, αλλά στοχευμένες. Αναφορικά με τους παίκτες που προορίζονται για παραμονή είναι στη θέση Νο1 ο Βατσλίκ. Όπως λογικά μένει και ο Τζολάκης.

Στο κέντρο της άμυνας σίγουρα συνεχίζουν οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος. Αριστερά στην άμυνα θα μείνει ο Ρέαμπτσιουκ. Στο κέντρο οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης είναι πιο σίγουροι από άλλους παίκτες, όπως επίσης και ο Ζοάο Καρβάλιο, ενώ ο Αγκιμπού Καμαρά είναι παίκτης με ζήτηση. Για τον Κανέ το πλάνο είναι να διατηρηθεί στο ρόστερ, όπως το ίδιο ισχύει για τους Γκάρι Ροντρίγκες και Γιώργο Μασούρα.

Πάμε τώρα και στους δανεικούς. Οι Χασάν, Τσούμιτς, Ραντζέλοβιτς, Κούτρης και Γιάννης Μασούρας επιστρέφουν για να ακολουθήσουν την προετοιμασία. Είναι πραγματικά αβέβαιο αν κάποιος από αυτούς θα διατηρηθεί στο ρόστερ της σεζόν 2021-2022. Παίκτες όπως οι Πέπε και Λοβέρα δεν έχουν κληθεί καν για την προετοιμασία, ενώ και ο Σεμέδο δεν φαίνεται πως έχει μέλλον στον Ολυμπιακό και μένει να φανεί αν τον αγοράσει η Πόρτο.

Αυτοί που υπάρχει πρόθεση να πουληθούν

Σε αυτήν τη ξεχωριστή κατηγορία υπάρχουν παίκτες όπως ο Παπ Σισέ και ο Μαντί Καμαρά. Ποδοσφαιριστές που φαίνεται πως ο Ολυμπιακός θα δρομολογήσει τις μεταγραφές τους με πώληση. Με πώληση μπορεί να φύγει και ο Κούντε, αν και στην παρούσα φάση η πρόταση που φέρεται να έχει σκάσει από τη Γερμανία είναι για δανεισμό με οψιόν αγοράς. Θεωρείται πάντως δύσκολο να πουληθεί και ο Μαντί Καμαρά αλλά και ο Καμερουνέζος. Όσον αφορά στον Τικίνιο, παρότι έχει συμβόλαιο, εάν φέρει μία καλή και συμφέρουσα πρόταση είτε από Τουρκία, είτε από Πορτογαλία είτε από Βραζιλία τότε και εκείνος θα έχει αισθητές πιθανότητες να πει... αντίο.

Η ξεχωριστή υπόθεση του Φορτούνη

Ο Κώστας Φορτούνης είναι μία διαφορετική υπόθεση παίκτη. Διαφορετική σε σχέση με κάθε άλλον στο ρόστερ. Ο εκ των αρχηγών του συλλόγου αποτελεί δεδομένα ένα κεφάλαιο, ωστόσο για εκείνον υπάρχουν δύο... δρόμοι. Είτε ένα νέο συμβόλαιο και παραμονή με πιο μεγάλο χρόνο συμμετοχής είτε η αποχώρηση για να βρει αλλού την ποδοσφαιρική του τύχη.

Σε επίπεδο προσθηκών ο Ολυμπιακός έχει ήδη ψαχτεί για τους παίκτες που θέλει. Επιζητά την απόκτηση ενός ή δύο δεξιών μπακ, ενός παίκτη για το αριστερό άκρο της άμυνας, ενός ή δύο χαφ, δύο εξτρέμ και ενός φορ ασχέτως το τι θα γίνει με Ελ Αραμπί και Τικίνιο. Βέβαια θα προκύψουν προσθαφαιρέσεις και ανάλογα με τις πωλήσεις. Δηλαδή εφόσον πουληθεί για παράδειγμα ο Παπ Σισέ στο κέντρο της άμυνας τότε θα προκύψει απόκτηση βασικού κεντρικού αμυντικού.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα