ΑΕΚ: Το θέμα των στόπερ, ο Μάγκνουσον και ο Σβάρνας

ΑΕΚ: Το θέμα των στόπερ, ο Μάγκνουσον και ο Σβάρνας

ΑΕΚ: Το θέμα των στόπερ, ο Μάγκνουσον και ο Σβάρνας

bet365

Η ΑΕΚ θέλει δύο βασικούς στόπερ για την επόμενη σεζόν και μία από τις περιπτώσεις που έχουν προταθεί είναι αυτή του Χόρντουρ Μάγκνουσον που αποχωρεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. «Παίζει» για την πολωνική Ράκοφ το όνομα του Στράτου Σβάρνα.

Των Γιώργου Τσακίρη και Δημήτρη Βέργου

Η ΑΕΚ έχει ως προτεραιότητα την ενίσχυση στον χώρο της μεσαίας γραμμής και στο κέντρο της άμυνας. Για τον άξονα τα ονόματα των Ορμπελίν Πινέδα και Ιν-μπέομ Χουάνγκ «παίζουν» δυνατά. Μάλιστα για τον Νοετιοκορεάτη χαφ έχει υπάρξει και επαφή με την Ρούμπιν Καζάν. Ωστόσο εκτός από τους χαφ, η ΑΕΚ θέλει οπωσδήποτε και δύο βασικούς στόπερ ενόψει της επόμενης σεζόν και ήδη εξετάζει διάφορες περιπτώσεις.

Η περίπτωση του Μάγκνουσον και τα δεδομένα με τους στόπερ

Μεταξύ άλλων ένας από τους κεντρικούς αμυντικούς που έχουν προταθεί στην ΑΕΚ είναι ο Χόρντουρ Μάγκνουσον, ο οποίος αποχωρεί από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας καθώς το συμβόλαιό του έληγε αυτό το καλοκαίρι και δεν υπήρχε διάθεση ανανέωσης εξαιτίας και της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία. Ο υψηλόσωμος (1,91μ.) Ισλανός αριστεροπόδαρος στόπερ αγωνιζόταν την τελευταία τετραετία στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με την οποία συνολικά πραγματοποίησε 93 συμμετοχές. Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε λίγο λόγω ενός τραυματισμού στον αχίλλειο με συνέπεια να παίξει μόλις σε τέσσερα παιχνίδια.

Στο παρελθόν ο Μάγκνουσον είχε περάσει από τις ακαδημίες της Γιουβέντους. Το 2016 η Μπρίστολ Σίτι τον είχε αποκτήσει έναντι 2,1 εκατ. ευρώ. Έμεινε στον αγγλικό σύλλογο για δύο χρόνια και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η οποία είχε πληρώσει 2,8 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της. Είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα της Ισλανδίας με την οποία μετράει 39 συμμετοχές, έχοντας σημειώσει και δύο τέρματα.

Το συμβόλαιο του Μάγκνουσον στην ΤΣΣΚΑ ανερχόταν γύρω στα 1,2 με 1,3 εκατ. ευρώ τον χρόνο και η ΑΕΚ θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα αν θέλει να τον κάνει δικό της καθώς πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δεδομένα αναμένεται να προσελκύσει προτάσεις από διάφορα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και ο ανταγωνισμός δεν θα είναι εύκολος. Την ίδια στιγμή μένει να φανεί και τι θα συμβεί με τους στόπερ που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο ρόστερ καθώς θα πρέπει να βρεθεί λύση με τον Όγκνιεν Βράνιες, είναι ανοικτό του Γιώργου Τζαβέλλα, ενώ πρέπει να «τρέξει» και η παραχώρηση του Στράτου Σβάρνα, ο οποίος δεν υπολογίζεται. Σίγουρα πάντως και η επιθυμία του Αλμέιδα είναι η προσθήκη δύο βασικών στόπερ για την επόμενη σεζόν.

«Παίζει» για την πολωνική Ράκοφ ο Σβάρνας

Μιας και αναφερθήκαμε στον Σβάρνα, αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι πιθανό ο επόμενος σταθμός της καριέρας του να είναι η κυπελλούχος Πολωνίας Ράκοφ, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση του πρωταθλήματος της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ενδιαφέρον και ενδέχεται να αποχωρήσει ως ελεύθερος για να υπογράψει στον πολωνικό σύλλογο, είτε η ΑΕΚ να εισπράξει ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Ράκοφ αγωνίζεται τις τελευταίες δύο σεζόν ο Έλληνας μέσος Γιάννης Παπανικολάου.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα