Βόλος: Ο αρχισκόρερ Φαν Βέερτ και το μέλλον του

Βόλος: Ο αρχισκόρερ Φαν Βέερτ και το μέλλον του

Βόλος: Ο αρχισκόρερ Φαν Βέερτ και το μέλλον του

bet365

Ο 31χρονος Ολλανδός επιθετικός «έσκισε» τα δίχτυα την πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα, «γυαλίζει» σε αρκετούς, όμως ο Βόλος δεν είναι διατεθειμένος να τον χάσει εύκολα.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, την περίοδο που ο Βόλος είχε ξεκινήσει με σερί νικών το πρωτάθλημα, εντυπωσιάζοντας τους πάντες, ο Τομ Φαν Βέερτ που είχε αρχίσει «ζεστός» τη σεζόν, σε συνέντευξή του στο Gazzetta είχε πει μεταξύ άλλων: «Ελπίζω να πετύχω όσα γκολ σκόραρε ο Δουβίκας πέρυσι. Είναι ένας νεαρός επιθετικός που έκανε πραγματικά το ξεπέταγμα πέρυσι εδώ. Στο ξεκίνημα τα πράγματα πηγαίνουν καλά για μένα, παίρνω αυτοπεποίθηση από τους ανθρώπους της ομάδας και ως επιθετικός αυτό σε βοηθάει. Ο Δουβίκας έκανε μια εξαιρετική σεζόν, πήρε μεταγραφή στην Ολλανδία, και πιστεύω πως μπορώ να σημειώσω τόσα γκολ όσα και αυτός».

Ο 31χρονος Ολλανδός φορ αποκτήθηκε το περσινό καλοκαίρι για να αντικαταστήσει τον Τάσο Δουβίκα που έπαιρνε μεταγραφή για την Ουτρέχτη. Ο νεαρός Έλληνας επιθετικός την προηγούμενη χρονιά είχε ολοκληρώσει τη σεζόν με 14 γκολ σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με τον Βόλο, εξαργυρώνοντας την αποτελεσματικότητά του με τη μετακίνηση στην Eredivisie. Έτσι ο Φαν Βέερτ έπρεπε να... μπει στα παπούτσια του Δουβίκα. Και όχι μόνο τα κατάφερε, αλλά ξεπέρασε κατά τρία γκολ την περσινή επίδοση του Έλληνα φορ και στο τέλος αναδείχθηκε και πρώτος σκόρερ της Super League Interwetten με 17 γκολ στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα!

Στο μοναδικό διάστημα που «σίγησε» ο Φαν Βέερτ ήταν στο τέλος της κανονικής διάρκειας της σεζόν. Τότε πάντως ο Βόλος είχε πλέον λίγες πιθανότητες να κάνει την υπέρβαση για να μπει στα play offs. Ο Ολλανδός φορ απέδειξε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν ότι είναι ένας πραγματικός... killer μέσα στην αντίπαλη περιοχή που ξέρει να εκτελεί με κάθε τρόπο, όντας στην κατάλληλη θέση την κατάλληλη στιγμή. Ένα καθαρό 9άρι με αποτελεσματικότητα. Καθόλου τυχαίο δεν ήταν άλλωστε ότι πριν κάποια χρόνια βρέθηκε μια ανάσα από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας που είχε διακρίνει την εκτελεστική δεινότητά του...

Ο Φαν Βέερτ όπως δήλωσε και σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Ολλανδία δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη στην πρώτη του χρονιά στην Ελλάδα. Το πρωτάθλημα εδώ διαθέτει ομάδες με πολύ πιο σφιχτές άμυνες σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά. Γι' αυτό και δήλωσε ξαφνιασμένος από τις επιδόσεις του τη φετινή σεζόν. Ποιο είναι όμως το μέλλον του στον Βόλο; Είναι δεδομένο ότι ο Φαν Βέερτ έχει «γυαλίσει» μέσα στη σεζόν σε όλους τους μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος. Όμως οι Βολιώτες δεν είναι διατεθειμένοι να τον χάσουν εύκολα...

Ο Ολλανδός επιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο και μόνο σε περίπτωση που έπεφτε ένα ικανοποιητικό ποσό στο τραπέζι ο Βόλος θα έμπαινε σε διαδικασία να συζητήσει την πώλησή του. Τα 600.000 ευρώ που τον κοστολογεί το Transfermarkt για παράδειγμα θα μπορούσαν να είναι μια νορμάλ τιμή. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει φτάσει καμία πρόταση στην ομάδα της Μαγνησίας και οι όποιες κρούσεις έχουν υπάρξει είναι σε φιλολογικό επίπεδο. Πρόθεση του Βόλου είναι να διατηρήσει τον Φαν Βέερτ στο ρόστερ και να αποτελεί τη βασική επιλογή στη γραμμή κρούσης και την επόμενη σεζόν. Και ο ίδιος μάλιστα νιώθει εξαιρετικά στον Βόλο, έχοντας εγκλιματιστεί απόλυτα και είναι χαρούμενος στην ομάδα.

Δεν αποκλείεται μάλιστα και η πιθανότητα ο Βόλος να συζητήσει μαζί του την επέκταση του συμβολαίου του προκειμένου να μην υπάρχει φόβος να χαθεί ελεύθερος την επόμενη χρονιά. Ωστόσο, από την άλλη είναι και το θέμα της ηλικίας καθώς σε λίγες εβδομάδες γίνεται 32 και για να μπορούσε να πωληθεί με ικανοποιητικά χρήματα η καλύτερη περίοδος είναι στο καλοκαιρινό παζάρι που έρχεται. Για να γίνει κάτι τέτοιο πάντως πρέπει να μετουσιωθεί το φιλολογικό ενδιαφέρον σε πρόταση και αυτό έως τώρα δεν έχει συμβεί. Και ο Βόλος καταστρώνει τα πλάνα του για τη νέα σεζόν τη δεδομένη στιγμή με τον Φαν Βέερτ να έχει κεντρικό ρόλο σε αυτά.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα