ΑΕΚ: Τα τέσσερα ζητήματα που «καίνε» μετά την πρόσληψη Αλμέιδα

ΑΕΚ: Τα τέσσερα ζητήματα που «καίνε» μετά την πρόσληψη Αλμέιδα

ΑΕΚ: Τα τέσσερα ζητήματα που «καίνε» μετά την πρόσληψη Αλμέιδα

bet365

Η ΑΕΚ μπήκε και επίσημα στην εποχή Ματίας Αλμέιδα και πλέον πρέπει να «τρέξουν» τα θέματα των αλλαγών εντός της ΠΑΕ, τα ανοικτά ζητήματα διάφορων παικτών, η υπόθεση του Πέτρου Μάνταλου και φυσικά οι πρώτες ενισχύσεις για το χτίσιμο της ομάδας της Νέας Φιλαδέλφειας.

Το τυπικό της ανακοίνωσης του Ματίας Αλμέιδα από πλευράς ΑΕΚ ήρθε το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός είχε βρεθεί πρόσφατα για δεύτερη φορά στην Αθήνα μαζί με το τεχνικό του επιτελείο ολοκληρώνοντας τη συμφωνία με την Ένωση για 2+1 χρόνια, βλέποντας από κοντά δύο παιχνίδια των κιτρινόμαυρων στα play offs και παίρνοντας αναλυτικό φάκελο με την αξιολόγηση του ρόστερ. Ο Αργεντινός προπονητής που θα οδηγήσει την ΑΕΚ στην εποχή της OPAP Arena έδωσε κάποια στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του στις πρώτες του δηλώσεις, μιλώντας μέσα από το νέο γήπεδο. Πλέον με την πρόσληψη του Αλμέιδα στην Ένωση επιβάλλεται το επόμενο διάστημα να «τρέξουν» τέσσερα ζητήματα που «καίνε» για την επόμενη μέρα, ενώ θα αναμένεται στην Ελλάδα και ο ίδιος με το τιμ του για μόνιμη πλέον εγκατάσταση.

Οι αλλαγές στο εσωτερικό της ΠΑΕ

Το μεγαλύτερο από όλα τα θέματα αφορά τη γνωστοποίηση των αλλαγών από πλευράς Δημήτρη Μελισσανίδη που θα λάβουν χώρα στο διοικητικό κομμάτι και στα στελέχη του κλαμπ, αλλά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, όπως έχετε διαβάσει, έχει πάρει τις αποφάσεις του και αναμένεται πλέον αυτές να γίνουν πράξη προκειμένου να διαμορφωθεί μια ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με τα πρόσωπα της επόμενης μέρας. Ένα από τα ονόματα που «παίζουν» δυνατά για πόστο στην ΠΑΕ, όπως είχε αποκαλύψει το Gazzetta, είναι αυτό του Μπρούνο Άλβες για παράδειγμα. Σε κάθε περίπτωση αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον πλέον οι κινήσεις αλλαγών στο οργανόγραμμα του συλλόγου που αποτελεί το «Α» και το «Ω» τη δεδομένη στιγμή.

Το μέλλον του Πέτρου Μάνταλου

Όσον αφορά το ρόστερ, ένα από τα πλέον σημαντικά ζητήματα έχει να κάνει με τον Πέτρο Μάνταλο. Ο αρχηγός της ΑΕΚ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα με τον Ολυμπιακό (στον οποίο ήταν εκτός αποστολής λόγω καρτών) υποστήριξε ότι ο ίδιος φέρει τη μεγαλύτερη ευθύνη για την πολύ κακή σεζόν της ομάδας και υπογράμμισε ότι τις επόμενες μέρες, με πράξεις και όχι με λόγια, όλοι θα μάθουν τι θα συμβεί εκ μέρους του. Φάνηκε ουσιαστικά σαν μια προαναγγελία αποχώρησης από τον Μάνταλο και μένει πλέον να δούμε τι θα συμβεί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και επαφή του με τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Θυμίζουμε πως ο 30χρονος Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του 2024.

Τα ανοικτά ζητήματα άλλων παικτών του ρόστερ

Εκτός όμως από τον Μάνταλο, στην ΑΕΚ θα πρέπει να αρχίσουν να κλείνουν και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με διάφορους παίκτες του ρόστερ. Για παράδειγμα πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τον Βράνιες. Παίκτες όπως οι Τσιντώτας, Σβάρνας, Μισελέν, Λε Ταλέκ, Φράνσον, Τάνκοβιτς και Ανσαριφάρντ έχουν επίσης συμβόλαιο (Γέβτιτς και Σάκχοφ ολοκληρώνουν τα συμβόλαιά τους με τον Σιμόες να έχει αποχαιρετίσει ήδη) αλλά θα πρέπει να παρθεί μια οριστική απόφαση για το μέλλον τους. Επιπλέον, ο Άμραμπατ εξακολουθεί να επιθυμεί να αποχωρήσει, όπως ο ίδιος είχε εκφράσει σε συνέντευξή του στην Ολλανδία; Ή τι θα συμβεί και με τον Τζαβέλλα; Μια ακόμη περίπτωση είναι ο Μπακάκης, ο οποίος έχει ακόμα ένα χρόνο στο συμβόλαιό του και δεν υπολογίζεται έχοντας μείνει ανενεργός μια ολόκληρη σεζόν, ενώ πρέπει να ξεκαθαριστεί τι θα συμβεί και με δανεικούς που επιστρέφουν, όπως ο Αθανασιάδης και ο Αλμπάνης.

Οι ενισχύσεις και οι προτεραιότητες

Την ίδια στιγμή, εκτός από την αξιολόγηση και τις αποφάσεις για το μέλλον των παικτών του ρόστερ, θα πρέπει να αρχίσει να «τρέχει» και το κομμάτι των ενισχύσεων για το χτίσιμο της ομάδας της εποχής της OPAP Arena. Η ΑΕΚ θα προχωρήσει σε προσθήκες σε όλες τις γραμμές και προτεραιότητα αποτελεί το κέντρο της αμυντικής γραμμής, αλλά και ο άξονας. Ήδη έχουν ακουστεί διάφορα ονόματα. Ένα από αυτά που «παίζουν» για τη μεσαία γραμμή είναι ο Ροδρίγο Αλιέντρο, ενώ ο Αλμέιδα έχει ρίξει στο τραπέζι μεταξύ άλλων δύο ονόματα μέσων και συγκεκριμένα των Ορμπελίν Πινέδα και Ιν-Μπέομ Χουάνγκ.

Ο Αλμέιδα στην OPAP Arena

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα