Παναθηναϊκός: Σαν να μην υπάρχει αύριο και κόντρα στην ΑΕΚ!

Παναθηναϊκός: Σαν να μην υπάρχει αύριο και κόντρα στην ΑΕΚ!

Παναθηναϊκός: Σαν να μην υπάρχει αύριο και κόντρα στην ΑΕΚ!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την μεγάλη ευκαιρία του Παναθηναϊκού να τελειώσει στο ΟΑΚΑ την Ευρώπη, το πάθημα του πρώτου αγώνα που πρέπει να γίνει μάθημα και την βαθμολογία χωρίς τα διαιτητικά λάθη.

Είναι το πρώτο παιχνίδι εδώ και πολύ καιρό, αυτό το αυριανό κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο οποίο ο Παναθηναϊκός δεν πηγαίνει με την πλάτη στον τοίχο, δεν πηγαίνει να παίξει μία από τις ''ζωές'' του, δεν έχει τον χαρακτήρα του do or die. Η εξαιρετική πορεία του τελευταίου τριμήνου έχει φέρει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη τρίτη θέση, στο +2 από την ''Ένωση'' και στο +1 από τον Άρη. Όλη αυτή η συνθήκη που διαμορφώθηκε από τον κάκιστο πρώτο γύρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μπορεί να έφερε τους ''πράσινους'' να παίζουν τον έναν τελικό πίσω από τον άλλο, ωστόσο, δημιούργησε μέσα στα αποδυτήρια μία ανθεκτικότητα στην πίεση, έφτιαξε έναν σκληρό χαρακτήρα, ο οποίος οδήγησε στην σημαντική αντεπίθεση του τελευταίου διαστήματος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στα playoffs μπήκε στο -4 από την ΑΕΚ και στο -3 από τον Άρη.

Κατά γενική ομολογία η ισοπαλία δεν θα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα στο αθηναϊκό ντέρμπι αλλά ακριβώς εδώ μα και στα παραπάνω κρύβεται η ''παγίδα'', όσον αφορά στην νοοτροπία που θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός. Ο Γιοβάνοβιτς θα πρέπει να βάλει στο μυαλό όλων το εξής: Το βράδυ της Κυριακής στη Καλογρέζα, δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα πέρα από την νίκη, δεν υπάρχει η βαθμολογική διαφορά από τους διώκτες του, δεν υφίσταται η τρίτη θέση, δεν ''κάνει'' σε κανέναν η ισοπαλία. Εδώ και καιρό το σύνολο πατούσε το χορτάρι για να πάρει την νίκη και μόνο αυτή. Το ίδιο θα πρέπει να επιδιώξει και κόντρα στην ΑΕΚ. Εξάλλου σε ολόκληρη την σεζόν το ''τριφύλλι'' δεν έχει κάνει ούτε ένα μεγάλο ''διπλό'' και κάπου θα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία.

Ο Παναθηναϊκός είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τον αντίπαλο, είναι ανώτερη και πιο δουλεμένη ομάδα από την φετινή ΑΕΚ που έχει ατομική ποιότητα αλλά ως συγκρότημα έχει ταλαιπωρηθεί από τις αλλαγές προπονητών και το αυριανό ματς αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει από νωρίς η ''πράσινη'' επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και να ξεκινήσει η διαχείριση ενόψει του μεγάλου τελικού κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Το πάθημα να γίνει μάθημα

Στα δύο από τα τρία παιχνίδια με την ΑΕΚ στη φετινή αγωνιστική περίοδο, ο Παναθηναϊκός έφτιαξε αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες. Στο 3-0 της Λεωφόρου έκανε το τέλειο παιχνίδι, είχε ευστοχία... μπασκετικών βολών στο πρώτο ημίχρονο ενώ στην ήττα με 1-0 στο ΟΑΚΑ στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, απλά... αυτοκτόνησε. Αυτό το πάθημα θα πρέπει να γίνει σε όλους μάθημα.

kmxn

Οι ''πράσινοι'' σε εκείνο το ματς είχαν φτιάξει τελικές ίσες με 3xGoals, δεν τίναξαν ούτε μία φορά το αντίπαλο πλεκτό και μία παρόμοια κατάσταση απλά απαγορεύεται να συμβεί και το βράδυ της Κυριακής. Όσο πιο αποτελεσματικός, κυνικός και εύστοχος είναι ο Παναθηναϊκός, τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει για να κάνει την ''δουλειά''.

Σε στιλ να μην ξεχνιόμαστε

O Παναθηναϊκός έχει 54 βαθμούς, 53 ο Άρης, 52 η ΑΕΚ και 60 ο δεύτερος ΠΑΟΚ. Τα όσα έγιναν από τους διαιτητές στον Βόλο, στο Ηράκλειο και φυσικά στη Τούμπα στέρησαν από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πολύτιμους βαθμούς. Στην τριάδα αυτή των αγώνων, το «τριφύλλι» δεν πήρε τίποτα. Μηδέν πόντοι στο σακούλι. Δεν θα πάμε στο σενάριο των 9 βαθμών. Ότι, δηλαδή, ο Παναθηναϊκός θα έκανε το 3Χ3 αν δεν υπήρχε η άδικη αποβολή του Φακούντο Σάντσες στο Πανθεσσαλικό, το άκυρο γκολ του Ντουρμισάι, η άδικη αποβολή του Βιγιαφάνιες στο «Γεντί Κουλέ» και αν είχε υποδειχθεί το πέναλτι υπέρ του Αϊτόρ με το σκορ ήδη στο 1-0 στη Τούμπα.

Πάμε στο «μέτριο» προς «κακό» σενάριο. Ένα βαθμό στο Βόλο, τρεις στη Κρήτη και ακόμη ένας βαθμός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Τι μας βγάζει η «σούμα»; Πέντε βαθμούς περισσότερους. Δηλαδή αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός θα είχε 59. θα βρισκόταν στο -1 από τον «δικέφαλο του βορρά» και θα διεκδικούσε την δεύτερη θέση, έχοντας «καθαρίσει» το ευρωπαϊκό εισιτήριο με το +6 από τους «κίτρινους» και το +7 από την «Ένωση». Παράλληλα θα έκανε και την διαχείριση που τόσο έχει ανάγκη ενόψει του τελικού. Nα πάμε και στο χειρότερο σενάριο; Δύο βαθμούς να είχε περισσότερους και πάλι θα ήταν το απόλυτο φαβορί για ένα από τα δύο ευρωπαϊκά εισιτήρια.

λκμ

Αντί όλων των παραπάνω, όμως, ο Παναθηναϊκός αν και κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στην τρίτη θέση με το ποδόσφαιρό του, έχει πολύ μικρή διαφορά από τους διώκτες του, όλα θα κριθούν στις λεπτομέρειες των λεπτομερειών και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να γίνει ένα απαραίτητο «φρεσκάρισμα» πριν το ματς που κρίνει την επιστροφή στους τίτλους μετά το 2014. Κάτι που θα είναι σε θέση να κάνει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ...

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.