Παναθηναϊκός: Το ευρωπαϊκό εισιτήριο περνά και από τα πόδια των «αναπληρωματικών»

Παναθηναϊκός: Το ευρωπαϊκό εισιτήριο περνά και από τα πόδια των «αναπληρωματικών»

Παναθηναϊκός: Το ευρωπαϊκό εισιτήριο περνά και από τα πόδια των «αναπληρωματικών»

bet365

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εκ των πραγμάτων θα αναγκαστεί να ανοίξει το rotation στο φινάλε του πρωταθλήματος και περιμένει πολλά από το second unit του έμψυχου δυναμικού του.

Ο Παναθηναϊκός παίζει όλη την χρονιά του σε πέντε παιχνίδια. Στα εκτός έδρας ντέρμπι με ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ στο εντός με τον ΠΑΣ Γιάννινα και στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου την 21η Μαϊου στο ΟΑΚΑ κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά».
8 Mαϊου με την ΑΕΚ, 11 με τον Ολυμπιακό, 14 με τον ΠΑΣ και 17 με τον ΠΑΟΚ στη Τούμπα. Μέσα σε 9 ημέρες έχει τέσσερα παιχνίδια που θα κρίνουν την φετινή του πορεία στο πρωτάθλημα σε ένα καλεντάρι ιδιαίτερα πιεσμένο για το φινάλε των play offs.

Οι «πράσινοι» στοχεύουν στη τρίτη θέση και στην επιστροφή στους τίτλους μετά το 2014 και όπως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα είναι δεδομένο πως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα κληθεί να ανοίξει το rotation και να εμπιστευθεί περισσότερους παίκτες. Ο Σέρβος τεχνικός εδώ και καιρό εμπιστεύεται για το αρχικό σχήμα τους εξής έντεκα: Τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Τους Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Κώτσιρα στην άμυνα, τους Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς στη μεσαία γραμμή και τους Αϊτόρ, Παλάσιος, Ιωαννίδη στην επίθεση.

Η αλήθεια είναι πως στην ροή του παιχνιδιού δεν παίρνει και πολλά από τις αλλαγές του και στο τέλος του δρόμου είναι δεδομένο πως οι «αναπληρωματικοί» θα γίνουν βασικοί, θα πάρουν περισσότερο χρόνο συμμετοχής και θα έχουν την ευκαιρία να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην προσπάθεια του συνόλου να πετύχει τα «θέλω» του.

Ποιοί είναι αυτοί;

*Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, ο Μαουρίσιο και ο Δημήτρης Κουρμπέλης στη μεσαία γραμμή.

*Ο Ματέους Βιτάλ και ο Τάσος Χατζηγιοβάνης στα «φτερά» της επίθεσης.

* Ο Καρλίτος και ο Μακέντα στη θέση του σέντερ φορ.

Ο Αλεξανδρόπουλος έχει σαφώς πιο ενεργό ρόλο μέσα στη σεζόν αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει να πιάσει σε διάρκεια τα στάνταρ απόδοσης που θα περίμενε κανείς από εκείνον. Ο Μαουρίσιο είναι o μοναδικός μέσος που έχει τόσο καλή σχέση με το αντίπαλο πλεκτό ενώ ο «Κούρμπε» μπορεί να δώσει ποιότητα και ηρεμία στο «χτίσιμο» των επιθέσεων και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Όσον αφορά τον Βιτάλ παραμένει... εξαφανισμένος αλλά διαθέτει κάποια καλά στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό ενώ και ο Χατζηγιοβάνης μπορεί να προσφέρει λύσεις δημιουργικά, αρκεί να αποδεχθεί τον ρόλο που έχει στις τελευταίες του ημέρες στην ομάδα.

Στο «9» οι απαιτήσεις είναι πολύ μεγαλύτερες, καθώς μιλάμε για δύο από τα μεγαλύτερα συμβόλαια της ομάδας. Ο Καρλίτος πρέπει και πάλι να πάρει μπροστά ενώ ο Μακέντα που προέρχεται από επέμβαση και ίωση αποτελεί ερωτηματικό το κατά πόσο θα είναι σε θέση να βοηθήσει. Αν είναι καλά θα αποτελέσει ένα σημαντικό «όπλο» στα χέρια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα