Ολυμπιακός: Οι τέσσερις εικόνες που αποτυπώνουν το μεγαλείο και τη νοοτροπία του Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Οι τέσσερις εικόνες που αποτυπώνουν το μεγαλείο και τη νοοτροπία του Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός: Οι τέσσερις εικόνες που αποτυπώνουν το μεγαλείο και τη νοοτροπία του Ελ Αραμπί

bet365

Το Gazzetta σάς παρουσιάζει τη φάση στις καθυστερήσεις του αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα που αποτυπώνουν το μεγαλείο και την απίστευτη νοοτροπία του Γιουσέφ Ελ Αραμπί.

Ύστερα από 146 αγώνες με τη φανέλα του Ολυμπιακού, είναι δύσκολο να βρεθεί κανείς που θα πει άσχημη κουβέντα για τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Είναι μετρημένα στο δάκτυλο του ενός χεριού τα παιχνίδια που ο Μαροκινός φορ έχανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη χωρίς τελικά να καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, όπως επί παραδείγματι στον πρόσφατο αγώνα εναντίον της ΑΕΚ, στα play offs της Super League Interwetten. Από εκεί και πέρα, ό,τι και να πει κανείς για τον 35χρονο επιθετικό είναι λίγο. Ακόμα και σ' αυτήν την τρίτη του σεζόν, στην οποία βασικός ξεκίνησε στα 28 από τα 46 παιχνίδια στα οποία χρησιμοποιήθηκε, έφτασε να έχει πετύχει 20 γκολ. Την πρώτη χρονιά 27, τη δεύτερη 28 κι εφέτος 20, ενώ απομένουν πέντε αγώνες για να δούμε πού θα τερματίσει το κοντέρ. Αν θέλουμε να μιλάμε για απόλυτα επιτυχημένες κινήσεις εκ μέρους των «ερυθρόλευκων» τα τελευταία χρόνια, ο Αραμπί άνετα μπορεί να καταλάβει την πρώτη θέση. Αυτό που προκαλεί θαυμασμό με την περίπτωσή του δεν είναι μόνο η αξιοθαύμαστη ευκολία με την οποία σκοράρει, είναι και η νοοτροπία του στη διάρκεια των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού. Παρότι είναι ο killer, ο σταρ της ομάδας, θα τον δεις να σκίζεται για την ομάδα. Να γυρίζει πίσω να μαρκάρει, λες και πρόκειται για αμυντικό και όχι για φορ.

1

Το τελευταίο παιχνίδι εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε το μεγαλείο που διαθέτει αυτός ο ποδοσφαιριστής. Στο 90'+3', ενώ το σκορ ήταν 2-2, ο Ματιέ Βαλμπουενά εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κόντραρε στο τείχος. Στην εξέλιξη της φάσης ο Μάριος Βρουσάι έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Γιούρι Λοντίγκιν μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ ο Μαροκινός ήταν δίπλα του, όπως βλέπετε στην παραπάνω εικόνα.

2

Ο γκολκίπερ της ομάδας της Ηπείρου θέλησε να δώσει άμεσα συνέχεια στο ματς, ώστε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Πέταξε λοιπόν γρήγορα τη μπάλα προς τον Μίκαελ Γκαρντάβσκι, ο οποίος έφυγε ταχύτατα στην αντεπίθεση. Στην παραπάνω εικόνα, ο Αραμπί δεν υπάρχει στο πλάνο.

3

Λίγο προτού μπει στην περιοχή του Ολυμπιακού ο Γερμανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, η κάμερα έχει πιάσει το απίθανο σπριντ του 35χρονου στράικερ, ο οποίος άφησε τη γραμμή κρούσης του για να αποτρέψει πιθανό 2-3 του ΠΑΣ. Μάλιστα ξεπέρασε στο σπριντ τον πιο ξεκούραστο Τικίνιο, ο οποίος είχε μπει στο 83'.

4

Σ' αυτήν την τελευταία εικόνα βλέπετε τον αρχισκόρερ του Ολυμπιακού να έχει μπει στην περιοχή της ομάδας του, να έχει φτάσει στο σημείο του πέναλτι, έχοντας ολοκληρώσει ένα απίθανο σπριντ από τη μια άκρη του γηπέδου στην άλλη, μετά από 93 λεπτά στα οποία δεν έχει σταματήσει γενικά να τρέχει και να παλεύει, έχοντας ανοίξει το σκορ. Μπορεί τελικά να μη χρειάστηκε η δική του παρέμβαση για να κοπεί η αντεπίθεση του ΠΑΣ (ο Γκαρντάβσκι έχασε τη μπάλα από τον Ουσεϊνού Μπα και στη συνέχεια έκανε επιθετικό φάουλ στον Σενεγαλέζο), αλλά πρόκειται για τη φάση, για τη στιγμή που αποδεικνύει το μεγαλείο αυτού του ποδοσφαιριστή.

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί έχει τιμήσει τη φανέλα του Ολυμπιακού, τα άξιζε τα λεφτά που πήρε και ανεξάρτητα από το αν μείνει ή όχι, η νοοτροπία του πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους όσοι ανήκουν στο ρόστερ και για όσους θα ανήκουν σ' αυτό στο μέλλον.

Σχετικά με το θέμα της παραμονής του εξέλιξη δεν υπάρχει. Ο Μαροκινός έχει ήδη στα χέρια του μεγάλη πρόταση από το Κατάρ και παρότι του έχει ζητηθεί να υπογράψει προσύμφωνο, ο ίδιος δεν το έχει κάνει, σεβόμενος τον Ολυμπιακό και το πόσο καλή σχέση έχει τόσο με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και με τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης, αλλά και τον Φρανσουά Μοντέστο. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής θα επιθυμούσε να μείνει στο Λιμάνι, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα