Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Ρόνι τον λυτρώνει!

Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα 3-2: Ο Ρόνι τον λυτρώνει!

bet365

Με γκολ κανονιά στο 98' (έξι λεπτά είχε δείξει ο 4ος), ο Ρόνι Λόπες λύτρωσε τον Ολυμπιακό, που βρέθηκε... φάτσα με την γκέλα αλλά τελικά επικράτησε με 3-2 του καταπληκτικού ΠΑΣ Γιάννινα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα θρίλερ με απίθανο γκολ του Ρόνι Λόπες στο 90'+8'! Η ομάδα της Ηπείρου έχανε 2-0, ισοφάρισε σε 2-2, αλλά στο φινάλε μίλησε ο Πορτογάλος, λυτρώνοντας την ομάδα του η οποία έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί των πρωταθλητών!

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Πέδρο Μαρτίνς παρέταξε τον Ολυμπιακό με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Βατσλίκ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Βρουσάι, Μπα, Παπασταθόπουλο και Ρέαμπτσιουκ. Οι δύο ανασταλτικοί μέσοι ήταν οι Εμβιλά και Μπουχαλάκης. Στα δύο φτερά πήραν θέση οι Ροντρίγκες - Μασούρας, ενώ ο Καρβάλιο βρισκόταν πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Ο Ηρακλής Μεταξάς χρησιμοποίησε τον Λοντίγκιν κάτω από τα γκολπόστ. Η άμυνα από δεξιά προς αριστερά συγκροτούνταν από Γκαρντάβσκι, Εραμούσπε, Κάργα και Πίρσμαν. Η μεσαία γραμμή από δεξιά προς αριστερά απαρτιζόταν από Σνάιντερ, Στάνκο, Καραχάλιο και Λιάσο, ενώ ο Ντομίνγκεθ κινούνταν κοντά στον Περέα.

Το 20ό γκολ στο 6' από τον Αραμπί

Ο Αραμπί δεν άργησε να πάρει το όπλο του στο Φάληρο. Έβαλε το κεφάλι στην πορεία της μπάλας μετά το σουτ του Ροντρίγκες, της άλλαξε τροχιά, ο Λοντίγκιν ξεγελάστηκε και ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 6'. Ήταν το 20ό γκολ του Μαροκινού στη σεζόν. Ο Καρβάλιο στο 13' ήταν πρωταγωνιστής σε δύο φάσεις. Αρχικά με την απίθανη κάθετη μπαλιά στον Ροντρίγκες που αδράνησε και ακολούθως στην απευθείας εκτέλεση φάουλ που αν πήγαινε μέσα ο Λοντίγκιν ίσως να μην προλάβεινε να απομακρύνει. Ο Μπουχαλάκης έκανε ορισμένα λάθη στη μεσαία γραμμή, ενώ στο 17' το σουτ μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ. Ο ορεξάτος Καρβάλιον άφησε τη μπάλα να περάσει εντυπωσιακά στον Ροντρίγκες, η προσπάθεια του οποίου μέσα από την περιοχή κα δεξιά δεν έφερε αποτέλεσμα.

Είχε περάσει ένα 20λεπτο με τον Ολυμπιακό να έχει 54% κατοχή μπάλας και πέντε τελικές, ενώ ο ΠΑΣ δεν είχε καμία. Η πρώτη φορά που βγήκε μπροστά η ομάδα της Ηπείρου ήταν στο 21', όταν το γύρισμα του Πίρσμαν μπλόκαρε σταθερά ο Βατσλίκ. Τόσο ο Παπασταθόπουλος όσο και Μπα είχαν περιορίσει τον Περέα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να απειλούν την εστία του Λοντίγκιν, εξαπολύοντας επιθέσεις κυρίως από δεξιά. Ο Εμβιλά στο 23' έκανε σουτ έξω από την περιοχή που κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, στο 25' ο Αραμπί δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας από το γύρισμα του Ροντρίγκες, στο 28' το σουτ του Μασούρα πέρασε άουτ, ενώ στο 33' η κεφαλιά του Μπα από το φάουλ του Ροντρίγκες πέρασε πάνω από το δοκάρι.

Μασούρας με το αριστερό, Ροντρίγκες με το δεξί

Ο ΠΑΣ ξαναβγήκε μπροστά στο 34', αλλά δεν απείλησε μετά το καλό κόψιμο του Βρουσάι στον Λιάσο, ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά έγινε αλλαγή αφού ο Μεταξάς δεν ήταν ευχαριστημένος. Ο Σάλιακας που μπήκε στο ματς πέρασε δεξιός μπακ και ο Γκαρντάβσκι μετατοπίστηκε στο αριστερό φτερό της μεσοεπιθετικής γραμμής. Στο 35' το σουτ του Καρβάλιο έξω από την περιοχή πέρασε πάνω από το δοκάρι, ενώ στο 40' αυτό του Γκάρι από θέση βολής μέσα από την περιοχή ήταν κι αυτό άστοχο. Αυτό που άξιζε να πετύχει ο Ολυμπιακός με βάση τις τελικές του, το βρήκε στο 43'. Ο Καρβάλιο έκλεψε τη μπάλα και έδωσε στον Μασούρα, αυτός με το αριστερό τροφοδότησε τον Ροντρίγκες, ο οποίος με σουτ στην κίνηση με το δεξί, μέσα από την περιοχή, έκανε το 2-0. Ήταν το πέμπτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα».

«Χτύπησε» στο φινάλε του ημιχρόνου ο Περέα

Λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο, αφού πρώτα επικράτησε ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων (κίτρινη σε Μπουχαλάκη, Στάνκο και Πίρμσμαν), ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε εξαιρετικά στην αντεπίθεση και βρήκε γκολ στην πρώτη του της επί της ουσίας τελική στο παιχνίδι. Ήταν στο 45'+3' όταν ο Πίρσμαν από αριστερά πέρασε στον Γκαρντάβσκι, εκείνος έδωσε στον Περέα, το υπέροχο πλασέ του οποίου δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Βατσλίκ (2-1).

Η παρέμβαση Μπα και το γκολ οφσάιντ του Γκάρι

Δεν έγιναν αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Στο 53' ο Μπα έκανε καίρια παρέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ μετά το γύρισμα του Γκαρντάβσκι από δεξιά. Στο 57' ελέγχθηκε στο VAR αν υπάρχει πέναλτι για χέρι του Πίρσμαν, αλλά ο Γκορτσίλας δεν είδε παράβαση. Στο 61' ο Ροντρίγκες έστειλε τη μπάλα μετά από απόκρουση του Λοντίγκιν, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Ο Αραμπί που είχε υποδεχθεί νωρίτερα τη μπάλα από πάσα του Μασούρα ήταν οφσάιντ (προηγήθηκε η έμπνευση του Καρβάλιο να αφήσει τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, ώστε να φτάσει στον Αραμπί).

Από εκείνο το σημείο μέχρι το 71' ο Μασούρας πρωταγωνίστησε, με θετικό και αρνητικό τρόπο για την ομάδα του. Αρχικά από δικό του λάθος στο 63' ο ΠΑΣ βγήκε στην κόντρα και ο Γκαρντάβσκι νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Βατσλίκ. Στο 68' ο εξτρέμ του Ολυμπιακού έκανε εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Λοντίγκιν έκαε εξίσου σπουδαία επέμβαση διώχνοντας σε κόρνερ. Στο 69' ο Μασούρας υπέπεσε σε νέο λάθος, αλλά για καλή του τύχη ο Λώλης έχασε τη μπάλα στην κόντρα επίθεση. Στο 71' ο Καρβάλιο έκανε φανταστική πάσα στον Μασούρα, αλλά το γύρισμά του έμεινε αναξιοποίητο. Στο 72' έγινε αλλαγή από τον Ρόνι Λόπες.

Το 2-2 με τον Σνάιντερ και οι δύο φορ του Μαρτίνς

Στο 73' ο Παπασταθόπουλος έκανε εξαιρετικό τάκλιν για να κόψει τον Περέα, στο 74' το πολύ καλό σουτ του Εμβιλά έφυγε πάνω από το δοκάρι, ώσπου έξι λεπτά μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα κατόρθωσε να φτάσει σε δεύτερο γκολ. Ο Στάνκο έκανε σέντρα από αριστερά, ο Σνάιντερ πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι και σκόραρε με πλασέ στην κίνηση, αφού πρώτα τόσο ο Μπα όσο και ο Ρέαμπτσιουκ έκαναν λανθασμένη εκτίμηση.

Ο Μαρτίνς όφειλε να κάνει πιο επιθετικό το σχήμα της ομάδας του και από το 83' έπαιξε με Τικίνιο και Αραμπί στη γραμμή κρούσης, ενώ στο ματς πέρασε και ο Βαλμπουενά και ο Κούντε. Στο 84' η κεφαλιά του Μπα μετά το κόρνερ του Βαλμπουενά πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Απίθανη γκολάρα του Λόπες στο 90'+8' και λύτρωση

Στα λεπτά που ακολούθησαν μέχρι το 90'+6' ο Ολυμπιακός προσπάθησε να με κάθε τρόπο να φτάσει στο γκολ της νίκης. Στο 90'+5' το καταπληκτικό σουτ του Λόπες έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο σε κόρνερ ο Λοντίγκιν. Ο γκολκίπερ του ΠΑΣ απέκρουσε αμέσως μετά και την κεφαλιά του Τικίνιο, αλλά ο Λόπες κρατούσε το καλύτερο για το τέλος. Με απίθανο σουτ στο 90'+8' έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και οι «ερυθρόλευκοι» κατέκτησαν τη μεγάλη νίκη, λυτρώνοντας την ομάδα του...

MVP: Ρόνι Λόπες. Ο Πορτογάλος έπαιξε για πρώτη φορά μετά τις 17/02 (τη ρεβάνς με την Αταλάντα) και αφού πρώτα υποχρέωσε σε μεγάλη απόκρουση τον Λοντίγκιν, στο 90'+8' τον εκτέλεσε με αψεγάδιαστο τρόπο. Μπορεί συνολικά η παρουσία του με τα ερυθρόλευκα να μην ήταν η αναμενόμενη, αλλά τουλάχιστον μίλησε την κρίσιμη στιγμή.

Στο ύψος του: Γκάρι Ροντρίγκες. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού ήταν ο καλύτερος της ομάδας του μέχρι να γίνει αλλαγή στο 83'. Πήρε πάρα πολλές προσπάθειες, προσπάθησε να δημιουργήσει, εκτέλεσε και σκόραρε. Έφτασε τα πέντε γκολ και σε αντίθεση με άλλα ματς, αυτή τη φορά είχε διάρκεια στην απόδοσή του. Εξαιρετικός ήταν και ο Λοντίγκιν, αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να σταματήσει τον Λόπες.

Αδύναμος κρίκος: Ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ επιθετικά δεν βοήθησε καθόλου τον Ολυμπιακό, ενώ στη φάση του δεύτερου γκολ. Ο Μασούρας είχε την ασίστ στο 2-0 της ομάδας του, αλλά στο δεύτερο έκανε δύο σημαντικά λάθη και θα μπορούσαν να το πληρώσουν οι «ερυθρόλευκοι».

Η «γκάφα»: Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πληρώσει διάφορα προσωπικά λάθη των παικτών του, όπως αυτά του Μασούρα στο δεύτερο ημίχρονο ή και την κακή αντίδραση των Μπα - Ρέαμπτσιουκ στη φάση του 2-2.

Το «στραγάλι»: Δύσκολη δουλειά είχε στο ματς ο διαιτητής Καραντώνης (Ημαθίας). Στον Ολυμπιακό θεωρούν πως ο Πίρσμαν θα μπορούσε να είχε δεχτεί δεύτερη κίτρινη στο πρώτο ημίχρονο. Με τον έλεγχο της φάσης από το VAR δεν μέτρησε το γκολ του Ροντρίγκες, ενώ στο 57' ελέγχθηκε αν υπάρχει πέναλτι σε χέρι του Εραμούσπε, αλλά δεν πάρθηκε τέτοια απόφαση, παρότι θα μπορούσε. Γενικά μέχρι τέλους υπήρχε μεγάλη ένταση και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες.

Το «ταμείο» του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός έπαιξε ξανά με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Παρότι προηγήθηκε με δύο γκολ διαφορά, επέτρεψε στον ΠΑΣ Γιάννινα να βρει δυο γκολ στο Φάληρο και να γίνει το ματς θρίλερ. Στο φινάλε μίλησε η κλάση του Ρόνι Λόπες, ο οποίος σημείωσε το δεύτερο γκολ του με τα «ερυθρόλευκα», γκολ όμως τεράστιας σημασίας. Έστω κι έτσι, η επικράτηση για τους πρωταθλητές είναι σπουδαία.

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Βρουσάι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης (56' Μ. Καμαρά), Εμβιλά (82' Κούντε), Ροντρίγκες (83' Βαλμπουενά), Καρβάλιο (83' Τικίνιο), Μασούρας (72' Λόπες), Ελ Αραμπί.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Γκαρντάβσκι, Εραμούσπε, Κάργα, Πίρσμαν, Σνάιντερ (85' Οικονομόπουλος), Στάνκο, Καραχάλιος, Λιάσος, Ντομίνγκεθ (62' Λώλης), Περέα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα