Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Μια δύσκολη μέρα στο... γραφείο για τον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Μια δύσκολη μέρα στο... γραφείο για τον Ελ Αραμπί

Ολυμπιακός - ΑΕΚ: Μια δύσκολη μέρα στο... γραφείο για τον Ελ Αραμπί

bet365

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί δεν συνηθίζει να χάνει τόσο εύκολα γκολ, αλλά εναντίον της ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (3/4) σίγησε, παρότι βρέθηκε σε θέσεις βολής. Ένας από τους κύριους λόγους που δεν κατέκτησε τη νίκη ο Ολυμπιακός ήταν η αφλογιστία του Μαροκινού.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής (3/4), αλλά η εικόνα του ήταν σίγουρα καλύτερη σε σχέση με τα προηγούμενα δύο παιχνίδια των play offs απέναντι σε Αρη και ΠΑΣ Γιάννινα. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς έπαιξαν με μεγαλύτερο πάθος και ένταση, είχαν ρυθμό, αν και βέβαια η Ένωση τους προκάλεσε προβλήματα. Αν ρίξει κανείς μια ματιά στα στατιστικά του αγώνα, θα διαπιστώσει ότι ο Ολυμπιακός έκανε 16 τελικές και η ΑΕΚ 14. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τρεις τελικές στην εστία, ένα σουτ εκτός περιοχής και 15 μέσα σε αυτή, την ώρα που ο Δικέφαλος μέτρησε πέντε τελικές στον στόχο, έξι σουτ εκτός περιοχής και οκτώ εντός. Η σπουδαιότερη ευκαιρία της αναμέτρησης χάθηκε από τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στο 53'.

Ο Ζοάο Καρβάλιο του πέρασε τη μπάλα, ο Μαροκινός απέφυγε τον Λάζαρο Ρότα και παρότι βρέθηκε σε θέση που σπανίως αστοχεί, αυτή τη φορά νικήθηκε από τον Στάνκοβιτς. Το δεξί του πλασέ βρήκε τον Αυστριακό γκολκίπερ να έχει μπλοκάρει σταθερά. Κακά τα ψέματα, από τη μέση και μπροστά οι «ερυθρόλευκοι» διαθέτουν τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά όταν δεν τα βάζει και ο Αραμπί, τότε υπάρχει πρόβλημα.

1

Εναντίον της ΑΕΚ ο 35χρονος επιθετικός βρέθηκε σε πέντε περιπτώσεις σε θέση βολής και απέτυχε να σκοράρει. Στο 22' δέχτηκε πάσα από τον Μασούρα, με εξαιρετική ντρίμπλα απέφυγε τον Μήτογλου, σούταρε, αλλά η μπάλα χτύπησε πάνω στον Βράνιες. Στο 60', έχοντας πάλι προηγηθεί πανέμορφη πάσα του Εμβιλά στον Όλεγκ, το σουτ του Αραμπί κόντραρε στον Μήτογλου. Στο 79' ο Αγκιμπού του πέρασε με το αριστερό, αυτός με αριστερό πλασέ έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ρότα. Στο 85' απέτυχε να κάνει το γυριστό μετά την κεφαλιά πάσα του Τικίνιο. Σε αυτές προσθέστε αυτή του 53', ενώ αν θυμηθούμε κι εκείνη του 32', όταν βέβαια ήταν οφσάιντ, βρέθηκε απέναντι από τον Στάνκοβιτς και στην προσπάθειά του να τον ντριμπλάρει, ο Αυστριακός του έκλεψε τη μπάλα. Δεν του βγήκε σχεδόν τίποτα στο παιχνίδι, παρότι στο τέλος θα μπορούσε να καταγράψει ασίστ, όταν στο 90'+3' έδωσε στον Τικίνιο κι αυτός από πλεονεκτική θέση δεν έβαλε το πόδι σωστά στην πορεία της μπάλας για να κάνει το 2-1 και να δώσει τη νίκη στους πρωταθλητές.

Στην τρίτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, καθώς απομένουν επτά παιχνίδια, ο Ελ Αραμπί βρίσκεται -10 γκολ σε σχέση με πέρυσι και -9 σε σχέση με την πρώτη του χρονιά. Βέβαια από τα 18 γκολ που έχει σημειώσει εφέτος, τα επτά είναι με πέναλτι. Στα 27 της σεζόν 2019-2020, μόνο τα τρία ήταν από την άσπρη βούλα, ενώ στα 28 περσινά μόλις ένα εξ' αυτών. Ο Μαροκινός στράικερ που έχει χαρίσει τόσα και τόσα όμορφα γκολ, νίκες και προκρίσεις στον Ολυμπιακό, το βράδυ της Κυριακής (3/4) ήταν από τους μοιραίους της ομάδας του. Όταν ο αρχισκόρερ αδυνατεί να βρει δίχτυα, δεν είναι πάντα εύκολο για μια ομάδα που έχει συνηθίσει αλλιώς, να βγάζουν οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές τα κάστανα από τη φωτιά. Παρεμπιπτόντως, η ΑΕΚ είναι η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα μετά τη Λαμία (επτά) στην οποία ο Αραμπί έχει βάλει τα περισσότερα γκολ (έξι).

Ο Μαροκινός σε 42 εφετινές συμμετοχές έχει ξεκινήσει 26 φορές βασικός και εκτός από τα 18 γκολ έχει δώσει τρεις ασίστ. Λίγο προτού ολοκληρωθεί η τρέχουσα αγωνιστική περίοδος, ακόμη δεν γνωρίζουμε αν ο επιθετικός με τα 73 γκολ σε 142 παιχνίδια συνεχίσει να σκοράρει με τα «ερυθρόλευκα» ή αποχωρήσει από το Λιμάνι, στο οποίο αγαπήθηκε. Ό,τι κι αν γίνει, η παρουσία του θα μείνει αξέχαστη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα