Ολυμπιακός: Η τραγική σύμπτωση για Λόπες και η αφιέρωση που δεν κατάλαβε κανείς

Ολυμπιακός: Η τραγική σύμπτωση για Λόπες και η αφιέρωση που δεν κατάλαβε κανείς

Ολυμπιακός: Η τραγική σύμπτωση για Λόπες και η αφιέρωση που δεν κατάλαβε κανείς

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει την πολύ όμορφη ιστορία που δημιουργήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το θαυμάσιο του γκολ του Ρόνι Λόπες στο Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννινα με το οποίο έγινε το 3-2.

Το ποδόσφαιρο ανέκαθεν δημιουργούσε πολύ όμορφες ιστορίες. Μια τέτοια γράφτηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» το απόγευμα της Πρωτομαγιάς, στην αναμέτρηση θρίλερ του Ολυμπιακού εναντίον του ΠΑΣ Γιάννινα για την 6η αγωνιστική των play offs της Super League Interwetten. Στο 73ο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς πήρε την απόφαση να βγάλει από τη ναφθαλίνη τον Ρόνι Λόπες, να τον χρησιμοποιήσει σε επίσημο παιχνίδι των «ερυθρόλευκων» για πρώτη φορά από τις 17 Φεβρουαρίου, δηλαδή δύο μήνες και 14 μέρες αργότερα. Στο 90'+8' η μπάλα στρώθηκε μπροστά του και ο 26χρονος με τρόπο που θα ζήλευε κάθε ποδοσφαιριστής σε όλο τον κόσμο την έστειλε μαεστρικά στα δίχτυα του Γιούρι Λοντίγκιν, ο οποίος δύο λεπτά νωρίτερα του είχε αποκρούσει νέο φοβερό σουτ, το οποίο κατευθυνόταν μέσα, στο δεξί παραθυράκι.

Λόπες

Έχοντας μείνει τόσο καιρό εκτός δράσης, έχοντας σκοράρει ένα τόσο σημαντικό γκολ, καθώς μ' αυτό έγινε το 3-2 και ο Ολυμπιακός επέστρεψε σε νίκη μετά τις 13 Μαρτίου, ο Πορτογάλος ξέσπασε. Πανηγύρισε έξαλλα και μαζί του όλη η ομάδα. Μια έκρηξη χαράς και λύτρωσης. Κι αφού το... ηφαίστειο έσβησε, ο Ρόνι Λόπες έβαλε πάλι τη φανέλα του και σε μια ιδιαίτερη ημέρα, γονάτισε και έδειξε με τα χέρια τον ουρανό. Εκεί δηλαδή από όπου τον παρακολουθούσε η μητέρα του Λουίζα, την οποία έχασε πριν από δύο χρόνια, τέσσερις ημέρες μετά την υπογραφή του στη Νις. Την ημέρα που στην Πορτογαλία εορτάζεται η γιορτή της μητέρας, ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής βρήκε την καλύτερη ευκαιρία να της αφιερώσει το θαυμάσιο γκολ του. Ένα καταπληκτικό τέρμα, ένα γκολ πρωταθλήματος.

Ο Λόπες το απόγευμα της Πρωτομαγιάς έκανε αυτό ακριβώς που υποσχέθηκε στη μητέρα του, μετά τον χαμό της: Να παλεύει για τα όνειρά του και τους στόχους του. Παραθέτουμε το συγκινητικό μήνυμα του γεννημένου στη Βραζιλία εξτρέμ, όταν απεβίωσε η πολυαγαπημένη του μαμά: «Ήσουν χαρούμενη που με έβλεπες να παίζω ξανά, που με έβλεπες να κάνω αυτό που αγαπώ περισσότερο. Ήσουν τόσο περήφανη για τους ανθρώπους που γίναμε εγώ, η Ντανιέλα, ο Γκάμπριελ και ο μπαμπάς. Είναι δύσκολο να καταλάβω γιατί, αλλά ξέρω ότι ο ουρανός απέκτησε ένα αστέρι και ότι πάντα θα μας προσέχεις και θα μας δίνεις δύναμη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που μας έμαθες: Να είμαστε δυνατοί και να παλεύουμε για τους στόχους μας, για τα όνειρά μας. Θα σε κάνω περήφανη για εμένα μαμά! Η αγάπη μου για σένα είναι αιώνια και θα είσαι πάντα στην καρδιά μου. Ολα για σένα, σε αγαπώ».

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα