ΑΕΚ: Οι τρεις τομείς που απαιτείται δουλειά

ΑΕΚ: Οι τρεις τομείς που απαιτείται δουλειά

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Οι τρεις τομείς που απαιτείται δουλειά

bet365

Με την επιστροφή των διεθνών, στην ΑΕΚ πρέπει να εστιάσουν στη συγκέντρωση στο ανασταλτικό κομμάτι, στην κατοχή της μπάλας - επιλογές στις ενέργειες, αλλά και στα τελειώματα των φάσεων.

Η περίοδος αυτή με τη διακοπή των αγώνων για τις Εθνικές ομάδες δεν βοηθάει δυστυχώς καμία ομάδα να δουλέψει σωστά και να βελτιώσει πράγματα λόγω των διεθνών που απουσιάζουν. Στην ΑΕΚ τα Σπάτα είναι... άδεια αυτό το διάστημα με εννιά παίκτες της πρώτης ομάδας να λείπουν με τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα των χωρών τους. Ενδεικτικό είναι μάλιστα ότι στο χθεσινό δίτερμα με την ΑΕΚ Β', ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αναγκάστηκε να πάρει παίκτες και από τη δεύτερη ομάδα για να βγάλει ενδεκάδα.

Η προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη με την επανέναρξη θα αρχίσει ουσιαστικά από την Πέμπτη, όταν και θα έχουν συγκεντρωθεί πλέον όλοι οι διεθνείς, με την ΑΕΚ να μπαίνει σε ένα πρόγραμμα καθοριστικών αγώνων που θα κρίνουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Και οι «κιτρινόμαυροι», όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, είναι πλέον υποχρεωμένοι να ψάχνουν βαθμούς και νίκες παντού σε κάθε ένα από τα οκτώ παιχνίδια που απομένουν στα play offs.

Με την επανέναρξη λοιπόν της αγωνιστικής δράσης και μεταξύ των αγώνων που ακολουθούν στην ΑΕΚ απαιτείται δουλειά σε τρεις τομείς προκειμένου αυτή να βγει στο γήπεδο και να έρθουν και τα αποτελέσματα που είναι αναγκαία. Δουλειά στην αμυντική συμπεριφορά και στη συγκέντρωση της ανασταλτικής λειτουργίας, στην κατοχή της μπάλας και στις σωστότερες επιλογές στην ανάπτυξη, αλλά και στο τελείωμα των φάσεων. Είναι τρεις τομείς που σύμφωνα και με το ρεπορτάζ στην Ένωση θέλουν να δώσουν έμφαση στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα

Όσον αφορά την κατοχή και τις ενέργειες, οι «κιτρινόμαυροι» είναι πολύ σημαντικό να έχουν περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια τους και να μην πραγματοποιούν βιαστικές επιθέσεις. Αυτό έχει προκαλέσει πρόβλημα όχι μόνο στη δημιουργία ευκαιριών, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι καθώς έχουν δώσει αρκετές φορές το δικαίωμα στον αντίπαλο να χτυπήσει στο τρανζίσιον. Ποιοτικότερες επιθέσεις και καλύτερες ενέργειες στην πάσα με περισσότερες διαθέσιμες επιλογές θα βοηθήσουν στη δημιουργία και θα μειώσουν τον κίνδυνο από τρανζίσιον του αντιπάλου.

Στα τελειώματα των φάσεων, η ΑΕΚ επίσης χρειάζεται βελτίωση. Είναι σημαντικό για τους «κιτρινόμαυρους» να εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι φτάνουν αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού στα όρια της περιοχής του αντιπάλου ή εντός αυτής και να προσπαθούν να τελειώσουν τη φάση ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα. Χρειάζεται περισσότερα σουτ και περισσότερες τελικές η Ένωση για να αξιοποιήσει την ποιότητα που δεδομένα διαθέτει μεσοεπιθετικά και να αυξήσει φυσικά την πιθανότητα να σκοράρει, αλλά όπως είπαμε και προηγουμένως, να μην δώσει και το δικαίωμα στον αντίπαλο να χτυπήσει στην κόντρα.

Τέλος, αναφορικά με την ανασταλτική λειτουργία που και φέτος παραμένει η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ, στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο πρέπει να δουν περισσότερη αποφασιστικότητα και συγκέντρωση με πιεστικότερη άμυνα. Είναι στιγμές μέσα στο παιχνίδι που την παραμικρή ολιγωρία η ΑΕΚ την έχει πληρώσει δεχόμενη εύκολα γκολ. Αυτό θα πρέπει να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ ταυτόχρονα να δώσει τη δυνατότητα στην ΑΕΚ να χτυπήσει αυτή στο τρανζίσιον και να μεταφέρει το πρόβλημα στην άμυνα του αντιπάλου.

Από εκεί και πέρα στο τακτικό κομμάτι, όπως έχουμε σημειώσει, δεν αποκλείεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να δουλευόταν και κάτι άλλο σε σχηματισμό όπως το 4-3-3, ενώ δεν θα έπρεπε να αποκλείσουμε και ένα σύστημα με τριάδα στην άμυνα σε ένα 3-4-3. Δεν είναι κάτι δεδομένο, ωστόσο όλα είναι ανοικτά και ενδεχομένως στην ΑΕΚ να δοκίμαζαν στην καθημερινή δουλειά στα Σπάτα και κάτι διαφορετικό σε σχέση με το 4-2-3-1 που έχει καθιερωθεί από το ξεκίνημα της σεζόν.

Προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα